SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'60 Ağaç Bizi Derinden Üzdü'!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:14:50
'60 Ağaç Bizi Derinden Üzdü'!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Bizler kaya parçaları arasına fidan dikerken, CHP’li belediyeler ağaç kesiyor” dedi.

Türkiye büyük millet meclisi genel kurulunda konuşan Malatya Milletvekili Şahin, “Malatya’mızda Beydağı Ağaçlandırma Projesiyle 888 hektar alanda çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu Projenin en büyük özelliği Beydağı’nın yüzeyindeki kaya parçalarının tek tek makinelerle kırılıp açılan çukurlara toprak taşınarak bu alanda fidan dikilmesidir. Malatya’mızın adeta oksijen deposu haline gelecek olan bu çalışmaları biz gerçekleştirirken, ne yazık ki Arguvan ilçemizin CHP’li belediye başkanının 24 Haziran 2013 tarihinde 60 adet ağaç kesmesi bizleri derinden üzmüştür. Buna, Adana Çukurova CHP’li belediye başkanının hizmet binası ve kültür merkezi yapmak için 500 adet ağaç kesmesini de ekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi yapan Malatya 2002 AK Parti iktidarlarıyla birlikte ekonomi, sağlık, ulaşım, eğitim, kültür ve sanat alanlarında yapmış olduğu hamlelerle, bölgesinde her geçen gün cazibesini arttıran bir il olmuştur. Bölgesinde en fazla ihracat yapan, en fazla şirket açan iller arasında olan, en fazla patent alan, teşvik kapsamında en fazla istihdam gerçekleştiren, ihraç ürünlerinde çeşitliliğini arttıran bir ilimizdir” diyen Şahin, daha sonra şunları belirtti:

“Bölgesinde lider olmak ve dış piyasalarda rekabet etmek istiyorsak dünyada meydana gelen değişim ve yenilikleri kendi insanımıza sunmak için ilimizi adeta bir fuar ve kongre merkezi haline getirmek için çalışmalarımız oldu.

Malatya’mızda İstihdam Fuarı, Kitap Fuarı, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Yapı Dekorasyon Fuarı ve Geçen hafta 3-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlediğimiz bölgenin en kapsamlı Ticaret ve Sanayi Fuarıyla birlikte Kayısı Festivalimizi gerçekleştirdik.

İlimizin kültür ve sanat birikimini gelecek nesillere taşıma adına Anadolu’nun en kapsamlı çalışması olan Uluslararası Kervansaray Buluşmaları ile birlikte, Malatya Uluslararası film festivali 2010 yılında hayata geçirilerek, Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulmuş olduğu ilimizin kültürel ve sanatsal anlamda tanıtımına ciddi katkıları olmuştur. Bu çerçevede yapılan tanıtımlarla Kürt yazar Ahmet Hani’nin eseri olan Mem-u Zin adlı eseri adeta açık hava film Plato’su olan Arapğir ilçemizde çekilmiştir. Ayrıca yeni dizilerin çekilmesi için çalışmalar devam etmektedir.”

Mustafa Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“8. Cumhurbaşkanımız ve Hemşerimiz rahmetli Sayın Turgut Özal’ın geleceği öngörerek Malatya’mıza kazandırmış olduğu Turgut Özal Tıp Merkezi bölgenin referans hastanelerinden biri haline gelmiştir. Sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalarla uluslararası bir hastaneye dönüşen Turgut Özal Tıp Merkezimiz sadece karaciğer nakli ile değil aynı zamanda farklı branşlardaki başarılarıyla da yurt dışından ve yurt içinden gelecek hastalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sağlık turizmi noktasında tıp merkezimiz adeta dumansız baca görevi görmesiyle Malatya”mızın ekonomisine ciddi katkılar sağlamıştır.”

“Anadolu’ da şehir hayatının ilk başladığı Aslantepe Höyüğü, Bizans, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı eserlerini bünyesinde barındıran ilimizde tarihi eserlerimizin restore edilmesiyle iç ve dış turizmde ciddi bir ilerleme görmekteyiz. İlimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve çalıştaylara ev sahipliği yapacak potansiyele sahip kongre ve kültür merkezlerimizle birlikte 5 yıldızlı otellerimizin azımsanmayacak seviyede olması bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmamızı kolaylaştırıyor.

Selçuklular döneminde Dar-ül Rifa diye ifade edilen huzur ve barışında merkezi olan Malatya’mız 2023 hedefini gerçekleştirmek için işadamlarımızla, eğitimcilerimizle, siyasetçilerimizle ve sanatçılarımızla Malatya’mızın her alanda gelişmesine, büyümesine ve yeni yatırımlar alması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz.

Bir ilin kalkınması, gelişmesi ve bölgesinde rekabet edecek duruma gelmesi sadece bir alanda başarılı olmasıyla mümkün değildir. Onun için ekonomi, sağlık, ulaşım, eğitim, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmeleri ve yenilikleri ulusal ve uluslararası fuarlar, festivaller, ve kongrelerle gerçekleştirmemiz mümkündür.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız