SON DAKİKA
SON DEPREMLER

600 Mebusluk Meclis Komşu İle Yaradı

0
Güncellendi - 2017-07-27 20:55:08
600 Mebusluk Meclis Komşu İle Yaradı
A- A+ PAYLAŞ

  • TBMM üye sayısının ilk seçimde uygulanmak üzere 550'den 600'e çıkarılmasından sonra YSK illerin çıkaracağı milletvekili sayısını yeniden belirledi..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Anayasa'da değişiklik yapılmasına ilişkin 16 Nisan'da yapılan ve "kabul" oy çoğunluğuyla değiştirilen madde gereği, ilk yapılacak TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin takvimin başladığı tarihte yürürlüğe girmek üzere, halen 550 olan milletvekili sayısının 600'e yükselmesinden sonra, illerin milletvekili sayılarını yeniden belirleyerek ilan etti.

Ancak, 50 yeni milletvekilliğinin illere dağılımında 31 Aralık 2016 tarihli Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)'ndeki nüfus dikkate alınınca, Malatya'nın halen 550 kişilik parlamentoda 6 olan milletvekilliği sayısı 600'lük parlamento için de yine 6 olarak kaldı. Malatya'nın milletvekili sayısı değişmezken, 2015 seçimlerinde nüfuslarına göre TBMM'ye 4 milletvekili gönderen komşu il Elazığ'ın milletvekili sayısı 1 arttı ve 5 oldu.

Bu rakamlar, bu yıl bir seçim yapılması halinde uygulanacak. Ve illerin milletvekili sayısı her yeni yılda, bir önceki yıl sonu açıklanan ADNKS'ya göre yeniden belirlenecek.

Malatya'nın 6 milletvekilliğinden 5'i AKP'li Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci ile CHP'li Veli Ağbaba tarafından temsil ediliyor.

600 üyeli meclise göre iller ve çıkaracağı  milletvekili sayısı Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre şöyle:

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • İskender Korkut (6 yıl önce)
    Adıyaman'ın mevcut milletvekili sayısı 4 AK Parti, 1 HDP olmak üzere toplam 5 milletvekili var. 600 milletvekili artışından Adıyaman'ın yararlanamadığı göz önünde.Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    bu vekillerden 6 olsa ne olur 60 olsa ne olur keşke -12 düşşe.malatyanın şu sorununu çözdük diyecekleri ne var. Stadmı trsfkmi, su mu, işsizlikmi
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    ne hikmetse her şey komşu illere yarıyor. 30 büyük şehre söz verilen şehir hastaneleri, bölge müdürlükleri, bilim merkezi ve şimdi de milletvekili sayısı. sahipsiz malatya
    0
    0
    Yanıtla