SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7 Bin 217 Suriyeli Kalıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya’da kurulu bulan Beydağı Konaklama Tesisleri’nde 7 bin 217 Suriyelinin kaldığını belirterek, burada düzenlene Türkçe kurslarına bin 700 Suriyelinin katıldığını söyledi. 

Vali Şahin, Beydağı Konaklama Tesisleri’nde, Suriyeli mültecilere yönelik olarak sürdürülen hizmetler hakkında bilgi verdi. Vali Şahin, kampta Suriyeli mültecilerden 283 öğrencinin okul öncesi, bin 411 Suriyelinin ilkokul, 661 Suriyelinin ortaokul ve 406 Suriyelinin ise lise eğitimi gördüğünü belirterek, kamp içindeki 28 derslikli 2 okul ile 6 derslikli anaokuluna toplam 2 bin 761 Suriyeli çocuğun eğitim gördüğünü kaydetti. Kampta Suriyeli 171 öğretmen ile 50 Türk öğretmenin görev yaptığını anlatan Vali Şahin, Türkçe kursuna Suriyeli bin 700 mültecinin katıldığını belirtti. Kampta Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan dikiş, nakış, trikotaj, halıcılık ve kuaför kurslarına çok sayıda mültecinin katılarak eğitim aldığını aktaran Vali Şahin, kamp içindeki marketten Suriyelilerin verilen kartlar aracılığı ile alışveriş yaparak istedikleri ürünleri rahatlıkla konteynırlarına götürebildiklerini ifade etti.

Vali Şahin, kamp içinde açılan mağazada mültecilere verilen kart aracılığı ile giyim malzemesi verdiklerini ve mağazadaki tüm giyim ürünlerinin hayırsever kişi ve kurumlarca yapılan bağışlardan oluştuğunu kaydetti. Kış ayı olması nedeniyle her konteynırlara 1’er adet yağlı radyatör ısıtıcı dağıtıldığını ve hastası olanlara ise 2’şer adet verildiğini kaydeden Vali Şahin, “Suriye’den ülkemize gelen misafirlerimize dünya standartlarının üzerinde geçici barınma hizmetleri sunulmaktadır” dedi.

Vali Yardımcısı Latif Memiş de, kamp içindeki okullarda Suriye müfredatının verildiğini ve eğitimin sabah saat 07.30’da başlayıp, saat 21.30’a kadar sürdüğünü anlattı. Memiş, her hafta 8 ile 10 saat Türkçe kursu verildiğini belirterek, üniversiteye gidecekler içinde ayrıca Türkçe kursu verildiğini anlattı. Memiş, kamp içinde çocuklar için oyuncak müzesi de oluşturulduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız