SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Asker Tutuklandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:41
7 Asker Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

 ''Selam Tevhid'' soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı ve MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili 7 muvazzaf asker “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve gizli belgeleri casusluk için temin etmek” suçlarından tutuklandı.

Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığı ve MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili aralarında yarbay, binbaşı yüzbaşı rütbesindeki askerlerin yanı sıra 3 erinde bulunduğu 10 asker gözaltı alınmıştı. Savcılık sorguları tamamlanan askerler sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulha Hakimliğince sorgulana askerlerden 7’si tutuklandı. Hakimlik 3 erin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan 7 şüphelinin kriminal incelemeden haberdar olmadıklarına ilişkin beyanlarının inandırıcılıktan uzak olduğu ifade edilen hakimlik kararında, bir kısım şüphelinin savcılıkta verdiği ifadelerle çelişkiler olduğu vurguladı. 

Hakimlik 7 muvazzaf askerin "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

Tutuklanan 7 asker Hasdal Askeri cezaevine gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız