SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Takımla Rafting

A- A+ PAYLAŞ

Tohma Kanyonu'nda düzenlenen 1. İllerarası Valilik Kupası Rafting Turnuvası, Cumartesi günü yapılıyor. 6 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek turnuvada 6 takımın mücadele edeceği bildirildi.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Valiliğimizin girişimleri ve Türkiye Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonunun izni ile İlimiz Darende İlçesi Tohma Kanyonunda 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü “1. İllerarası Valilik Kupası Rafting Turnuvası” düzenlenecektir. Her botta 4 sporcunun bulunduğu R4 kategorisinde yapılacak turnuvaya; Rize Bölgesinden 3 takım, Erzincan Bölgesinden 1 Takım ve ilimizden 2 takım olmak üzere toplam 6 takım halinde 24 sporcu katılacak olup, takımlar 6.000 metre uzunluğundaki parkurda zamana karşı yarışacaklardır. Nehir inişi şeklinde olacak turnuva saat 14:00’de başlayacak olup, bir gün sürecektir.

Bilindiği gibi, sahip olduğu kültürel değerler ve doğal güzellikleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip Darende ilçemizde bulunan “Tohma Çayı Somuncu Baba Kanyonu”, Valiliğimiz girişimleri sonucunda Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 05.12.2009 tarih ve 1539 nolu kararı ile 1. Derece “Doğal Sit” alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.

İlimizde Gençlerin ve halkın spor aktivitelerine katılımını artırmaya dönük arzumuz; kayak, dağcılık ve rafting gibi ilimizde daha önce yapılmamış spor branşlarında (Kulüp kurulması ve sporcu yetiştirilmesi gibi) sportif faaliyetlerin teşvik edilmesi yönündeki çaba ve girişimlerimiz sürmektedir. Bu kapsamda düzenlenecek olan Rafting turnuvası ve benzeri organizasyonlarla, bir yandan ilimizde icra edilebilen spor branşlarına yeni branşların ilave edilmesi sağlanırken bir yandan da ilimizde var olan ancak harekete geçirilmeyen doğal, kültürel ve sportif potansiyelin halkımıza ve sporseverlerin kullanımına sunumu gerçekleştirilmiş olacaktır.

İlimizin ve Darende ilçemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan bu turnuva ile gençlerimizin rafting sporuna olan ilgilerinin artacağı düşüncesi ile tüm hemşerilerimizi ve sporseverleri turnuvaya davet etmekteyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız