SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''6'da 6 Yaparız..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, haftanın nöbetçi vekili olarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

AKP Malatya il binası Salonu'nda düzenlenen haftanın nöbetçi vekili uygulamasından önce konuşma yapan İl Başkanı Mustafa Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ deprem bölgesi ziyaretine Malatya Belediye Başkanı ve parti yönetimi olarak eşlik ettiklerini belirterek, "Allah böyle bir acıyı bir daha ülkemize ve milletimize yaşatmasın. Tabi afetler gelmeden önce tedbir alınması noktasında idarecilerimize büyük görevler düşüyor"dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasına, hükümet görevlisi olarak Türkiye'yi temsilen Belçika ve Brüksel'de katıldığı ana çocuk sağlığı ve nüfus kalkınması toplantıları hakkında bilgi aktardı.

Çevreyolu İstasyon Virajı kavşağı düzenleme çalışmasının 2010 yılı programına alındığını söyleyen milletvekili Çalık, Elazığ'daki üzücü deprem konusuna da temas ederek, "İlimizde deprem bölgesi olarak bilinen ve fay hattı geçen Doğanyol, Pütürge ve Doğanşehir'de gerekli önlemler alınması için Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile temasa geçtik"ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımıyla ilgili alınan kararla ligili görüşlerini bildiren Öznur Çalık, "Yıllardır sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kararlar alınır. Daha önceki yıllarda 11'e karşı 24 kabul kararları alınırken, hükümetimizin diplomasi çalışmaları sonucu, son alınan kararda 22'ye karşı 23 kabul oyu çıktı. Ancak, muhalefet bunu iç malzeme yapıyor. Bu konu iç malzeme yapılacak konu değildir. Biz her zaman bu konunun siyasetçilerin değil, tarihçilerin işi olduğunu söylüyoruz"şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun Malatya'nın bir milletvekilinin nüfus nedeniyle önümüzdeki seçimde düşeceğini hatırlatması üzerine Çalık, "Şu anda, 7 milletvekilinden 6'sı bizim. Önümüzdeki seçimi de 6'da 6 yaparız"diye cevapladı.

MİMARLAR ODASINI ZİYARET..
Bu arada Öznur Çalık, Mimarlar Odası Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

Beraberinde AKP Malatya İl başkanı Mustafa Şahin ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mimarlar Odası Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Malatya milletvekili Öznur Çalık, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
Bir basın mensubunun "Malatya hava alanında gümrük işlemleri kaldırıldı. Yurt dışı uçuşları yapılmıyor. Vatandaşlar bu konudan şikayetçi" sorusuna karşılık Çalık şunları söyledi:

"Konudan bilgim var. Almanya Köln'e gittiğimizde hemşehrilerimiz de bu sıkıntıdan söz etti. Türkiye'ye döner dönmez Türk Hava Yolları yetkilileri ile görüşmeler yaptım. Almanya Köln'den Malatya'ya direk uçuş için söz aldık. Yani ilk kez THY direk uçuş düzenleyecek. Gümrük Müsteşarlığı'nı da aradım. Malatya'da geçici olarak görev yapan gümrük işlemlerinin maalesef eleman yetersizliği ve yolcunun yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bir süre ara verildiğini söylediler. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, hiçbir rahatsızlık yaşanmadan sorunun giderilmesini istedik. Valizini Almanya'dan bağlayan yolcumuzun Malatya'dan almasını istiyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Buraya geçici değil, kalıcı gümrük birimi kurulmasını istedik. Şuanki durum, geçicidir."

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çelebi de, sorunları istişare ile birlikte ortak hareket ederek çözmekten yana olduklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız