SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Alanda Destek Var

A- A+ PAYLAŞ
 
Kırsal kalkınma yatırımları için ilana çıkıldı ve 7 alanda destek verileceği açıklandı.
 
Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasında destek sağlanacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:
 
"Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın (IPA) Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD Programını uygulamak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak kurulan TKDK, 2011 yılı için desteklenecek sektörleri, bu sektörler için ayrılmış bütçeleri içeren proje başvuru çağrı ilanlarını yayımladı. 1 Temmuz tarihinde yayınlanan birinci çağrı ilanının ardından 4 Temmuz'da ikinci başvuru çağrı ilanı da ulusal gazetelerde ve kurumun web sitesinden kamuoyuna duyuruldu. Yetki devri alma sürecini tamamlayan illerden birisi olan TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü toplam yedi başlıkta Malatya çiftçisini ve yatırımcısını proje karşılığında geri ödemesiz olarak sağlayacağı hibeler aracılığıyla destekleyecektir. Kırsal kalkınma için bütüncül bir yaklaşımı esas alan IPARD programı ile bir yandan süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi daha çok kırsal alanlarda ekonomik gelirleri arttırarak, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasını hedefleyecek, diğer yandan süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması gibi daha çok yeni iş olanakları oluşturarak istihdamın arttırılmasına katkı yapacaktır. IPARD programı kapsamında sağlanan fonlar proje karşılığında kullandırılacaktır. Başvuru yapmak isteyen yatırımcılar TKDK resmi web sitesi www.tkdk.gov.tr adresinde proje başvuru işlemleri sayfasında yer alan yönlendirmeleri izleyerek başvurularını tamamlayacak, hazırlanan başvuru paketleri, yayımlanan birinci Proje başvuru çağrı ilanı için 1 Ağustos - 15 Ağustos 2011, İkinci proje başvuru çağrı ilanı için 5 Eylül - 20 Eylül 2011 tarihleri arasında TKDK Malatya İl Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK resmi web sitesi www.tkdk.gov.tr 444 85 35 proje yardım masası hattı ve İl Koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. No:57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabilirler."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız