SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7. Ana Jet Üssü Kapatılmayacak.."

0
Güncellendi - 2016-08-04 11:48:59
A- A+ PAYLAŞ

  • Başbakan Yıldırım, komutan ataması yapılmaması nedeniyle kapatılacağı yorumları yapılan Erhaç'taki 7. Ana Jet Üssü'nün kapatılmayacağını bildirdi.

Darbe girişiminin ardından, komutanları darbeciler arasında yeraldığı için, ordudan ihraç edilip tutuklanan üslere yeni komutanlar atanmasına rağmen, bu üsler arasında Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nün yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım'ın darbecilerin merkezi olduğu gerekçesiyle kapatılacağını açıkladığı Ankara Akıncılar 4. Ana Jet Üssü'nün de bulunmasıyla, "Malatya'daki üste mi kapatılacak?" soruları sorulurken, yanıt Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, konuyu Başbakan ile görüştüğünü ve Başbakanın Malatya'daki üssün kapatılmayacağını söylediğini bildirdi.

BİRİ İÇİN "KAPATILACAK" DENİLEN İKİ ÜSSE ATAMA YAPILMAYINCA..

15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimine destek verdiği gerekçesiyle, darbecilerin merkezlerinden biri olduğu ifade edilen Malatya'daki 2. Ordu Karargahı'nın 4 generalden oluşan komuta kademesinin yanı sıra, Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nün komutanı Tuğgeneral Emin Ayık da, tutuklanmış, ordudan ihraç edilmişti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, darbecilerin merkezi olan Akıncılar 4. Ana Jet Üssü’nün bulunduğu Ankara’nın Kazan ilçesini ziyaretinde, “Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Şehitlerin anısının yaşatılacağı yer haline getirilecektir.” açıklaması yapmıştı.

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nde, darbe girişimine destek veren generallerin yerine, çoğunluğu öne alınan Yüksek Askeri Şura toplantısında terfi eden 167 general atanmıştı.

Terfilerin ardından 2. Ordu'ya yeni komuta kademesi atandı. Görevden alınan darbeci generallerden boşalan görevlere Milli Savunma Bakanlığı tarafından atama yapılırken, Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nün yanı sıra Başbakanın "kapatılacak" dediği Akıncılar 4. Ana Jet Üssü'ne atama yapılmaması, Akıncılar'la birlikte Malatya'daki üssün de mi kapatılacağı yolunda sorulara yolaçmıştı.

ÇALIK, BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, konuya ilişkin olarak yayınlanan haberler üzerine, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'la görüştüğünü belirterek, Yıldırım'ın "7. Ana Jet Üssü kapatılmayacak? Öyle bir düşüncemiz yok." dediğini belirtti ve "Üs Komutanlığı'na atama yapılmamış olmasını ve Malatya'daki endişeyi sayın Başbakanımıza ilettim. Kendisi de, üssün kapatılmayacağını söyledi. Üsse en kısa sürede komutan ataması yapılacak." diye konuştu.

Çalık, ayrıca 16 Temmuz'da ulaşıma kapatılan havalimanının kısa sürede yeniden açılacağını ve sivil uçak seferlerine başlanacağını da bildirdi.

 

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

erhac1

erhac2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    ulaştırma bakanıyken malatyaya çok şeyler kaybettiren inali bey malatyamızın her yönü ile hazır olan vagon fabrikasını tcdd 5 blge müdürlüğü malatyada olduğu halde ulaştırma myo'sunu erzincana taşımış şehrimizde kamu kurumu kalmaz(en son meteoroloji ) büyük köy konumuna getirmişken ekonomi ve stratejik açıdan malatyamızı ön plana çıkaran 7.üssüde erzincana taşımak suretiyle yapılan beylerderesindeki viyadüğünde hatalı erği,bürğü olduğu aşikar ken ne beklenir hemşerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Atakan (7 yıl önce)
    Öznur ÇALIK milletvekilimizin en kısa sürede başbakan ve yetkililerle görüşüp, 7.üs erhaç hava personelinin azaltılmasının önüne geçmesi gerekir. 1 hafta içinde 1000 personelin azaltılması Malatyanın ekonomik olarak çöküşü demektir. Bu inşaat sektöründen gıda sektörüne tüm piyasaya yayılarak kısa zamanda kendini gösterir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hcm (7 yıl önce)
    Darbecilerle gerçek vatansever askerleri ayırt edemediniz. Askerleri çok üzdünüz. Lojmanlara hapsettiniz insanları. Alın şimdi gidiyorlar. Hepinizin derdi para. Ekonomi ciddi anlamda yara alacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatihh (7 yıl önce)
    Yani us personeli 1500 kişiden 70-80 kişiye düşecek.Malatya ekonomisine etkisini siz hesaplayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertugrul (7 yıl önce)
    Evet ussumuze komutan ataması yapıldı ancak alay seviyesine düşürülerek albay atandı yedek meydan oldu personelden yaklaşık 1000 kişinin tayini çıkıyor ayrıca tulga kışlası (helikopter birliği) ispartaya taşınıyor malatyalı hemsehrilrimize hayırlı olsun sayın vekilimize slmr
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertuğrul soyledıklerın eğer dogru ise bunun anlamı yavaş yavaş Ordu yu Malatya dan taşıyor olacaklar buda Malatya ekonomısının bıtısı anlamına gelır! 1000 kışının tayını demek ailesi birlıkte 4000 kişi gıttı demektır! Tulga kışlası helıkopter birliği de gıderse hepten Malatya boşalır! Tamam darbe oldu orda suçlu olanlar oldu gerçeği yapılır olur bıterdı. Isparta'ya gıdınce darbe yı onlemış mı oldun simdi! Ne alakası var AKP ! Vala kusura bakmasınlar pire ye kızıp yorgan yakacaklarsa bır daha asla oy vermem bır daha da oy verdırtmem bunlara! Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Olması geken buydu; mutlaka Malatyaya uluslararası sivil bir havaalanı yapılması şarttır.Malatya topyekün bu konuda seferber olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAHİD (7 yıl önce)
    Sivil havalimanı istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaya kaç şirket uçuyorda sivil havaalanı istiyorsunuz. Ne farkı var askeri yada sivil havaalanının. Zaten kullanılan sadece pist. Terminali ayrı.
    0
    0
    Yanıtla
  • inan (7 yıl önce)
    Hazır yapılmış bir yatırımın kapatılmaması daha mantıklı. Binalar değil insanlar suç işler ve binalara ceza verilmez. Malatyaya uluslararası uçuşlara açık büyük modern sivil ayrı bir havaalanı yapılması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • flz (7 yıl önce)
    Kapatılmayacak yedek filo olacak yine burdaki çoğu personel Eskişehir'e gidecek.Malatya 'da kalan personel sayısı çok az olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    7. ana jet üstü ve 2. ordu malatya'da kalmalı ama şehir dışına taşınmalı. mevcut 2. ordu yerine ( vali konağındaki) elazığ'daki gibi devasa kültür parkı yapılmalı ve bu parkın adı 15 temmuz şehitler parkı olmalı. ayrıca eski devlet hastanesi yerine acilen bir hastane yapılmalı. 300 bin nüfuslu battalgazi ilçesinde hastane olmaması çok büyük bir eksiklik. son olarak malatya'ya sivil bir hava alanı yapılmalı. sayın bakanımz bülent tüfenkçi'ye bu konularda güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen ekmeğini düşün kardeşim. Asker malatyadan çekiliyor ekonomi batacak malatyada.
    0
    0
    Yanıtla