SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'65 Bin Çiçek Dikildi'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye tarafından kent merkezindeki park, orta refüj ve kavşaklarda yeşillendirme çalışmalarının sürdürüldüğü, toplam 65 bin adet çiçek dikildiği bildirildi.

Belediyenin bu konudaki bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kent merkezinde bulunan park, orta refüj ve kavşaklarda yapılan yeşillendirme çalışmalarını yerinde inceledi.

22 Nisan Perşembe günü gerçekleşen inceleme gezisinde ilk olarak Selçuklu Mahallesinde bulunan parkı gezen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Selçuklu Mahallesi Çocuk Parkında yapılan çalışmalar başta olmak üzere son bir ayda Malatya’da yapılan yeşillendirme, peyzaj ve sulama sistemleriyle ilgili bilgiler verdi.

Selçuklu Mahallesinde bulunan parkın sulama sistemi, yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Parklarımızı otomatik sulama sistemleriyle sulayarak, suda tasarruf ediyoruz. Bu çalışmalarımızı bütün parklarda yapacağız” dedi.

Bugüne kadar 16 bin 760 metrelik boru döşenerek yeşil alanlarda otomatik sulama sistemine geçildiğini vurgulayan Başkan Çakır, Malatya genelinde 65 bin civarında çiçek dikimi gerçekleştirildiğini, yaz ayına kadar da 250 bin mevsimlik çiçeğin daha dikileceğini söyledi.

Başkan Çakır, “15 bin adet gül fidesi diktik. 2000 civarında gül fidesinin dikimi de devam ediyor.1870 adet değişik türde fidan dikimi gerçekleştirdik. Şehrimizin ter tarafı cıvıl cıvıl olacak. Malatya’mızı daha görkemli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Geleceğe dönük çalışmalar da yapıyoruz. Dikimini yaptığımız bazı bitki ve çiçekleri bizler dışarıdan alıyorduk. Gelecek yıldan itibaren kendi imkanlarımızla yetiştireceğiz” dedi.

Selçuklu Mahallesi Çocuk Parkının yapılan çalışmalarla çok güzel bir hale geldiğini belirten Selçuklu Mahallesi Muhtarı Veysel Öz, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra şehrin değişik bölgelerinde yapılan yeşillendirme çalışmalarını da inceledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız