SON DAKİKA
SON DEPREMLER

600 Bin Maske Büyükşehir'e Teslim Edildi

0
Güncellendi - 2020-05-05 17:13:43
600 Bin Maske Büyükşehir'e Teslim Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi için üretilen 600 bin maske, düzenlenen bir program ile teslim edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mil-May Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Tanrıverdi, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ile basın mensupları katıldı.

"3 gün içerisinde 650 bin maske ürettik"

Mil-May Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Tanrıverdi Büyükşehir Belediyesine destek olmak amacıyla maske üretimine başladıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizin maske ihtiyacının karşılanması amacıyla çalışmalarımıza başladık. Başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında üç gün içerisinde 650 bin maske üretimi gerçekleştirdik. Şu ana kadar üretimini gerçekleştirip, paketlemiş olduğumuz 600 bin maskeyi bugün Büyükşehir Belediyemize teslim ediyoruz. Ayrıca Sayın Başkanımızın isteğiyle üretmiş olduğumuz maskelerimizden Valiliğimize de teslim ettik. Üretim çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta itibariyle üretimimizi 1 milyon 500 bine tamamlayacağız. Sayın Başkanımızı bu konuda rahatlatmak istiyoruz. Sayın Başkanımıza Malatya için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

"Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için tedbirlerimizi aldık" 

Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın rahat ve huzuru için her türlü tedbiri vatandaşlarımızın lehine bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.

Malatya’nın maske üretimi ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ile yapmış olduğumuz görüşme sonrasında Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alarak Organize Sanayi Bölgesinde Tekstil fabrikalarımızın yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonrasında 15 fabrikamızda maske üretimine başlandı. Bu fabrikalarımızın Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış toplam 400 üretim merkezinde şu anda Türkiye ve yurt dışı için günlük toplam 10 milyon maske üretilmekte. Bu da Malatya’nın Türkiye’de lojistik anlamda maske üretiminde merkez olduğunun en temel göstergesidir.

Ayrıca iki fabrikamız Mil-May ve Baykanlar Tekstil Malatya’nın ve bölgesinin ihtiyaç duyduğu maske üretimini sağlamak amacıyla büyük bir gayret ve çaba içerisine girdiler. Bu iki tekstil fabrikamıza kumaş göndererek üretime başladık. Bugüne kadar üretimi gerçekleştirilen yaklaşık 7 milyon ki bu üretim 10 milyona tamamlanacaktır. Bu maskeler Büyükşehir Belediyesi için üretilmiştir. Malatya için üretimi gerçekleştirilen bu maskelerimizi Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarına, Meslek Odalarına, İlçelerde Kaymakamlıklara ve Belediyelere maske konusunda destek oluyoruz. Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğü personelleri tarafından Malatya’da ev ev maske dağıtımı yapılmaktadır.

Malatya’da yaptığımız bu çalışmalar haricinde çevre illerden gelen bazı talepleri de kendi imkânlarımız ölçeğinde karşılamaya gayret ediyoruz. Malatya maske üretiminde Türkiye’nin lokomotif gücü olduğunu üretimi ile gösterdi.

Bu gücü bize veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, üretim noktasında yanımızda olan müteşebbislerimize ve çalışanlarına bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Tekrar Mil-May Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap beye ve Baykanlar Tekstil’e üretimlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, program sonunda programa katılan basın mensuplarına maske dağıttı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Okan (3 yıl önce)
    Özalper Mahallesinde neden hala maske dağıtımı gerçekleştirilmedi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail Aslan (3 yıl önce)
    Neyse allahtan maske serbest oluyor :) yoksa hergün görecektik bu haberleri.Maske değil sanki Malatya’nın gençleri için bir proje yapmışlar gibi sürekli dönüp duruyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Vahap Erdem Projeci mi? Yapı denetim sahibi mi? Meclis üyesi mi? 2. Organize müdürü mü? Her seçim aday adayı olan siyasetçi mi? Bence insan bir işi yapmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    Bana maske falan vermediniz zaviye de oturuyorum nerdeyse normale dönecek hayat siz hala dağıtacaksınız :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ESENLİK (3 yıl önce)
    Başkanım,bizler fitre ve zekatını veren bu şehrin gıda toptancısıyız.Fitre ve zekatları Esenliğe verin,biz de onları dağıtalım talimatı,bu mübarek aya yakışıyor mu?Sonuçta siz siyasi prim yapacaksınız diye böyle bir talep etik olarak ne kadar doğru?Bari işi buralara kadar götürüp bir de tedarikçi firmaları karşınıza almayın.Bak şurda 3 yılın kaldı!
    0
    0
    Yanıtla
  • NECMETTİN (3 yıl önce)
    Başkan tadını kaçırdın artık.Hergün senin hikayeden şeylerini görmekten usandık gerçekten.Malatya haber işini yapıyor..Çünki işini yapmaktan uzak,dernek başkanı gibi davranan,konuşan,görüntü veren bir büyükşehir belediye başkanı dünyanın heryerinde haberdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (3 yıl önce)
    Maskeler çok kalitesiz alamayan varsa almasın daha iyi. Cumhurbaşkanımıza 1 paket hediye edilmeli ki görsün ne üretmişiz. Göz boyamak için sosyete mahallelere dağıtıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sadece şimdiye kadar 5 maske aldık onun dısında alamıyoruz eczanelerde maske kalmadı hepsinde e devletten sıra gelmiyor birde maskeyle poz veriliyor belediyeciler den minnet ricayla alan alıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Dağıtım töreni için bando çağırıp kurdale kestiniz mi? İki kez e-devlete başvurduk. Maske falan yok! Hepsi palavra, bir de rant ve yandaş kayırma. İcraat bu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaazım (3 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim 2 defa başvurduysan hiç bekleme. Seneye belki alırsın. ben 13 defa basvurdum. Iki yıla bize de sira gelir. Biz Bize Yeteriz.e bağış yapmaya bak. Bisi isteme. Bunlar alma ağacı
    0
    0
    Yanıtla
  • beydağı (3 yıl önce)
    bu yazda maske muhabbetiyle geçecek, başka icraata gerek yok, Malatyanın başka sorunu da yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 yıl önce)
    Başkanım Dünya Sağlık Örgütu Pandemi ilan etmiş. Yüzbinlerce insan ölmüş. Milyonlarca insan hastalığın pencesinde inim inim inliyor. Halâ ülkemizde her gün onlarca can toprağa karışıyor. Bubir istatistik değil trajedidir. Siz halâ ölmüş merkebin nalından medet umuyorsunuz. Halâ işin reklamında, havasında, algı yönetimindesiniz. Utanmasam eve gönderdiğiniz maskeyi getirip Belesiyenizin önünde yakacağım. Yeter. İsterseniz vatandaşlar olarak gazetelere ilan verelim. Başkanım vallahide billlahide anladık, maske dağıttınız diyelim. Biz sizi anlıyoruz siz bizi anlamamakta direniyorsunuz. Yarında reklam tabelalarınıza asaraınız boy boy resimlerinizlen beraber. Tadını çıkarmayı bırakin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş Rıza (3 yıl önce)
    Be yeter Başkanım yeter. 3 kuruşluk işe 10 kuruşluk reklamı sizden gördük. Allah razı olsun. Yok üretiyoruz, yok dağıtım, yok teslim.töreni, yok dağıtım töreni. İsterseniz bir detakma ve çıkarma töreni düzenleyin. Valla gına geldi. Aylardır Ergenekon üst geçidinin ordaki yol ve maske. Don Allah dön aynı konu, aynı mevzu. Sadece değisen fotoğraf. Bu aklımızla dalga geçmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Sayın başkan 1 milyon üretsen bize ne fayda hanı büyükşehir maske dağıtıyordu noldu halen maskeniz yok siz şov yapıyorsunuz eczaneye gidiyom kod yok vuris bitti maske yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bu kadar tantana yapılan olayın maddi boyutu tanesi 20 krş. 5 tanesi 1 lira 600 bin tanesi ise 0,2 x 600.000= 120.000 TL Sanki dersin dünyayı kurtarmış Gaziantep valisi bir seferde 2 milyon TL veresiye defteri silmiş kıyaslamayı Malatya seçmeni yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Adamlar aşıyı bulma noktasindalar, bizimkiler hala şu kadar maske ürettik yok bu kadarını dağıttık...Büyükşehirin salgın ile işbirliği stratejisini üniversite ve hastaneler ile yapmasını, sadece bu pandeminin maske ile çözülemeyeceğini anlaması gerekir.Ne yazık ki bilginin olmadığı yerde gücünde olmadığını kamuoyuna bu salgın sürecinde göstermiş oldular.Meseleye siyasi olarak bakmamamizda faydanın olacağını bilginin-birikiminin konuşacağı bu dönemde faydasız reklam israfindan kaçınılması gerektiğini dile getirmekte bir nebzede olsa faydalı olacağını umuyorum. Vesselam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    Belediye maske dağıtıyor tamam sağolsun ama her gün her farklı sitede maske dağıtıyoruz diyor anlaşıldı Başka yardımlar başka projeler olsun artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (3 yıl önce)
    Başkan maskeyi yanlış takmış.Burnu dışarıda kalmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Elimize maske geçmedi diyenler bence daha beklemeyin nasıl olsa satışa izin verdiler, ha birde Başkan, başka şehirlerden gelen talep üzerine 130 bin maske gönderiyor bence beklemeyin daha gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Maskelerde başkanın fotoğrafı olsun. Böyle ikna olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (3 yıl önce)Rıfat isimli kullanıcı yorumuna
    Hay çok yaşayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    600 bin değil 600 milyondur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yarın Başkan düzeltir onu 6 milyon maske hibe ettiler diye, neyse iyi oldu maske satışı serbest oldu pazar yerlerinde esenlik market önlerinde satışa başlar hatta en yakın Çarşamba pazarı var hemen bir maske satışı standı açılışı yaparız.
    0
    0
    Yanıtla
  • AVSAR BEY (3 yıl önce)
    Maskeyi bilmem gündem olusturuyorsunuz onu anladık .. Ama su faturaları tam bomba okumadan vatandaşın sırtına yüklediniz deprem oldu Elazığ bld. Kadar olamadık 3 ay bedava yaptılar virüs var dediler indirim yapacağınıza okumadan ortalamayı kıyas alarak yükleme yaptınız helal olsun vatandas can derdinde siz para... Yakışır malatyamiza yakısır....
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Kayahan, Tecde ve Bostanbaşında oturanlara selam olsun. Herkes oraya çalişiyor. Umarim bize de gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)
    Malatya da bir deyim var Dereye su gelene kadar gurbağanın gözü patlar Bizlere de maske gelene kadar korona bizi halledecek heralde Zira ben bizim cegette belediyenin maske dağıttığına şahit olmadım Gören varsa beri gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin yurt (3 yıl önce)
    Maskemizi aldık ama bir kaç eksikliği belirteceğim. Maskelerde burun kısmında tel yok. Telsiz maskeler pek sağlıklı değil. Maskeler evin zili çalınarak ev halkına teslim edilmeli. Özellikle sitelerde ve apartmanlarda maskeler daire önüne veya ayakkabılığa konuyor. Ev halkın bu maskeleri göremeden başkaları tarafında alınıyor. Bizzat sitemizde oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Belediye iletin aileleri eş dost derken bizler maskeyi rüyada görürüz.Firmalarin belediyeye hibe ettiği ve hakkımız olan maskeyi hak etmeyenlere verenleri bu mübarek günde Allah'a havale ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)
    Ahey ahe ahey. Hani baskan sen üretiyordun. Teslimat kelimesi olmamıs. Bari sözünün arkasında dur ve deki BİZ ÜRETTİK KENDİ TESİSLERİMİZDE de. Ama Sayın valiyi yanına almamıssın. Ayıp etmişsin. Sen ki ilimizin mülkü amirisin. Nasıl valimizi yanına almazsın.... Ah ahh Malatyam ne diyem.... (Not: Şu baskana hala birisi maske takmayı ögretsin. Olmuyor böyle....)
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    Dersin Mars'a uydu yollamış!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (3 yıl önce)
    Malatya'da bir ilk, Türkiye'de bir ilk, Dünya'da bir ilk, Evren'de bir ilk. Başkanımız rekor üstüne rekor kırıyor. Efsane başkan. Böylesi görülmedi. Putin ve Trump bile bizim başkana hayran.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    korona virüs bitiyor daha maske dağılacak.dilek mahallesinde maske alana rastlamadım.şehirdekilerde almadık diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (3 yıl önce)
    Bu nasıl ev ev maske dağıtmak, nerede maskeler, elimize bir tane geçmedi, belediyenin telefonlarını, Malatya Haber yorum sayfalarını aşındırdım, site olarak 45 daireye uğrayan olmadı, kimse çıkıp da ev ev maske dağıtıyoruz demesin, bu sayfalardan okuduğum kadar herkes maske alamadigindan yakınıyor 600 bin değil 6 milyon da olsa elimize bir tane geçmez, şu mübarek günlerde Allah'a havale ediyorum musebbiplerini
    0
    0
    Yanıtla
  • Benden de o kadar..."Her gün binlerce maske dagitiyoruz" diyorlar..!!! Ben maske alamadigim gibi belediyenin dağıtımını da görmedim. ..Allah aşkına Belediye kime, nereye ve ne zaman dagitmiş??? Troller birazdan yazar!!! Ancak gerçekleri yazıyoruz. .malatya merkezde oturuyorum ama maske gelmediiiiii! Sayın Başkan hergün malatyahaber de bunun haberini yapıyor. . Biraz önce inderesindeki pazartesi pazarına gittim..Orada da dağıtan yok...Allah ıslah etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı da oturuyorum. Bulunduğum sitedeki her daireye 5 adet maske Büyükşehir belediyesi tarafından dağıtıldı. Ayrıca esenlik marketlerde de market girişlerinde maskeniz yoksa talep etmeniz halinde veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (3 yıl önce)Isimsizler isimli kullanıcı yorumuna
    Gözün aydın senden başka alan olmamış bu gazeteyi okuyanlardan.
    0
    0
    Yanıtla