SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Ceset Malatya'ya!..

A- A+ PAYLAŞ

Bitlis'in Mutki ilçesinde, güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada öldürülen 15 teröristten 7'sinin cesedi Van'a getirildi. Cesetler, hastanelerdeki morg yetersizliğinden dolayı Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen salı günü Mutki ilçesi İkizler köyü kırsalında teröristler tarafından düzenlenen baskın sonrasında çıkan çatışmada 5 geçici köy korucusu (GKK) şehit olurken, 15 terörist ise silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerden 7'sinin cesedi, kaldırıldığı Bitlis Devlet Hastanesi morgundan bu sabah saatlerinde Van'a getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında iki ambulans ile Van Devlet Hastanesi'ne getirilen terörist cesetleri, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulmak istendi. Morgda sadece 3 cesetlik yer olduğu için Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer'e bilgi verildi. Ahmet Özer, hastaneleri telefonla arayarak morg durumlarını araştırdı. Yapılan araştırma sonucunda Van'daki hastanelerde morg sıkıntısı olması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi doğrultusunda cesetlerin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi. Terörist cesetleri, yeniden ambulanslara bindirilerek polis eskortu eşliğinde Malatya'ya hareket etmek üzere yola çıkarıldı.

Öte yandan bir süre önce güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Hakkari nüfusuna kayıtlı S.Y. isimli bir terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Teröristin cenazesi, Malatya Devlet Hastanesi morgundan ailesi tarafından alınarak bu sabah saatlerinde Hakkari Biçer Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında Hakkari'de bazı esnafın kepenkleri kapalı tutması dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız