SON DAKİKA
SON DEPREMLER

609 Bin TL Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da maden arama, araştırma ve etüt çalışmalarına 2010 yılı için 609 bin TL ödenek ayrıldığı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Malatya ilinin Darende, Kurşunlu, Yazıhan ve Arguvan bölgesinde kömür damarlarının bulunmuş olduğunu, MTA tarafından bu saha için 3 yıllık bir proje planlandığını ve havzadaki kömür dağılımını net olarak ortaya çıkarabilmek için bu yıl detay sondaj çalışmaları planlandığını ve 308 bin TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

Doğu Anadolu Fay hattı çalışmalarında 249 bin 300 kilometrekare diri fay prospeksiyonu çalışması yapıldığını belirten Ölmeztoprak, radyometrik yaşlandırma amaçlı 20 adet örnek alındığını da söyledi.

Malatya havzasının taban topoğrafyasını ortaya çıkarmak için 1000 nokta jeofizik etüt çalışmasında Arazi çalışmalarının Malatya'nın kuzey ve batı bölgesinde Arapgir, Arguvan, Yazıhan, Darende,Hekimhan ve Akçadağ ilçelerinde tamamlandığını ve çalışmanın değerlendirmesinin sürdüğünü belirten Ölmeztoprak, "Bu çalışmalar neticesinde Malatya havzasının taban topoğrafyası ortaya çıkarılacak ve bu havzadaki diğer çalışmalara (petrol, kömür vs.) temel oluşturulacaktır" dedi.

Düşük tenör-yüksek rezerv özelliği sunan Malatya-Hasançelebi Demir yatağı ile ilgili olarak uygulanan çalışmalar sonucunda, demir cevherleşmesine eşlik eden bakır, altın, gümüş ve nikel mineralizasyonlarının varlığı ortaya konulduğunu bildiren Ölmeztoprak, sahanın ekonomikliğini ciddi olarak etkileyecek olan bu bulgular ışığında potansiyelin ortaya çıkarılması yönünde araştırmaların gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Ölmeztoprak, Malatya ilinin kil potansiyelinin belirlenmesi çalışmalarının da bu yıl yapılacağını aktarıp, Malatya iline MTA Genel Müdürlüğünce 2010 yılında toplam 609 bin TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız