SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7.3 Milyon YTL Vergi Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Vergi denetmenleri tarafından yılın ilk 11 ayında yapılan denetimler sonucunda kesilen ceza tutarının toplam 7 milyon 319 bin 763 YTL olduğu bildirildi. En fazla cezanın Katma Değer Vergisi incelemeleri esnasında kesildiği belirtildi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan istatistik açıklamaya göre, Malatya Vergi Denetmenleri Bürosu Başkanlığı'nın 1 Ocak 2006 ile 30 Kasım 2006 tarihleri arasında toplam 723 adet rapor düzenledikleri belirtilerek, bu raporlar sonucunda toplam kesilen ceza miktarının ise 7 milyon 319 bin 763 YTL olduğu kaydedildi. Kesilen ceza miktarlarının konu dağılımları şu şekilde, Gelir Vergisi 391 bin 798 YTL, Kurumlar Vergisi 1 milyon 2002 bin 997 YTL, Katma Değer Vergisi 4 milyon 695 bin 526 YTL, Gelir (Stp) Vergisi 75 bin 597 YTL ve Diğer vergilerde 953 bin 843 YTL .

Vergi Denetmenleri Bürosu Başkanlığı'nın 38 vergi denetmeni ve 7 vergi denetmeni yardımcısı olmak üzere toplam 45 personelden oluşan bir ekiple çalıştığı bildirildi.

Bu arada, Malatya'da "Alo Maliye 189" hattına yılın ilk 11 ayında gelen ihbar sayısının 373 olduğu bildirildi. Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgide, "Alo Maliye 189" servisine son 11 ay içerisinde 41'i yazılı, 271'i sözlü ve 61'i de asılsız olmak üzere toplam 373 ihbar ve şikayet yapıldığı belirtildi. Yapılan ihbarlar sonucunda Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 165 kişiye, toplam 35 bin 230 YTL tutarında para cezası uygulandığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız