SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6. Yardım TIR'ı Yola Çıktı

0
Güncellendi - 2016-04-19 15:17:08
6. Yardım TIR'ı Yola Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Suriye’de devam eden savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım eli uzatan Malatya, “44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası” çerçevesinde, 6. TIR’ı da ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderdi.

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacılar Odası ile İHH tarafından organize edilen ve birçok kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve esnafın destek verdiği 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası’na destekler devam ediyor. Bu kapsamda Karagözlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 25 ton un toplandı. 6. yardım TIR’ının Suriye’ye gönderilmesi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Suriye’de yaşanan savaşta mağdur olan insanlara yardım eli uzatmanın insanlık görevi olduğunu belirten Karagözlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Sarı, “Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatmak istedik. Onların yaşadıklarını unutmalarını sağlamak için yanlarında olduğumuzu göstermek için de bu kampanyaya katıldık. Biz 25 ton unumuzu Kızılay’a teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

Malatyalıların Suriye’de yaşanan drama kayıtsız kalamadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların insanlık deyince gösterdiği performansın herkes tarafından takdir edildiğini söyledi. Kampanya öncesinde de birçok yardımların yapıldığını ifade eden Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak kampanya öncesinde bölgeye onlarca TIR yardım gönderdik. 44 Günde 44 TIR Kampanyası’na gösterilen ilgi gerçekten çok güzel. Yola çıkan 6. TIR’ı Karagözlüler Derneği hazırladı. Güneydoğu’da süren operasyonlardan sonra mağdur olan insanlarımıza da sahip çıkacağız. O bölgelerimize de yardımlar yapacağız. Malatya olarak bu konularda çok duyarlıyız. Kızılay da dünyanın her yerinde bu yardımları mazlumlara ulaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Böylesine hayırlı organizasyon içinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, Malatyalıların desteğiyle bu yardımlar 44’ün üzerinde olacak. ‘Bir hayıra vesile olmak, hayırı işlemekle aynı değerdedir’ diyor Allah’ın Resulü. Bizler de hep birlikte bu hayra vesile oluyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 6. yardım TIR’ı dualarla yola çıktı.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • yavuz (7 yıl önce)
    Malatya için birlik beraberlikten bahsediyoruz ama resim çekilmiş kadroda eksik var.Lütfen yapmayın böyle Şip Şak ekibini dağıtmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (7 yıl önce)
    Benim anlamadığım ilk okul ana okuluna zarf dağıtıldı para için, bunlar niye her tırın önünde foto çektiriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa; bir iyiliğe vesile ol, sen de foto çektir.
    0
    0
    Yanıtla