SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7 Bin 800 İhbar Vardı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:46:52
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı üreticisini olumsuz etkileyen çiçek  dönemindeki ‘don’ olayı ile daha sonra yağışa bağlı’ dolu’ zararına ilişkin olarak Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından hasar belirleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yaklaşık 7 bin 800 üretici tarafından ‘don’ ve ‘dolu’ ile ilgili ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

TARSİM tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “ Malatya’nın değişik ilçelerinde 18-19 Mart tarihlerinde yaşanan “don” olayı, ilerleyen tarihlerde ise gerçekleşen “dolu” yağışı sebebiyle, hasar gören sigortalı alanların hasar tespit çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. Hasar tespit çalışmalarında üreticiye daha iyi ve kaliteli hizmet  sunulabilmesi amacıyla, teknolojinin son uygulamalarından faydalanılıyor.” denildi.

TARSİM’den yapılan açıklamada, ‘don’ olayı ile ilgili 3.000 Adet, ağırlıklı olarak rakımın yüksek olduğu ilçelerde gerçekleşen ‘dolu’ yağışı ile ilgili ise, 4.800 civarında hasar ihbarı alındığı bildirildi. Don hasarların büyük bir çoğunluğunun çiçek döneminde gerçekleştiğini bildiren yetkililer, çiçek döneminde meydana gelen hasarların oranının, teknik sebeplerden ötürü kesin tespit edilememesi sebebiyle, geçici hasar tespitlerinin yapılabildiğini, don ve doludaki kesin hasar tespitlerine ise, Haziran ayının başından itibaren başlanacağı belirtildi.

Tüm hasar tespit çalışmalarının hasattan önce biteceğini, tazminat ödemelerinin ise, poliçe bitiş tarihinden itibaren azami 30-40 gün sonra ödeneceğini ifade eden yetkililer, üreticilere ödemelerle ilgili bilgilendirici nitelikte SMS gönderilmesinin ardından, Ziraat Bankası şubelerinden ödemelerin yapılacağı kaydedildi.

Hasar tespit çalışmalarında teknolojinin en son uygulamalarından faydalanılarak, üreticiye hem hızlı, hem de etkin hizmet sunulduğunu vurgulayan TARSİM, Mobil Eksper projesi ile eksperlerin tablet bilgisayarlar aracılığıyla hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirdiklerini, bu doğrultuda ilerleyen zamanlarda çalışmaların çok daha kısa sürelerde tamamlanabileceği de vurgulandı.

ARŞİV FOTO: Kayısıdaki don zararı incelemesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız