SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6,7 Milyon Kuraklık Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2008 yılında meydana gelen kuraklık nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere Bakanlar Kurulu Kararı ile 6 milyon 733 bin YTL kuraklık desteği ödemesi yapılmaya başlandı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'da kuraklık tespitinin yapılmasının ardından ödemelerin yapıldığını belirterek, "2008 yılında meydana gelen kuraklık nedeniyle yapılan tespit çalışmaları sonucunda 14 ilçe ve Merkez'de kuraklıktan zarar gören çiftçilerimize ürün bazında yardım ödemelerine başlanmıştır. 2008 yılı ilk bahar dönemindeki kuraklık nedeniyle karar kapsamındaki ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gören il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere sertifikalı tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla, kaybettikleri ürün miktarın akarşılık gelen alan için buğdayda 22 YTL, arpada 13 YTL, mercimekte 22 YTL, nohutta 30 YTL, fiğ, burçak ve mürdümükte 24 YTL kuraklık desteği ödenecektir. Ödemelere tüm ilçelerde başlanmıştır. Söz konusu çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları bir yıl ertelenmektedir" dedi.

Öte yandan Malatya Merkez ve 14 ilçeye ayrılan toplam destek miktarı ve çiftçi sayısı şöyle:

"Merkez 623 çiftçiye 374 bin YTL, Akçadağ 383 çiftçiye 138 bin YTL, Arapgir 796 çiftçiye 524 bin YTL, Arguvan 2 bin 40 çiftçiye bir milyon 240 bin YTL, Battalgazi 182 çiftçiye 124 bin YTL, Darende iki bin 199 çiftçiye 780 bin YTL, Doğanşehir 101 çiftçiye 25 bin YTL, Doğanyol 53 çiftçiye 16 bin YTL, Hekimhan bin 668 çiftçiye 551 bin YTL, Kale 18 çiftçiye 14 bin YTL, Kuluncak bin 433 çiftçiye 572 bin YTL, Pütürge 163 çiftçiye 64 bin YTL, Yazıhan bin 945 çiftçiye iki milyon 160 bin YTL ve Yeşilyurt 397 çiftçiye 146 bin YTL olmak üzere toplam 12 bin 1 çiftçiye, 6 milyon 733 bin YTL kuraklık desteği ödemesi yapılacak"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız