SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7.5 Milyon Ek Ödenek Verildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:10:10
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ) bütçesinin 302 milyon 799 bin TL ile üniversiteler arasında 14. sırada olduğu bildirildi.

İÜ Rektörlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “1997 yılında kurulan ve eğitim-öğretim faaliyetini hâlen Battalgazi Kampusu’nda sürdüren İnönü Üniversitesi Akçadağ Meslek Yüksekokulunun Akçadağ ilçesine taşınması ile ilgili olarak başlatılan girişimlerde önemli bir aşamaya gelindiği açıklandı.

Rektörlüğün sürdürdüğü çalışmalar ve Malatya Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz’ün de katkıları ile Akçadağ Meslek Yüksekokuluna 25 bin metrekare arsa tahsisi yapıldığı kaydedildi.

Akçadağ İlçesinde yapılacak olan ve İnönü Üniversitesi tarafından projelendirilen Akçadağ Meslek Yüksekokulu binasının yapımı için ayrıca hemşerimiz İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile Mahmut Mücahit Fındıklı’nın katkılarıyla 6 milyon TL, üniversitemizin diğer kalemleri için ise 1,5 milyon TL olmak üzere toplam 7,5 milyon TL ek ödeneğin tahsis edildiği ifade edildi. Üniversitenin resmi web sayfasındaki açıklamada, 2014 yılında inşaatına başlanacak olan Akçadağ Meslek Yüksekokulu ile birlikte diğer Meslek Yüksekokullarının da bundan sonra eğitim-öğretim hizmetlerini adını taşıdıkları ilçelerimizde verecekleri bilgisine yer verildi.

2014 yılında üniversitelere ayrılan bütçe miktarı sıralamasında 275 milyon 299 bin TL ile 18. sırada yer alan İnönü Üniversitesi, milletvekillerimizin özverili destekleriyle alınan 7,5 milyon TL ve Turgut Özal Tıp Merkezi Güneş Enerjisi Santrali için Üniversitenin öz gelirlerinden ayrılan 20 milyon TL ile beraber bütçesini 302 milyon 799 bin TL’ye yükseltti. İnönü Üniversitesi’nin, sahip olduğu bu bütçeyle, Türkiye’nin 14. büyük bütçeye sahip üniversitesi seviyesine yükseldi” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız