SON DAKİKA
SON DEPREMLER

67. Parti HAS

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi'nden olaylı bir şekilde ayrılan Numan Kurtulmuş, yeni partisini kurdu. Kurtulmuş, kısa adı HAS Parti ve amblemi doğan güneş olan Halkın Sesi Partisi'yle yoluna devam edecek.

Kurtulmuş, Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla, yeni partisinin ismini, logosunu ve hedeflerini anlattı.

Numan Kurtulmuş Rixsos Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla yeni partisinin isimini, amblemini ve politikalarını kamuoyuna açıkladı. Toplantıya eşi Sevim Kurtulmuş ile birlikte gelen Numan Kurtulmuş, partililer tarafından 'Başbakan Numan' sloganları ile karşılandı. Toplantının başında aralarında Demokrat Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Erhan, gazeteciler Emre Uçar Erdoğan, Necdet Kutsal, Refahyol hükümetinde bakanlık görevi yapan Teoman Rıza Güneri, Saadet Partisi'nden Kurtulmuş ile birlikte ayrılan Ertan Yülek, Şeref Malkoç, Ömer Vehbi Hatipoğlu gibi isimlerin yer aldığı 233 kurucu üyenin tek tek isimleri okunarak kamuoyuna açıklandı. Daha sonra kürsüye gelen Numan Kurtulmuş, bugün siyasette yeni bir sayfa açıldığını belirterek, neden yeni bir yol aramak için yola çıktıklarını anlattı. Bugün içinde bulunulan şartların yoksulluk ve yolsuzluğun sürmesinin, olumsuz küresel şartların, kendi şartları içinde çözümleyecek ve bunu küresel ölçekte ortaya koyacak bir siyaset şeklini zorunlu kıldığını belirten Kurtulmuş, bu sorunların sömürgeci ve tekelci zihniyet ile çözülmesinin asla mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye'deki siyasi partilerin sorunları çözmek yerine kavga üzerinden siyaset yürüttüğünü belirten Kurtulmuş, "Hergün kavga üretiyorlar. Milletin sorunlarını bilen, bunu çözme iradesine sahip olan ve asla 'mış' gibi yapmayan, geri adım atmayacak, korkmayacak bir siyasi harekete ihtiyaç var. Bütün bu gerekçeler burada bulunan kadroyu harekete geçirmiştir. Zıtlıkları büyüterek siyaset yapma dönemi artık sona ermiştir. Yolumuz açık olsun. Bu arkadaşlarımızın ortak çabalarından oluşacak bu hareket inşallah yolumuzu aydınlatsın" dedi

Yeni partisinin Türkiye'de milletin, halkın merkezi olan bir parti olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Onun için yerimizi milletin merkezi halkın sesi olarak tanımlıyoruz. Biz bunu söylerken bizim partimiz de çok farklı arkadaşlarımız olacak. Kendi birikim ve tecrübelerini paylaşacaklar. Bilgilerini bu siyasi hareketin önce muktedir bir siyasi hareket olmasına harcayacaklar. Farklılıklarımız bizim aramızda bir sorun olmayacak" diye konuştu.

Bürokratik oligarşinin egemenliğinin yerine kayıtsız şartsız milletin, halkın egemenliğini kuracaklarını, bütün hukuki ve siyasi reformları korkusuzca gerçekleştirmek hedefinde olduklarını ifade eden Kurtulmuş, "Bu siyasi kadro sözünü hiç esirgemeden çalışacak. Bizden inanmadığımız hiçbir şeyi söylemeyi kimse beklemesin. Yeri gelecek sözü tam kitabın ortasından söyleyeceğiz. Üslubumuzda asla kavga, kamplaştırma, marjinallik olmayacak. Medeniyetimizin değerlerini unutmadan yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi bu topraklarda bizden ayrı olarak görmeyeceğiz. Kimseye karşı düşmanlık etmeyeceğiz. Kimseye düşmanlık etmeyeceğiz. Bu ülkede ve dünyada ancak ve ancak zalimlere karşı düşmanlık edeceğiz. Sözümüzü marjinal hale getirmeden söyleyeceğiz. Bu anlamda milletin sesi ve tercihi bizim siyasetimizin tercihleri olacaktır.

Siyasette ittifaklarımızı asla ve asla kapalı kapılar arkasında yapmayacağız. Başkalarından vize alacak bir siyaset geliştirmeyeceğiz. Sahnede kimin rol alacağı ile ilgili değiliz. Rol ne zaman bize gelecek diye asla beklemeyeceğiz. Çünkü biz bu ülkede ve dünyada uygulanan bu yanlış siyasetlerin alternatifi olmak için bir araya geldik. Oynanan oyunları değiştirmek için bir araya geldik. Bir ittifak olacaksa bu ittifakımız halkımızla olacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de demokrasinin örneği olacak bir partiyi inşa etmeye çalıştıklarını belirten Kurtulmuş, partisinin Türkiye'nin yeni siyaset tarzı ve milletin sesi olacağını söyledi. Partisinin asla bir grubun, hizibin, küçük bir teşkilatın partisi olmayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu parti halkın kendisini içinde bulduğu bir parti olarak inşa edilecektir" ifadelerini kullandı.

Partisinin siyasetinin Türkiye'nin alışılmış siyaseti olarak belirlemeyeceklerini ifade eden Kurtulmuş, siyasetteki üslubu da eleştirdi.

Kurtulmuş, "Kullanacağımız dil. Bizden asla inanmadığımız bir şeyi söylemeyeceğiz. Bu salonda ne konuşursak zaten milletin sözü olduğu için Tandoğan Meydanı'nda da, Beyazıt'ta da aynı sözü söyleyeceğiz. Reel politiğin en iyisini ve en kralını bu parti bilecek ama asla teslim olmayacak ve diz çökmeyecek. Asla 'mış' gibi davranmayacağız. Bu partiler milletle yaptıkları
sözleşmenin gereğini yerine getiremiyorlar. Sorduğumuz zaman müsaade etmediler diyorlar. Biz asla bize yaptırmadılar sözünü kullanmayacağız. Eski siyaset tarzını reddediyoruz ve siyaseti yeniden formatlıyoruz. Bu kadronun önünde tarihi bir sorumluluk duruyor. Dünyadaki ve bölgesindeki şartları çok iyi bilen bir kadro ile bir aradayız. Amacımız bize gösterilen ilgiyi ve muktedir siyaseti parlamentoya taşımak istiyoruz. Muktedir siyaset tarzını bilerek kullanıyorum. Bizim tercihimiz muktedir siyaseti iktidar yapmaktır" dedi.

Önlerinde çok kolay yol olmadığını belirten Kurtulmuş, partililere, "Sizler de kolay yoldan bazı makam ve mevkilere gelme amacında değilsiniz" diye seslendi.
Kurtulmuş, gelecek yıl yapılacak olan genel seçimlere girmek için en kısa süre il teşkilatlarını kuracaklarını ve bu ay içinde de Genel Kurul'u yapacaklarını bildirdi.

Kurtulmuş konuşmasının sonunda ise partisinin ismini ve amblemini açıkladı. Partisinin isminin Halkın Sesi Partisi olduğunu kısa adının ise HAS Parti olduğunu kaydeden Kurtulmuş amblemlerinin ise güneş olduğunu söyledi. Kurtulmuş, partisinin amblemini şu ifadelerle anlattı:

"Partimizin amblemi 'Osmanlı güneşi', 'medeniyet güneşi' adını vereceğimiz güneştir. Amblemde uygulanan güneş, tarih boyunca 'medeniyet güneşi' olarak isimlendirilen bir motifi ortaya koyuyor. Buradan inancımız, hem yeni bir günün doğduğunu ortaya koymak, hem de Türkiye'de yeni bir dönemin, yeni bir günün doğduğunu ifade etmektir. Hem yeni dünyanın kurulması olduğunu ifade etmek, hem de bizim medeniyet değerlerimize olan bağlılığımızı ifade etmek açısından Osmanlı'nın medeniyet güneşi motifini kullandık."

Halkın Sesi Partisinin kuruluş dilekçesi Ümmet Kandoğan, Şeref Malkoç, Niyazi Güney ve beraberindekilerce İçişleri Bakanlığına sunuldu.

Öte yandan İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, Numan Kurtulmuş'un kurduğu Halkın Sesi Partisinin, İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesinin verilmesiyle Türkiye'de faaliyette bulunan siyasi parti sayısı 67 oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız