SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"65 Projemiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:05:00
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adaylarını dinledi.

MÜSİAD Malatya Şubesi üyeleri, MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu ve MHP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Vahdettin Mumcu'nun projelerini dinledi.

MÜSİAD Malatya Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Liderlik vasfı olan, topluma örnek kişiliği olan, karar alma sürecinde etkili, vizyonu olan bir belediye başkanı görevde olmalıdır. Azimli, bilgili ve başarılı birisi olmalıdır. Belediye Başkanı olacak kişinin üretici bir zekaya sahip olması gerekiyor. Mevcudu korumak yerine daha ileriye taşımayı amaç edinmelidir” diye konuştu.

Balin, hakkı ve hukuku bilen, inançlarına göre hareket eden bir yönetim istediklerini ifade ederek, “İlimizin sorunlarında yapılacak çalışmaların her aşamasında sivil toplum kuruluşları ile istişare halinde olan bir yönetim istiyoruz” dedi.

"MALATYA BÜYÜMÜŞ AMA GELİŞMEMİŞ"

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, Malatya'yı geliştiren bir yönetim anlayışlarının olduğunu kaydederek, "Dürüst ve ahlaklı olmak mecburiyetimiz, meziyetlerimiz başka şeyler olacak. Durumdan vazife çıkarabilen, itiraz edebilen, Malatya'nın hakkını arayan, Malatya'yı büyümeye bırakmayan ama gelişmeye bırakan bir yönetim olacak" ifadelerini kullandı.

Kazancıoğlu, Malatya'nın büyümesine rağmen gelişmediğini kaydederek, "Malatya'da yapılacak çok şey var. Malatya maalesef büyümüş ama gelişmemiş. Büyümekle, gelişmek ayrı şeylerdir. Her büyümek güzel değildir. Kanser hücrelerinin büyüdüğünü düşünün ömür son bulur. Onun için gelişme asıl olandır. Köprüler, yollar tabi ki çok önemli ama Malatya'nın markalarıyla buluşması ve markalarını koruması gelişme demektir. Malatya şöhretlerini kaybetmiş. Bunları üzülerek görüyorum. Malatya her anlamda yerinde sayıyor" şeklinde konuştu.

"MALATYA'DA ULAŞIM AMAÇ HALİNE GELMİŞ"

Malatya'da ulaşımın amaç haline geldiğini ifade eden Kazancıoğlu, "Bir şehrin tercih sebepleri vardır. Bir şehirde ikamet için oturabilirsiniz, ikincisi iş için oturabilirsiniz, üçüncüsü eğitim için oturabilirsiniz, dördüncüsü istirahat için oturabilirsiniz. Ama bütün bunları yapabilmek için araç olan ulaşımın iyi olması gerekiyor. Ulaşım, bir amaç değil araçtır. Malatya'da ulaşım araç olmaktan çıkış, amaç haline gelmiş" dedi.

Kazancıoğlu, Malatyalıların trafiği birinci sorun olarak dile getirdiklerini belirterek, "Ulaşım çözülmeyecek bir problem değil. Malatya'nın gerek kent içi gerek toplu ulaşım gerekse de otoparkla ilgili çok ciddi problemleri var. Şehirde seyir süresi çok uzun. Tek yönlü trafik, sağa sola dönüşler yok. Böyle bir trafikte yaşayamayız. Böyle bir trafik bizi rahat ettirmez. Malatya'da maalesef toplu ulaşım yok. Çevre yolu olarak geçen ama çevre yolu olmayan yerde toplu ulaşım projeleri var. Trambüs ihalesi geri dönülebilecek bir noktada ise süratle geri döneceğiz. Monoray projesinden bahsettim. Monoray maliyet olarak biraz yüksek olabilir. Ama Malatya için en rahat çözüm Monoray'dır. Monoray, aşağıyı bölmeyecek. Şehri ikiye bölmeyecek ve aşağıda trafik devam edecek" şeklinde konuştu.

Kuzey ve Güney çevre yolu ile ilgili Maliyet Yarar Analizi yapacaklarını belirterek, "Kuzey ve Güney çevre yolundan yıllardır bahsediliyor. Malatya'nın Doğu-Batı yani tek yönlü eksenden kurtulup, Kuzey eksenine doğru ilerlemesi gerekiyor. Çünkü Malatya tek koridorlu bir yerleşim merkezine sahip. O anlamda çevre yolunu da ortaya taşımanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Maliyet Yarar Analizi yapılacak. Bu analizden sonra Kuzey ya da Güney çevre yoluna karar verilecek" ifadelerini kullandı.

"DEMİRYOLUNU ÖTELEYECEĞİZ"

Kazancıoğlu, şehrin demiryoluyla ikiye bölündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Malatya'da demiryolu şehri ikiye bölüyor. Geçici çözüm olarak yol altına almak mümkün ama hızlı trenden bahsediliyor. Hızlı tren gelirse, demiryolunu yol atına almak değil, ötelemekten bahsediyorum. Yazlak-Dilek istasyonlarını buluşturup, Battalgazi istasyonunun hizasına getireceğiz. Baraj kenarında sahil yoluna paralel bir şekilde demiryolunu oradan götüreceğiz. Şehri ikiye bölmekten kurtaracağız. Çünkü şehir büyümek zorunda. Şehri Kuzey aksına doğru büyütmek zorundayız."

"GÜNEŞ ENERJİSİ ÜRETİCİLERİNİ MALATYA'YA ÇEKEBİLİRİZ"

Güneş enerjisi üretimi noktasında Malatya'nın ciddi bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Kazancıoğlu, "Malatya, Güneş Haritasında ikinci sırada bulunuyor. Güneş anlamında çok iyi bir yerdeyiz. Yıllık güneş saatimiz, 2 bin 600-2 bin 700. Bu, güneş enerjisi üreticileri için çok ciddi bir rakam. Gerek Türkiye'nin gerekse de dünyanın güneş enerjisi üreticileri buraya çekebiliriz" dedi.

Kazancıoğlu, güneş enerjisi üretimiyle ilgili projelerinin olduğuna dikkat çekerek, "Ben 2 tane pilot bölge seçtim. Birisi İnönü Üniversitesi ikincisi ise Organize Sanayi Bölgesi. Buralara kule tipi güneş enerji sistemleri kuracağım. Bunların maliyetleri biraz yüksek olabilir. Ama bunu Avrupa Birliği destekli olarak yapacağımız için bir öz kaynak ödemeyeceğiz. Gerek üniversitenin gerekse de sanayi bölgesinin enerjisini çok ucuza mal edeceğiz" diye konuştu.

"SPOR AKADEMİSİ MALATYA'YA DEĞİŞİK BİR ÇEHRE KATACAK"

Malatya'da Olimpiyatları sporcu yetiştireceklerini kaydeden Kazancıoğlu, "Beylerderesi Vadisi projemiz var. Sadece fiziki olarak değil kültür, peyzaj ve çevre anlamında orayı çok güzel bir hale getireceğiz. Spor Akademisi projemiz var. Olimpiyat hedefli sporcu yetiştireceğiz. Sadece Malatya'da değil Türkiye'de Olimpiyat hedefli sporcuları yetiştireceğiz. Malatya'da bin 600'e yakın beden eğitimi mezunu arkadaşımız kahve köşelerinde oturuyor. Spor denildiğinde sadece futbol akla gelmeyecek. Salon sporlarına büyük önem vereceğiz. Bunun Türkiye'de ilk örneğini biz yaptık. Voleybol Lisesini açtık. Gençler hem eğitim aldılar hem de voleybol sporu üzerine çalışma yaptılar. Bu anlamda da dünya dereceleri elde edildi. Spor Akademisi, Malatya'ya değişik bir çehre katacak. Anadolu'nun her tarafından sporcu getirip, burada Olimpiyatlara hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kazancıoğlu, Karakaya sahil projelerinin olduğunu da belirterek, "Eskişehir'deki Porsuk Çayı, Malatya'da olsaydı etrafı bataklık olurdu. Porsuk Çayı, Eskişehir'de katma değer sağladı. Ama Porsuk Çayı'ndan daha güzel boğaz manzarası olan Karakaya Baraj kenarı maalesef değerlendirilmiyor. Bu anlamda bizim projelerimiz var. Burası Malatya'ya büyük bir katma değer sağlayacak" şeklinde konuştu.

"SORUNLARA ÇÖZÜMLERİMİZ HAZIR"

MHP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Vahdettin Mumcu, büyükşehir belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yaparak, Yeşilyurt'u layık olduğu yere getireceklerini söyledi.

Yeşilyurt'un sıkıntılarını iyi bildiklerini dile getiren Mumcu, göreve gelir gelmez sıkıntıları kısa sürede çözeceklerini belirtti.

Mumcu, Malatya'da yap-boz ile hizmet verildiğini kaydederek, "Yönetim anlayışında şuanda yeter bilirlik yok. Bu nedenle sıkıntılar çözülemiyor. Biz sorunları çok iyi biliyoruz. Bu sorunlara çözümlerimiz hazır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız