SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Belediye Otobüsü Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şehiriçi toplu taşımacılık hizmeti veren belediye bünyesindeki MOTAŞ şirketi tarafından satın alınan 7 otobüs, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Belediye Basın Bürosu'nun yeni otobüslerin hizmete girmesiyle ilgili yayınladığı bülten şöyle:

"..Şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntılarının çözümü noktasında Malatya Belediyesi önemli bir adım daha attı.

Belediye’ye ait MOTAŞ Şirketi tarafından geçtiğimiz yıl alınan 13 adet yeni otobüse ek olarak 7 otobüs daha alınarak, son iki yılda alınan otobüs sayısı 20’ye çıkarıldı.

Alınan 7 adet otobüsün tanıtımı için 22 Şubat Perşembe günü bir tören düzenlendi. Saat 11.00’de Merkez otobüs durağı arkasında düzenlenen törene Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Belediye Meclis Üyeleri, MOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, MOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Tuncel, Daire Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sırasında ilk konuşmayı yapan MOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Tuncel, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın direktifleri doğrultusunda göreve geldikten sonra MOTAŞ şirketini işletmeci şirket olma yolundan çıkarıp, yatırımcı bir şirket olması için çalışmalara başladıklarını ve bu çerçevede otobüs filosunun güçlendirilmesi ve yenilenmesi hususunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

Amaçlarının Malatyalılara daha ucuz ve kaliteli hizmet vermek olduğunu belirten Tuncel, çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, kendilerine her türlü desteği veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a teşekkür ederek, alınan otobüslerin hayırlı olmasını diledi.

Göreve geldikten sonra Belediye’ye bağlı şirketlerin daha aktif hale getirilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise yaptığı konuşmada, bir yandan ulaşım planlaması yaparken, bir yandan yol açma ve genişletme çalışması yaptıklarını söyledi.

Başkan Akın, 1976 model otobüslerle Malatyalılara hizmet verilmeye çalışıldığını belirterek, “bu duruma gönlümüz razı gelemezdi. Bu nedenle geçen sene aldığımız 13 adet ve yeni aldığımız 7 otobüsümüzle birlikte 20 adet yeni otobüsü Malatya halkının hizmetine sunduk. İnşallah bundan sonra Malatya’nın her tarafına sizleri son model otobüslerle taşıyacağız. Sizler buna ve bundan daha güzellerine layıksınız” dedi.

Ulaşım planlaması çerçevesinde Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile Çevreyolu üzerinde Sanayi, Emeksiz, Fuzuli devamında çevreyoluna açılacak olan yol bağlantısı ve Adliye kavşaklarını içerisine alacak altgeçitlerin yapılması için görüşmeler ve yazışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Akın, bu altgeçitlerin inşaatına 2007 yılı içerisinde başlanması için çalıştıklarını belirtti. Bu altgeçitlerin yapılması sonucunda Malatya trafiğinin daha da rahatlayacağını belirten Akın, bu sayede vatandaşların daha az zaman kaybıyla işlerine gidip geleceklerini, öğrencilerin okula giderken daha az zaman kaybedeceklerini ve derslerine çalışmak için daha çok zamanlarının olacağını söyledi.

Başkan Akın, otobüslerin alınmasından dolayı MOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Tuncel ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederek, otobüslerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların ardından yeni alınan otobüslerin kurdelesi Belediye Başkanı H.Cemal Akın ve törene katılan diğer yetkililer tarafından kesilerek, otobüsler vatandaşlarla birlikte gezildi.

ALINAN OTOBÜSLER
Otobüs Sayısı : 7
Markası : BMC 220 CB / 260 CB
Kapasite : 100 Kişilik
Maliyeti : Toplam yaklaşık 1 Trilyon 100 Milyar Lira
Çalışacağı Hatlar : 1 Adet Üniversite, 1 Adet TOKİ Konutları, 1 Adet Çarmuzu, 1 adet Özalper-Temelli hattına, diğerleri de dönerli olarak tüm hatlarda sefer yapacaklar.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız