SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'7- 13 Yaş Arası Başvurabilecek'

A- A+ PAYLAŞ

Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kültür Komisyonu tarafından "Miniklerin Sesinden Kur'an Ziyafeti" programı düzenlenecek.

Konuyla ilgili dernek binasında bir basın açıklaması yapan Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kültür Komisyonu Başkanı Fikret Doğan, "Eğitim, kültür ve yardımlaşma alanlarında faaliyet gösteren Meşale Derneği olarak, bugünlerde gerçekleştirmeyi planladığımız daha anlamlı bir programı sizinle paylaşmak istiyoruz. Günümüzde gençlerimizin ve çocuklarımızın, bize yabancı olan kültürlerin sembol ve temsilcilerine özendirildiği bir ortamda, onları Rabbimiz tarafından bize gönderilen ilahi mesajın içinde yer aldığı yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ile buluşturmak istedik. Minik kalpleri ve zihinleri Kur'an ile ziyafetlendirmenin daha anlamlı olacağı kanaatiyle Miniklerimizin sesinden Kur'an ziyafetini Malatya kamuoyuna da sunmaya vesile olalım dedik. Bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olup ülkemiz geleceğinde karar verirken; Kur'an atmosferi ve ilahi terbiye almış bir birikimden istifade ederek, insanlığa faydalı olacakları bir kimlikle yetişmesini arzu ediyoruz. Bu vesileyle, böyle bir kimliğin oluşumuna katkı sağlayacak programların en güzelini gerçekleştirmenin manevi heyecanı ve huzuru içindeyiz" dedi.

Başvuruların 21 - 31 Aralık tarihlerinde İsmetiye Mahallesi Niyazi Mısri caddesi Topsöğüt otobüs durakları arkasında bulunan Meşale Derneğine yapılacağını ifade eden Doğan, "Etkinliğimize 7-13 yaş grubu bay-bayan başvurabilir. Kur'an-ı Kerim'den en az yarım sayfa, en fazla bir (1) sayfa yüzüne veya ezbere güzel, tecvid kaidelerine uygun, düzgün ve etkili bir kıraatle okuyabilme şartlarına haiz olmalıdır. Başvurular veli nezaretinde bizzat yapılmalıdır. 3 Ocak Pazar günü 10.00 - 16.00 arası Meşale Derneği Konferans Salonunda jüri nezaretinde yapılacaktır. 10 kişinin finale kalması için eleme yapılacaktır. Ön elemede finale kalan 10 çocuk Kur'an Ziyafeti'ni, Belediye Konferans Salonunda halkın katılımıyla yapılacak programda sunacaktır. Program 16 Ocak tarihinde Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenecektir. Belediye Konferans Salonundaki program sonunda, jüri tarafından ilk üç kişi ve diğer yedi kişi sıralama belirtilmeksizin alfabetik sıraya göre açıklanacaktır. Final gecesindeki programın sıralamasında
ilk üç katılımcıya birer cumhuriyet altını, diğer yedi katılımcıdan her birine de birer çeyrek altın, teşvik amaçlı hediye olarak verilecektir" diye konuştu.

Doğan, "En değerli olan mesajımızı en değerli varlıklarımızın dilinden dinlemek istiyorsanız, haydi bu duygu seline katılmak için siz de harekete geçin! Miniklerin Sesinden Kur'an Ziyafeti vermeye aday olabilirsiniz veya dinlemeye aday olabilirsiniz Başvurularımız başladı. Miniklerin sesinden olduktan sonra her yönüyle güzel olacağına inandığımız bu programda yer almak için: Haydi minikler! 21 - 31 Aralık 2009 tarihleri arası başvuru için velilerinizle beraber Meşale Derneğine" çağrısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız