SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6'ncı Konak Çarmuzu-Kiltepe'ye

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:34
6'ncı Konak Çarmuzu-Kiltepe'ye
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kiltepe – Çarmuzu Semt Konağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Düzenlenen açılış törenine AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili İsmail Nacar, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, seçimden hemen sonra dur durak bilmeden çalışmalar yapmaya başladıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz Kiltepe ve Çarmuzu Mahallelerine hizmet verecek olan güzel bir eser kazandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne kadar 5 semt konağını Malatya’ya kazandırdıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çarmuzu ve Kiltepe’de sosyal ve kültürel hayatı olumlu etkileyecek bir tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çarmuzu ve Kiltepe bölgesinde yoğun bir genç nüfusun olduğuna dikkat çeken Başkan Çakır, “Bu genç nüfusumuzu daha eğitimli, topluma daha faydalı insanlar olarak yetiştirmek en temel amacımız. Sosyal ve kültürel etkinliklerin de icra edileceği bu tesisimizde gençlerimiz ayrıca yeteneklerini geliştirme imkanı da bulabilecekler. Bu gayeyle hizmete açtığımız tesisleri daha anlamlı buluyoruz. 

Çarmuzu – Kiltepe Semt Konağının yapımına geçen yıl başladık. 1 yıl sonra çevre düzenlemeleriyle birlikte nezih bir mekan haline getirdik. Şuan konağımızdan 120 öğrencimiz istifade ediyor. Konağımızda ayrıca 6 sanatsal kursumuz var. Tesisimiz aynı zamanda çok amaçlı bir tesis; kadınlarımız ve genç kızlarımız da faydalanabilecekler” dedi.

Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleriyle, Malatya merkezde ortak projeler yapılacağının altını çizen Başkan Çakır, “İhtiyaç olan her bölgemize bu konaklardan yapmayı planlıyoruz. Bu hizmetlerimizi, ilçelerimize ve kalabalık mahallelerimizde de yapacağız. Nasıl ki; Malatya’nın her metrekaresine yol, alt yapı, itfaiye, temizlik ve park bahçeler gibi birçok hizmet gidiyorsa, sosyal ve kültürel anlamda da gelişimleri sağlanacak” şeklinde konuştu.

Son olarak milletvekili Mustafa Şahin bir konuşma yaptı. Hizmet gitmemesinden dolayı daha önce çevre yolu altı diye yakınmalar olduğunu belirten Milletvekili Şahin, “Böyle nezih sosyal ve kültürel aktivitelerin icra edileceği bir mekanı bu bölgeye kazandırdığı için Sayın Ahmet Çakır ve bütün ekibine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun. 

2009 yılında göreve seçilen Sayın Ahmet Çakır ile beraber özellikle bu çevre yolunun altı diye bazı dönemlerde ötekileştirme diye algı oluşan buralara, maalesef devletten yerel hizmetlerin gelmediği noktasında arkadaşlarımız hep yakınırken, hamd olsun özellikle bakıyorum Yeşiltepe’nin öbür başından eski adıyla Boztepe’den-Yıldıztepe’ye kadar çevre yolunun altıda, çevre yolunun üstü kadar hizmet almaya başladı” dedi.

Özellikle çocukların iyi yetişmesi için bu gibi tesislere ihtiyaç olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Şahin, “Bu bölgede yaşayan çocuklarımız, yarınlarımızın mimarları olacaklar. Yarınlarımızın yöneticileri olacaklar. Yarınlarımızın siyasetçisi, devlet adamı olacak vasıfta yetişebilmeleri için böyle güzel evlere elbette ihtiyaç vardı. Diğer taraftan kızlarımızın, bacılarımızın, analarımızın el emeklerini, göz nurlarını icra edebilecekleri, yine sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği güzel bir mekanın olması gerçekten güzel bir şey.  Malatya’nın kimliğine, dokusuna uygun bir eser olmuş. Çocuklarımız sokaklarda boş zamanlarını geçireceğine, buralarda yeteneklerini geliştirebilirler” şeklinde sözlerini tamamladı.

Tören sırasında Semt Konağı’nda eğitim alan çocuklar tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek sunulurken, konuşmaların ardından yapılan duayla birlikte kurdele kesilerek, semt konağı törene katılanlar tarafından gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız