SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Bin 347 Kişiyi Gezdirdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:08
7 Bin 347 Kişiyi Gezdirdi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmete sunulan Tur Otobüsü ile 2015 yılı içerisinde 7 bin 347 kişi, Battalgazi ilçesindeki tarihi eserleri gezdi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tur Otobüsü ile yapılan turların, tarihi değerlerin tanıtımı noktasında önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tarihi eserlerin tanıtımına yönelik hizmete sunulan Tur Otobüsü, hizmete başladığı 2014 yılı itibari ile yoğun ilgi gördü. Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tur Otobüsü ile 2015 yılı içerisinde, 7 bin 347 kişi Battalgazi ilçesindeki tarihi eserleri gezme imkânı buldu. Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi eserlerin tanıtımına yönelik Tur Otobüsü ile düzenlenen turlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmüştür. Tur Otobüsü ile tarihe yolculukta 2015 yılı içerisinde artış yaşanırken, tarihi eserlere olan ilgi de her geçen gün artmaktadır. 2015 yılı turlarına 28 Temmuz’da başlayan Tur Otobüsü ile yıl içerisinde 7 bin 347 kişi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Kanlı Kümbet, Battalgazi Ulu Cami, Battalgazi  Surları, Namazgah, Hasan Basri  Türbesi, Kırklar  Mezarlığı, Sanat  Sokağı, Emir  Ömer  Mescidi, Poyrazlar  Konağı, Horasan  Baba  Türbesi, Karahan  Camii, Sıddı  Zeynep Kümbeti, Sancaktar  Türbesi, Şahabiyye-i Kübra Medresesi, Sugra Medresesi, Sütlü  Minare, Nefise-i Hatun  Türbesi ve Halfeti  Minaresi’ni gezme ve tanıma imkânı bulmuştur. Tur Otobüsü, hava koşullarının müsait olması durumunda Ekim ayı itibari ile talepler doğrultusunda hizmet verecektir.” ifadelerine yer verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız