SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Yıl Aradan Sonra

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:52:59
6 Yıl Aradan Sonra
A- A+ PAYLAŞ

Malatya, 6 yıl aradan sonra bu kez Yeni Malatyaspor'la PTT 1. liginde temsil edilecek.

Malatyaspor'un amatör kümeye düşmesinin ardından  2010-2011 sezonunda 3. Lig'den 2. Lige yükselen Yeni Malatyaspor, Malatya futbolunun umudu oldu. 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta geride kalan 4 sezonda 3 kez Play-Off'tan dönen ve üst lig hayalini hep bir yıl erteleyen sarı kırmızılılar, ligdeki 5. sezonunda mutlu sona ulaştı. Teknik direktörü Feyyaz Uçar'ın teknik direktörlük kariyerindeki ilk şampiyonluğunu yaşadığı takım olan Yeni Malatyaspor, 6 yıl aradan sonra yeniden PTT 1. Lige merhaba dedi. 

-Beşinci sezonunda mutlu sona ulaştı-

Yeni Malatyaspor'un o dönemki adı Malatya Belediyespor olan takımla Spor Toto 2. Lige çıkmasının ardından takımın Play-Off'lardaki şansı iyi gitmedi. 

Play-Off'larda istediği başarıyı elde edemeyen ve 2. Lig hayalini yıllardır bir sonraki sezonlara bırakmak zorunda kalan sarı kırmızılılar, bu kez direkt birinci sırada yer alıp, PTT 1. Lige çıkmak istiyor. 

Yeni Malatyaspor, 2010-2011 sezonunda ligi 5. sırada tamamlamış ve Play-Off'ta mücadele etme hakkını kazanmıştı. Mardan Antalya Stadı'nda oynanan ve normal süresi 0-0 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucu Adana Demirspor'a 4-2 yenilen sarı kırmızılılar, evinin yolunu tutmuştu. 

Sarı kırmızılılar, 2011-2012 sezonunda ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Beyaz Grup'ta kötü bir sezon geçiren Malatya temsilcisi, sezonu 36 puanla 13. sırada tamamladı. 

2012-2013 sezonunda Balıkesirspor ve İnegölspor'un arkasında sezonu 3. sırada tamamlayan Yeni   Malatyaspor, bir kez daha Play-Off'ta mücadele etme hakkını kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada İstanbul ekibi Tepecikspor'u 3-2 yenerek, yarı finale kalan sarı kırmızılılar, normal süresi 2-2 biten karşılaşmada Fethiyespor'a 4-2 yenilmiş ve bir kez daha Play-Off'tan eli boş dönmüştü. 

Yeni Malatyaspor, 2013-2014 sezonunda ligi 4. sırada tamamladı ve bir kez daha Play-Off'un yolunu tuttu.  Play-Off ilk maçında sahasında Hatayspor'u 1-0 yenerek, büyük bir avantaj elde eden Yeni Malatyaspor, deplasmanda rakibine 4-1 yenildi ve bir kez daha Play-Off'tan boynu bükük ayrıldı.

Ligdeki beşinci sezonunda yine ve yeniden şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Yeni Malatyaspor, ilk sivil yönetimiyle mutlu sona ulaştı. 

-Zirveyi kaptırmadı- 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla zirvede tamamlayan sarı kırmızılılar, iç ve dış sahada en çok puan toplayan takım oldu. 

Ligi şampiyon tamamlayıp, PTT 1. Lig biletini alan sarı kırmızılılar, ligde oynadığı 36 karşılaşmanın 19'unu kazandı. 9 karşılaşmada berabere kalan sarı kırmızılılar, 8 karşılaşmayı ise kaybetti. Ligde 54 gol atan ve kalesinde 24 gol gören Yeni Malatyaspor, en yakın rakibi Pendikspor'un 4 puan önünde birinci sırada yer aldı.

Yeni Malatyaspor, geride kalan sezonda iç ve dış sahada en çok puan toplayan takım oldu. Sahasında oynadığı 18 karşılaşmada 11 galibiyet alan ve hanesine 38 puan yazdıran sarı kırmızılılar, deplasmanda ise 8 galibiyet elde ederek, hanesine 28 puan yazdırdı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız