SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7 Bin Aileye Yardım Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2016-01-04 16:33:59
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşların faydalandığı sosyal yardımlarda artık kartlı sistem kullanılacak.

Sosyal yardımlarda kartlı sisteme geçilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da yaşayan hiçbir dar gelirli vatandaşı ihmal etmeden, ulaşamadıkları hiçbir vatandaş bırakmadan sosyal yardımları her geçen gün artırarak hemşerilerimizin yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Başkan Çakır, "İlk yıllarda içerisinde önceden belirlenmiş ürünlerin bulunduğu çuval ile başlayan, daha sonraki yıllarda ise gıda paketi olarak devam eden sosyal yardımlarımız; zaman içerisinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından verilen ve Esenlik marketlerin sadece bir şubesinde geçerli olan gıda fişleri ile yapılabilmekteydi.

İhtiyaçların tek bir şubeden karşılanması, ayrıca markette bulunan diğer vatandaşların yanında yardım fişi ile alış veriş yapılması Belediyemizden yardım alan hemşerilerimizi mağdur ediyordu. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini gidermek için yaptığımız çalışmalar neticesinde kart sisteminin daha uygun olacağı kanaatine vardık. Kart 44 ile ekonomik durumu iyi olmayan ve Belediyemizden yardım alan vatandaşlarımıza şehir genelinde bulunan bütün marketlerden alış veriş yapma imkanı sunarak mağduriyetlerini gidermiş olacağız.

Belediyemizden yardım alan dar gelirli vatandaşlarımız kendilerine yapılan yardımı alabilmek için her ay Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına gelmeleri gerekiyordu. Kart 44 sayesinde vatandaşlarımızın her ay gelmelerine gerek kalmayacak. Senede bir defa olmak üzere hemşerilerimiz bu kartlarını alacaklar ve ihtiyaçlarını kendilerine en yakın Esenlik marketlerden temin edeceklerdir. Market alışverişleri için ayrı, MEGSAŞ ekmek büfelerinde ise ayrı kart kullanacaklar. Bu uygulamanın vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlayacağına inanıyorum" dedi.

7 bin aileye yardım ediyoruz

Sosyal yardımlar öncesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin talep gelen yerlerde incelemelerini sürdürerek gerekli tahkikatları yaptıklarını, ayrıca yardım almakta olan ailelerin de zaman içerisinde kontrol edildiklerini belirten Başkan Çakır, "Talepte bulunan vatandaşlarımızın gelir durumları, ailevi durumları takip edilmektedir.

Büyükşehir Belediyesi olarak bin 400 aileye her ay, 2 bin 500’ün üzerindeki aileye üç ayda bir, geriye kalan 3 bin 100 aileye de senede bir olmak üzere yardımlarımız devam etmektedir. Toplamda Malatya’da dar gelirli toplam 7 bin ailenin gıda ve ekmek ihtiyacını Belediye olarak karşılıyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız