SON DAKİKA
SON DEPREMLER

65 Satılamadı 85 Satışta!..

A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi Atçılık bölümünde yetiştirilen 85 safkan Arap tayı, 8 Ağustos Salı günü açık artırma ile satılacak.. İşletmenin, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlediği ve 65 tayı satışa çıkardığı ihale, yalnızca 1 katılımcı olması nedeniyle iptal edilmişti. Salı günkü açık artırmada satışa çıkacak tay sayısının 85 olduğu belirtilirken, ihalenin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Akçadağ İlçesi'ndeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yarın saat 13.00'de yapılacak açık arttırmada 85 Arap tayının satışa sunulacağı bildirildi. Türkiye'de sadece Bursa Karacabey ve Malatya Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen safkan Arap yarış atları belirli zamanlarda ihaleyle satışa çıkarılıyor.

Geçmiş yıllarda, aşırı ilgi nedeniyle kavgaların yaşandığı, jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı at satışı, Sultansuyu Tarım İşletmesi tarihinde ilk kez geçtiğimiz Haziran ayında yapılamamıştı. Ekonomik koşulların yanı sıra at yarışçılığı ile ilgili yapılan bazı düzenlemelerin, yarış atı yetiştiriciliğini cazip olmaktan çıkarması nedeniyle yarış taylarına ilginin azaldığı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız