SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"65 Puanı Hedefliyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-17 03:52:19
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1.Lig lideri Evkur Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, “Şampiyonluk yolunda en az 65 puanı hedefliyoruz. Önümüzdeki 6 maçtan galibiyet ile ayrılırsak, hedefimize ulaşırız” dedi.

Ligde Haftayı Şanlıurfaspor galibiyeti ile kapatan lider Evkur Yeni Malatyaspor’un başarılı defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, zorlu Manisaspor maçı öncesi Malatya İnönü Stadı’nda, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk çitasının 65 puanın üzerine çıkacağını belirten Çiftpınar, “Şampiyonluk yolunda en az 65 puanı hedefliyoruz. Önümüzdeki 6 maçtan galibiyet ile ayrılırsak, hedefimize ulaşırız” söyledi.

“BEKLENTİLER YÜKSEK”

Ligde her maçın zor geçtiğine değinen ve Şanlıurfaspor maçının da bunlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Sadık Çiftpınar, şunları söyledi:  “Öncelikle ligde süreç daralıyor. Bundan sonra tabi ki çıkacak olduğumuz bütün maçlar, çok zorlu geçecek. Şimdi baktığımız zaman beklentiler tabi ki yüksek. Bunu bu hale getiren bizleriz. Maça çıkmadan önce bu maç farka gider. Üç olur ya da beş olur diyenler var. Fakat sahaya çıkınca böyle olmuyor. Tabi bunu en iyi futbolcu bilir. Tabi ki biz keyif alıp keyif vermeyi çok isteriz. Ama zaman geçtikçe stres artıyor. Öne geçiyorsun, gol yiyorsun bu seni daha da baskı altına alıyor. Bu süreçteki maçlar çok zor maçlar oluyor. Nitekim Urfa maçı da böyleydi. Onlarında kümede kalma hedefi var. Yeni hoca ile anlaştılar. Hocaları ile güzel bir hava yakalamak istediler. Fakat bizimde bir hedefimiz var. Buda Şampiyonluk. Onun için bu maç daha da önem kazandı. Rakiplerimizin kaybettiği haftada kazanıp puan farkını aşmak istiyorduk. Allah’a şükür bunu da başardık. Oldu ama zor oldu. 2-0’dan sonra erken bir gol yedik. Onu yemememiz gerekiyordu. Tabi onu oturup kendi aramızda konuşacağız. Bu maçta yaptığımız hataları diğer maçlarda yapmak istemiyoruz. Bu haftayı kayıpsız atlattık, mutluyuz.”

“ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ”

Manisaspor maçının zor geçeceğine vurgu yapan Çiftpınar, şunları söyledi: “Manisaspor’un bu ligin kaliteli ekiplerinden bir tanesi olduğunun da altını çizen Çiftpınar, şunları söyledi: “Dediğim gibi yani bu saatten sonra hiçbir maç kolay değil. Önümüzde şimdi zorlu bir Manisa maçı var. Manisa takımı da aynı şekilde kümede kalmayı hedefliyor. İyide bir takımları var. İkinci yarı yaptıkları takviyelerle Manisa takımı bence bu ligin iyi takımlarından birisi ancak bu ligin en iyi takımı biziz. Bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Ben takım arkadaşlarıma, ağabeylerime, kardeşlerime çok güveniyorum. İnşallah o maçtan da alnımızın akıyla çıkacağız. Üç puanla ayrılarak, yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EN AZ 65 PUANI HEDEFLİYORUZ”

Şampiyonluk yolunda en az 65 puanı hedeflediklerini ifade eden Çiftpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ligde 10 tane final maçımız var. Önceliğimiz ise Manisaspor ile oynayacağımız final maçı. Önümüzde ki maçlara tek tek bakacağız. Şampiyonluk puanı ise geçen sene veya ondan önceki senelere baktığın zaman, 60 puanın üzeri bizi kurtarır. Fakat biz en az 65 puanı hedefliyoruz. Rahat bir şekilde şampiyon olabilmek için ve süper lige çıkabilmek için 18 puana ihtiyacımız var. Şuan 47’de puanımız var. Üzerine alacağımız bir 6 maçlık bir galibiyet bizi çok rahatlatacaktır. Ben o yüzdende şuan en yakın maç Manisa maçı. Bu galibiyet serisini daha önce yakaladık. Şuanda da geçmişte de beşte beşimiz var. Şimdi 5 maçta 4 galibiyet gibi güzel bir serimiz var. Çok kritik bir süreçteyiz. Zorlu maçlarımız başlamadan en azından şu önümüzdeki 3 maçı galibiyetle kapatırsak bizi çok rahatlatır diye düşünüyorum. 7 puan fark var. Bu demek değildir ki lig bitti. Yere çok sağlam basmamız ve daha dikkatli olmamız gerekiyor. Takım olarak kenetlenip şimdiye kadar ne yaptıysak, üstüne koyarak şampiyonluğu hedefliyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • necati dinç (7 yıl önce)
    telefonum ali hocamda var ararsan mutlu olurum saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • necati dinç (7 yıl önce)
    manisa maçında 3 puan alacagınıza inanıyorum şimdiden başarılar gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • necati dinç (7 yıl önce)
    ayrıca irfan hocam ve ekibine saygılar gardaş
    0
    0
    Yanıtla
  • necati dinç (7 yıl önce)
    her yerde her zAMAN yanındayız şampiyon biziz kimse heveslenmesin gardaş allah hepinizi sakatlıktan korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • necati dinç (7 yıl önce)
    tüm arkadaşlara selam bizler inandık sizlerin de inanması bize ler e mutluluk veriyor ali hocama saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • necati dinç (7 yıl önce)
    sadık helal olsun sana gardaş sen defansta oldugun zaman rahat bi maç izliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    65 puan çok fazla. Arkamızdaki rakipler 24 puanı nasıl alacak merak ediyorum? En az 2 maglubiyet, 2 beraberlik alırlar. kalan 10 haftada 6 galibiyet alan büyük iş yapmış olur. Baraj 61-62 olur. Bizim 5 galibiyetimiz onların 8 galibiyet almaya zorlayacak. 10 maçta 8 galibiyet almak kolay iş mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram 44 (7 yıl önce)
    Helal sana sadık sen ve azubuke benim adamlarımsınız. Korumam altındasınız ciğerlerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Birişik (7 yıl önce)
    Helal sana sadık??
    0
    0
    Yanıtla