SON DAKİKA
SON DEPREMLER

61. Hükümete Güvenoyu

A- A+ PAYLAŞ
 
TBMM Genel Kurulunda 61. Hükümet'in Bakanlar Kurulu için güven oylaması yapıldı. Güven oylaması elektronik cihazla yapıldı. Ancak şifreleri değişen bazı vekiller elektronik cihazın azizliğine uğradı ve pusula kullanmak zorunda kaldı. Ancak bazı vekillerin hem elektronik cihazla hem de pusulayla oy kullanması sonuçların sayımında karışıklık yaşanmasına neden oldu. Oyların sayımının ardından 61. Hükümet 322 oyla güvenoyu aldı.
 
 
800 OY ÇIKTI 
Ancak bazı vekillerin hem elektronik cihazla hem de pusulayla oy kullanması sonuçların sayımında karışıklık yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle oylamada yaklaşık 800 oy çıktı. Başkanlık divanı mükerrer oyları tespit ederek iptal etti.
495 milletvekilinin katıldığı oylamada oyların sayımının ardından sonuçlar açıklandı. Oylama sonucuna göre 61. hükümet 322 kabul 173 ret oyuyla güvenoyu aldı.
 
ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
Başbakan Erdoğan sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelerek kısa bir teşekkür konuşması yaptı. 
Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:
 
"Kabinem adına çok çok teşekkür ediyorum. Büyük bir mücadeleyi geleceğe yönelik hep birlikte vereceğiz. Buradaki dayanışmamız birliğimiz ülkemizi Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber vereceğiz. Tekrar size sevgi saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum."
 
MUHALEFETİN ELİNİ SIKTI
Erdoğan konuşmasını bitirdikten sonra muhalefet sıralarına yöneldi. CHP'den Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP'de ise Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin elini sıkan Başbakan daha sonra Genel Kurul salonunundan ayrıldı.
 
CHP'Lİ 4 VEKİL DAHA YEMİN ETTİ
TBMM Genel Kurulu’nda güven oylamasına geçmeden önce 4 CHP’li milletvekili daha yemin etti. 
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.
 
CHP'Lİ İSA GÖK YİNE YEMİN ETMEDİ
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün de ismini okudu, ancak Gök yemin etmek için kürsüye gelmedi. Gök, yemin etmeme eylemini sürdüreceğini söyledi.
 
Güven oylamasının ardından 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret edecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız