SON DAKİKA
SON DEPREMLER

67.7 Milyonluk Enerji Desteği

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada, küresel krize rağmen Malatya'da eski ve yeni işletmelerde istihdam artışının enerji desteğiyle sağlandığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, enerji desteğinin 2004-2008 yıllarında teşvik'in uygulandığı Türkiye'deki 50 ilde 128 bin 14 yeni istihdam sağladığını, 2008 'de en fazla istihdam sağlanan sektörün dokuma ve giyim sektörü olduğunu ifade edip, 2008 'de en fazla yeni işletme açısından Türkiye genelinde Malatya ilinin Uşak ilinden sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Enerji desteği için Türkiye genelinde 5 yıl boyunca Hazine 'den 957 milyon TL ödeme yapıldığını teşvikten 2 bin 262 eski, bin 274 yeni tesis yararlandığını belirten Ölmeztoprak, Malatya ilinde ise 355 eski, 143 yeni tesisin yararlandığını ve 67 milyon 778 bin TL ödeme yapıldığını aktardı.

Ölmeztoprak, Malatya ilinde son 5 yıl içerisinde enerji teşvikleri sayesinde 23 bin 460 kişilik ek istihdam sağlandığını ve en fazla istihdam sağlayan sektörün ise dokuma ve giyim sektörü olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız