SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Puanlık Maçtı, O da Gitti.. 1-2

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, sahasında oynadığı Diyarbakırspor maçını da kaybetti. Bu sezon henüz galibiyetle tanışamayan sarı-kırmızılı takım, deplasmanların başarılı ekibi Diyarbakırspor’un ilk yarıda İlyas, ikinci yarıda Hasan Özer (penaltıdan) ile bulduğu gollere Effa Owona’nın tek golüyle cevap verebildi. Bu sonuçla büyük yara alan Malatyaspor, puan sıralamasında son sırada kalmaya devam etti. Maçın hakeminin Malatyaspor aleyhine verdiği penaltı ile Malatyaspor'un lehine vermediği iki penaltı pozisyonu tribünlerdeki gerginliği artırdı.

Malatyaspor taraftarları, bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi, Diyarbakır maçında da tribünleri doldurup takımına destek verdi. Diyarbakır’dan gelen 150 civarında taraftar da maçı izleyenler arasındaydı.

Malatyaspor taraftarı ikinci yarıda Malatyaspor aleyhine verilen penaltı kararından sonra hakem Selçuk Dereli’ye büyük tepki gösterdiler. Kapalı tribünden bir taraftar sahaya girmek isterken güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Açık tribünde fenalık geçiren bir taraftar kısa süreli tedaviden sonra kendine geldi.

Taraftarlar maçın bitiminde hakem ile birlikte oyunculara tepki gösterdi. Ayrıca 5 son dakikalarda alkışlarla protestosunu gösterdi.

Maçın ikinci yarısı başlamadan ilginç bir an yaşandı. 10 numaralı formayı taşıyan İlyas 2. yarıya 61 numaralı formayla çıktı. Ancak sahada bir başka 61 numaralı oyuncu vardı: Sinan Demircioğlu. Bunun üzerine 4. hakem orta hakemi uyardı ve İlyas doğru numaralı formasını giydi.

Malatyaspor oyuncuları penaltı kararından sonra hakeme uzun süre itiraz ettiler. Ayrıca maç bitiminde de itirazlar sürdü.

Tribünleri dolduran Malatyaspor taraftarlarından ise yönetime, takıma, hakemlere "alkışlı" protesto vardı ve uzun süre devam etti.

Bu arada, Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada oynanan PAF takımlar maçı 1-1 sona erdi.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Muhittin Gürses, Özgür Çetiner (4. Hakem Sabit Hacıömeroğlu)

MALATYASPOR: Bora, Ömer, Ramazan, Okan (Dk. 63 Bilal), Mustafa Özkan, Mehmet Budak, Johansson (Dk. 57 Taner), Toth, Eren (Dk. 46 Effa), Mert, Serkan.

YEDEKLER: Fevzi, Effa, Bülent Akın, Taner, Bilal, Aytaç, Hakan Söyler,

DİYARBAKIRSPOR: Murat, Sedlovski, Ahmet, Tolga, Jupi, Can, Sinan, Burhan (Dk. 66 Serdar), İlyas (Dk. 84 Atilla Birlik), Cem Yanık (Dk. 72 Goran Maznov), Hasan Özer.

YEDEKLER: Oğuz, Atilla Birlik, Goran Maznov, Göksel, Goran Stavrevski, Talip, Serdar.

SARI KARTLAR: Toth, Taner, Serkan Bensol (Malatyaspor), İlyas, Ahmet, Murat, Can (Diyarbakırspor)

GOLLER: Dk. 29 İlyas, Dk. 55 Penaltıdan Hasan (Diyarbakır), Dk. 62 Effa (Malatyaspor)

İLK YARI..
6. dakikada kazanılan köşe atışını Jupi kullandı, geriden gelen Sedlovski kafayı vurup topu dışarı attı.

10. dakikada Malatyaspor karşılaşmanın ilk ciddi tehlikesini geliştirdi. Ramazan sol kanattan hareketlenip ortaladı, savunmadan seken top sağ kanada açıldı, Serkan Bensol çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı, kaleci topu karşıladı ve gole izin vermedi.

15. dakikada Diyarbakır gole çok yaklaştı. Hasan Özer’in pasıyla savunmanın arkasına kaçan Cem Yanık topu Bora’dan kurtarıp gol vuruşunu yapmak üzereyken son anda müdahale eden Malatyaspor kalecisi topu kornere attı.

21. dakikada Eren’in uzun pasında savunmadan seken topa Serkan cılız bir vuruş yapınca sonuç alamadı.

23. dakikada Hasan Özer’in kafayla indirdiği topu takip eden Cem Yanık kötü bir vuruş yapıp topu auta attı.

24. dakikada Toth’un kullandığı serbest atış savunmadan döndü, pozisyonu izleyen Johansson kapalı savunmaya karşın vurdu, top savunmadan geri geldi.

29. dakikada Diyarbakırspor öne geçti. Burhan’ın ortası Hasan’ın kafasından sekti, direk dibine yönelen topa kafayla vuran İlyas golü attı:0-1

32. dakikada Diyarbakır ikinci gole çok yaklaştı. İlyas ceza yayı önünden attığı pasla Cem Yanık’ı topla buluşturdu, bu oyuncu boş durumda topu yandan auta attı.

35. dakikada Toth’un şutu savunmaya çarpıp kalecinin kucaklarında eridi.

38. dakikada Malatya rakip savunmayı ablukaya aldı. En son topla buluşan Serkan’ın ortasını Ramazan geriden gelip yarım voleyle ceza alanı girişinden tamamladı, top üstten dışarı çıktı.

40. dakikada Okan’ın aşırdığı topu Ramazan çaprazdan voleyle kaleye yolladı ve topu dışarı attı. Hakem ilk yarıya 2 dakika ekletti. İlk yarı konuk takımın 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

İKİNCİ YARI..
48. dakikada Toth’un 25 metreden şutu yere çarpıp sekti, pozisyonu dikkatli izleyen Murat topu rahatça kontrol etti.

55. dakikada Diyarbakır penaltı kazandı. Burhan’ın ortasında hakem Dereli, Serkan Bensol’un topa elle kasti olarak müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 56. dakikada atışı kullanan Hasan Özer takımını 2-0 öne geçirdi: 0-2

62. dakikada Malatyaspor farkı 1’e indirdi. Sol kanattan çizgiye inen Taner ortaya çıkardı, Effa plase ile takımının golünü attı: 1-2

69. dakikada Taner ceza alanı dışından bekletmeden bir şut attı, top üstten az farkla auta çıktı.

71. dakikada Cem Yanık kendi çabasıyla ceza alanına girip sert vurdu, Bora ayaklarıyla karşılayıp topu kornere attı.

81. dakikada İlyas’ın uzun pasında Goran Maznov sağdan girip sert vurdu, Bora topu kornere atıp golü önledi.

85. dakikada Serdar’ın uzaktan sert şutunu Bora kornere attı.

Karşılaşmanın normal süresine 5 dakika eklendi.

90+3 oynanırken Taner ceza alanında Can’ın formasından çekmesiyle kendini yerde buldu. Penaltı bekledi, ancak hakem oyunu devam ettirdi.

Karşılaşma konuk takımın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız