SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"6 Tünel ile Viyadük Güzergahı ve Süreyi Kısaltacak"

0
Güncellendi - 2017-10-11 01:54:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Sivas Karayolu güzergahında en sıkıntılı nokta olan ve çok sayıda virajın bulunduğu Hekimhan ile Hasançelebi arasındaki güzergah tamamen bypass edilerek, bölgeye 6 tane çift tüplü tünel ile 385 metre uzunluğunda viyadük yapılıyor. Mevcut yol güzergahı viyadük ve tüneller ile Hasançelebi’nin içinden alınarak kuzeyindeki dağın içinden geçiriliyor.

-108 kilometrelik güzergahda 32 dakikalık zaman tasarrufu

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  Malatya-Hekimhan-Sivas Karayolu’nun Kuzey-Güney aksında önemli bir güzergah olduğunu belirterek, “Sivas sınırından Malatya-Hekimhan arasındaki 108 kilometrelik güzergah çift şeritli, 25 metre platform genişliğinde bölünmüş yol olarak projelendirilmiş ve tamamlandığında güzergah yaklaşık 4 kilometre kısalacaktır. Yol güzergahının 92 kilometresi gibi bir bölümünde çalışmalar tamamlandı ve Malatya bölgesindeki Hekimhan ile Sivas sınırı arasındaki çalışmalar ise devam ediyor. Projenin tutarı 841 milyon TL ve bugüne kadar yapılan harcama 578 milyon TL’dir. Yolun tamamen bitmesiyle Sivas sınırı ile Malatya il merkezi arasındaki güzergahtaki ulaşım mevcut yola göre yaklaşık 32 dakika zamandan tasarruf sağlanacaktır.” dedi.

-“Keskin virajlar ve dar yollar yok edildi”

Çalık, Malatya-Sivas Karayolu güzergahında en sıkıntılı bölgenin Hekimhan ile Hasançelebi arasındaki bölge olduğunu belirterek, “Hekimhan ile Hasançelebi arasındaki dar yollar ve keskin virajları burada yolculuk yapanlar hatırlayacaktır. Neredeyse metre başına bir tane uyarı, yön ve işaret tabelası bulunuyordu. Yol kalitesi çok düşük ve ulaşım konforu yoktur. Zamanın şartları ve imkanlarına göre buradaki güzergah bu şekilde yapılmıştı. Ancak bugünkü imkan ve şartlarımız ile bölgenin en konforlu ve kalitesi yüksek yolunu bu bölgede gerçekleştiriyoruz. Şuanda Hasançelebi bölgesindeki o dar ve keskin virajları tamamen yok ediyoruz ve bölgeye 6 tane tünel ile 1 tane viyadük yapıyoruz.  Yol konforunu ve kalitesine en üst seviyeye çıkartıyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

-“1 viyadük ve 6 tünel yapılıyor”

Çalık, Sivas tarafından, Hasançelebi’nin girişine yapılan ve yol güzergahını Hasançelebi’nin kuzeyindeki  dağın içinden geçiren duble yol standartlarına uygun 385 metre uzunluğunda Hasançelebi Viyadük’ünün inşaatının sürdüğünü belirterek, “385 metre uzunluğundaki 11 açıklıklı Hasançelebi Viyadük’ü ile birlikte Hasançelebi ile Hekimhan arasına çift tüplü 6 tane de tünel inşa ediliyor. Bunlar 2x499 metre uzunluğunda Hasançelebi Varyant T3 Tüneli, 2x356,5 metre uzunluğunda Hasançelebi Varyant T2 Tüneli, 2x440 metre uzunluğunda Hasançelebi Varyant T1 Tüneli, 2x292,5 metre uzunluğunda Karakısık1 Tüneli, 2x280,5 metre uzunluğunda Karakısık2 Tüneli ve 2x296,5 metre uzunluğunda Hasançelebi Tüneli’nin de inşaatları ve çalışmaları sürüyor. 6 tünelden şuana kadar Karakısık1 ve Hasançelebi Tünelinde  kazı, destek ve kaplama betonu imalatları tamamlandı. Karakısık 2 Tünelinde ise kazı, destek ve kaplama betonu imalatları için 40 metre kaldı. Tünel ve viyadük ile Hasançelebi ile Hekimhan arasındaki mesafe ise yaklaşık 700 metre kısalacaktır.”  dedi.

Çalık, “Yol güzergahı ve projesi yüksek kalite ve standartlar düşünülerek projelendirildi. Bura da Hasançelebi’yi kesinlikle ihmal etmemiz söz konusu değil. Hasançelebi’nin içinden geçen yol güzergahı da iyileştirilecek ve bölgedeki mahallelerimizin bağlantıları ve yolları da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yüksek kalitede yapılacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” ifadelerini kaydetti.

-520 metre uzunluğunda Yeni Tohma Köprüsü

Viyadük ve tünel projelerinin 2018’de bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Çalık, “Tek tüplü Sarsap Tüneli’nin ikinci 240 metre uzunluğundaki tüneli de açıldı ve Sarsap tünellerin aynı anda hizmet verebilmesi için 60 metre uzunluğundaki yeni Sarsap Köprüsünün inşaatı sürüyor.  2x292,5 metre uzunluğundaki Çebiş Tüneli’ni ise açarak hizmete vermiştik.”  dedi.

Çalık, Malatya-Hekimhan Karayolu güzergahındaki en önemli projelerden birisinin de mevcut Tohma köprüsünün yanına 520 metre uzunluğunda yeni bir köprü inşaatı projesi olduğunu belirterek, yeni Tohma Köprüsü inşaatı yer tesliminin 19 Mayıs 2017 tarihinde yapıldığını da hatırlattı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Hekimhan- Hasançelebi arasındaki tüneller

Hekimhan- Hasançelebi arasında viyadük inşaatı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Basri Terece (6 yıl önce)
    Benim memleketimde son yıllarda türemiş ne kadar yalaka varmış burada şahit oluyorum Allah Malatyamızı yalakalardan korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    Maşallah. Malatya'da böyle büyük yatırımlar görmek güzel. Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkçi önemli pozisyonlardayken Malatya'ya ne kadar yatırım yaptırabilirsek o kadar iyi olur!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı gardaşınız (6 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    tarafınızdan takdir görmesi Malatya adına sevindirici ancak hakkı teslim edelim bu hizmetler bugünün projesi değil yaklaşık dört yıl önceden başlamış idi bildiğimiz kadarıyla açıklamayı yapan yalnız hizmetlerin sahibiymiş gibi bir haksızlık yapmayalım bu yatırımlar da her vekil ve il başkanının imzası var. Allah AK Parti den ve emeği geçen her kişiden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ne 4 yılı ya ben 15 senedir o yoldan gidip geliyorum yeni mi akıllarına geldi o yolu yapmak. türkiyede yapılan en son yol kaç yıll önceden yapılması gerekiyor.bırakın yalakalığı şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı gardaşınız (6 yıl önce)veli97630 isimli kullanıcı yorumuna
    bir durum tespitinde bulunmak ne zamandan beri yalakalık diye algılanıyor. asıl yalakalık ve izan bağlanması 15 yılıdır ülke kurulmadı bu AK iktidarları gören göz 100 yıldır iktidar da olup ta ülke yollarının standartlarını değiştirmek, TÜNELLER, VİYADÜKLER, DUBLE VE OTO BANLAR yapmak şöyle dursun eski devlet yollarının yamasını bile yapamayan iktidarlara da söyleyecek bir çift sözünüz olsaydı keşke el insaf. Gerçek yalakalığınızı gizlemeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • günahkar (6 yıl önce)
    Bu projeler çok önemli yetkililer bir an önce bitirmeli ayrıca kuzey çevre yolu ile Yeni Malatya stadınının kavşağı da bir an önce bitmeli Malatya yatırımları malesef kalite ve süre olarak diğer illerin hep gerisinde kalıyor bu projeleri bitirip olumsuz imajı yıkmak lazım
    0
    0
    Yanıtla