SON DAKİKA
SON DEPREMLER

67 Dernek Hakkında Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2016-11-30 05:59:05
67 Dernek Hakkında Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

  • Üniversitede yönetici bir akademisyenin kurucularından olduğu derneğin de aralarında bulunduğu 67 STK hakkında Valilikçe FETÖ'den suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla KHK ile kapatılan dernekler ile birlikte, yönetimlerince darbe öncesi ya da darbe sonrasında kapatılan bazı dernekler ile yöneticileri hakkında Valilikçe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

-67 dernek ile yöneticileri hakkında

Alınan bilgilere göre; Malatya Valiliği tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla darbe sonrasında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklerin yanı sıra, darbe girişimi öncesi ve sonrasında kapatılan toplam 67 dernek yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

-Fesih kararı alanlar hakkında da…

Malatya Valiliği il Dernekler Müdürlüğü tarafından FETÖ darbe girişimi sonrasında derneklerle ilgili olarak yapılan idari inceleme ve araştırmada; darbe girişimi öncesi ve sonrasında yönetimlerince fesih kararı alınan, ancak durumları şüpheli görünen ve yöneticileri FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle  Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

-Üniversite Genel Sekreterinin derneği de var

Haklarında adli soruşturma yapılmak üzere suç duyurusu yapılan dernekler arasında, İnönü Üniversitesi'nin Prof.Dr. Ahmet Kızılay rektör olduktan sonra genel sekreterliğine atanan Prof. Dr. H.E.'nin kurucu başkanlığını yaptığı “Malatya Muhasebe ve Denetim Derneği” de bulunuyor. Darbe girişimi sonrasında 2 Ağustos 2016 tarihinde genel kurulla fesih kararı alındığı ve İl Dernekler Müdürlüğü'ne bildirildiği, İl Dernekler Müdürlüğü’nün ise 26 Eylül 2016 tarihinde söz konusu dernek hakkında soruşturma yapılması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Dernekle ilgili iddiada, kurucu yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle KHK ile kapatılan derneklerinde aynı zamanda üyeleri gözükmelerinin gerekçe gösterildiği belirtildi.

“Malatya Muhasebe ve Denetim Derneği”nin kurucu yönetim kurulu üyelerinin FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle Malatya’da kapatılan MAKİAD, Damla Muhasebe Finans Derneği, Çevresel Değerleri Koruma Derneği üyeleri olarak da gözüktükleri iddia edildi.

-Rektör "İlgisi yok"..

Bu arada İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Valiliğin suç duyurusunda bulunduğu bir derneğin kurucularından olan ve halen genel sekreterlik görevini yürüten Prof.Dr. H.E.'yi, uzun süredir tanıdığını ve güvendiğini, H.E.'nin iddia edildiği gibi FETÖ/PDY örgütüyle hiçbir ilişkisi bulunmadığını, bu nedenle göreve getirilmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • furkan (7 yıl önce)
    Dün el ele kolkola şimdi ise gelmişler biz yapmadık etmedik. Adaleti herkese lazım.. Bugun 12 canımızı kaybettik ihmalmiş illa birileri ölmek zorunda mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (7 yıl önce)
    Sayın yorumcu arkadaşlar. Çıkan bir haberi doğruluk ve güvenilirlik testi yapmadan nasıl olurda yorum yapılabilir anlamak çok zor. Rektör yrd. ve Genel sekreter için, Ahmet adlı kullanıcı arkadaş , nasıl olurda doğruluk payı olmayan ve mahkeme huzurunda 24 saati geçmeden aklanmış ve akademik camianın öncüleri için böylesine mesnetsiz ve yalan paylaşım yapabiliyorsun. Lütfen haberin doğruluk ve yanlı olup olmamasına dikkkat edelim...Edep Ya HUU!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (7 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Senin yorumunun doğruluk derecesini nasıl anlayacağız birader. Haberin kaynağı Kanarya Sevenler Derneği değil, Malatya Valiliği gösterilmiş. Senin mahkeme huzurunda aklandı dediklerin adli kontrolle serbest kaldı. Yani soruşturmaları devam ediyor. Daha iddianame çıkmadı. Halen hukuken şüpheli olarak görünüyorlar. sen başkalarına akıl verirken, önce hukuku süreçleri öğren ve yalan söyleme. Tutuklama bir tedbirdir. Tutuklanmadılar diye aklanmış değiller. bunları yazarkende o şahısları elbette suçlu gözüyle bakmıyorum ama halen aklanmış değiller hukuken ve hukuk önünde. Bir sözümde sayın rektöre; bence bu kadar emin konuşmayın, yarın dosyalarında nelerin çıkacağını, yarın halen tutuklu bulunan üniversitenizdeki eski arkadaşlarınızın mahkeme huzurunda hangi belge ve bilgileri sunacakları bilemezsiniz. Yarın yanılmışım dedinizmi rektörlük göreviniz tartışmaya açılır. Bir doktorun yerine bir hakim ve savcının ameliyata giremeyeceğine göre, lütfen sizde hakim ve savcı yerine mahkeme salonuna girmeyiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (7 yıl önce)
    Haberin içeriği ile ilgili yorum yazarsanız haber başarılı olur ve gerçekler ortaya çıkar. 15 Temmuzu unutmayalım. Tüm dünya bir olmuş bu ülke ile uğraşırken aslımıza ve gerçeklere dönelim. Gelecek ve Kurtuluş bilimdedir. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem Gül (7 yıl önce)
    Fatih Hilmioğlu üniversiteler arası sıralama da İnönü Üniversitesi'ni ilk 10'a mı soktu veya Malatya ekonomisine 1 milyar dolar katkı sağlayacak bir icat mı geliştirdi? Yoksa halkın bilmediği bir başarıya imza attı da halk olarak bizim haberimiz mi yok!!! Birilerini karalamak için bu kadar çaba sarfederken yaptığınız yorumları gerçekci gerekçelere dayandırın lütfen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam Hilimoğlu sokmadı, Hilmioğlu'ndan sonra gelen Cemil Hocamı soktu mu? Yada mevcut rektörmü sokacak? Nereden bakarsanız bakın, İnönü Üniversitesi bugün Hilmioğlu'nu arar duruma düştü. Çünkü ayaklar baş, başlar ayak oldu. Akademik kimlik yok, cemaatlere ve gruplara yakınlık aranıyor. Bu mudur bilimsel duruş. Hlimioğlu'nu görünce 100 metreden selam duranlar bugün erkek olmuş kampuste kelle avına çıkmış. Dilo dilo yaylalar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (7 yıl önce)
    Yorumlar harika. FAKAT ülkem elden gidiyor bir şey yapan varmı. 15 Temmuzda bu ülke dakikalarla kurtuldu. Tarikatları marikatları bi kenara bırakın bilim adamının hırsız, üçkağıtçı, yalancı olduğu bir sistem ayakta durabilirmi. Dil sınavından kopyayla geçsin, doktorası sahte olsun, doçentlik jürisi ayarlansın, hak yesin........yesin yesin. Bunlar yönetici olsun. Bunların bilimsel kalitelerine bakın bakalım ne durumda Dünya standardının neresinde. Bunları tartışın. Bilim ve üniversiteler olarak dünyanın neresindeyiz. Hiç bir yerindeyiz. Sonuç ortada. BİLİM de varsan ülke vardır yoksa yoksun. Osmanlı siyasetname ile yani bilimle yönetildiği için asırlarca ayakta kalmıştır. Büyük önder 1923 de bunun farkına varıyor ama sonuç hüsran (ATATÜRK BİLİM ve ÜNİVERSİTE kitabı). Bilim rabbimin sırlarına vakıf olmanın temel yoludur. Bilim insanlık için yapılır. Hırsız bilimi kendisi için yapar. YAZIKLAR OLSUN. VATAN HAİNLERİNDEN HESAP SORMAYAN YÖNETİCİLERDEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM:....Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi Rektörlük girişinde bir zamanlar yazardı: "Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." Kütüphane binasında bir zamanlar yazardı: "Atatürk Türkiyedir, Türkiye Atatürk" bu yazılardan Cemil Çelik çok rahatsız oldu. İlk işi bunları kaldırmak idi. Sonra ne kadar tarikat mensubu varsa kadroya aldı. Üniversitenin bu günkü haline bakar mısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli44 (7 yıl önce)
    İnönü Üniversitesinde yaşanan bu olayı görünce Rektör Fatih Hilmioğlunu hatırlamak mümkün değil Onun zamanında kadro alamayanlar daha sonra prof. oldu şimdi bizi yönetecekler İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Hakan Erkuş ta Hilmioğlunun kadro vermediği kişilerden biri.Kadro alamayınca Amerikaya gitti uzun süre orada kaldı döndükten sonra üniversitede prof oldu ve şimdide genel sekreter yardımcısı oldu. Dün Üniversitede açığa alınmalar için ayağa kalkan STK şimdi nerede neden susuyorlar devlet unutmaz Türkiye dini kullanarak mevki elde edenlere geçit vermeyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun size çok doğru tesbitler,Yüreğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramo (7 yıl önce)
    dernekler odalar rant yeri olduğu için koltuğa yapışan ölünce bırakıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bir üniversite düşünün Rektörün atadığı rektör yardımcısı ve genel sekreter FETO ile ilişkili çıkıyor. Çok garip Bu işin siyasi ayağına girilse daha neler çıkacak.İnönü Üniversitesi genel sekreteri Hakan Erkuş aynı zamanda Malatya Birlik vakfının muhasebe denetim kulübü başkanlığını da yapıyordu. Bunu nasıl izah edeceksiniz Hepiniz ordaydınız birlikteydiniz yazık ettiniz bu memlekete.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (7 yıl önce)
    2 Ağustosta kapatılan derneğin İnternet sayfası da kapanmış Sayfa kapanmamış olsaydı Bu dernekte hangi daire müdürlerine nasıl yemekli toplantılar düzenlendiğinin boyboy resimlerini görmek mümkündü. Artıl dernek sayfasına aşağıdaki linkten ulaşılmıyor. Malatya Muhasebe Ve Denetim Derneği - Muhad | Facebook https://es-es.facebook.com/Malatya-Muhasebe-Ve-Denetim-... -
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Ali (7 yıl önce)
    Kısa Adı MUHAD olan Bu deneği kim kurdu belli. Peki bu derneğin açılışı kim yaptı hangi milletvekili hangi il başkanı bu açılışa katıldı. O açılışı hatırlayanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Atatürk zamanında bunları gördüğü için istiklal savaşından sonra hepsini kapatmistir..din islerinide kimse kendine göre yonlendirmesin diye diyanet işlerini kurmuştur..aslinda sayın cumhurbaskanimizda darbeden sonra bütün dernek ve tarikatlari kapatsaydi çok daha iyi olurdu..
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Ulkemizde,ne,kadar,dernik,ve,vakif,varmis,bende Bir,vakif,kuruyorum,yorumcular,vakifi,,gelin,katilin
    0
    0
    Yanıtla