SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Evliyanın Hayatı Film Oluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:16:42
7 Evliyanın Hayatı Film Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu’da yaşamış 7 büyük evliyanın hayatı film oluyor. 

"Yed-i Velayet 7 Vilayet" adlı kısa film festivali çerçevesinde Anadolu’nun 7 büyük evliyasının hayatlarını anlatan kısa filmlerin çekimleri Bursa’da başladı. Aziz Mahmud Hüdai, Emir Sultan, Hacı Bayram-ı Veli, Hacı Bektaş-i Veli, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Veysel Karani ve Yunus Emre hazretlerinin hayatlarını anlatan kısa filmler Bursa’da çekiliyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle My Elit Yapım tarafından yapılan kısa filmler, Bursa’nın tarihi mekanlarında çekiliyor. Çekimler Bursa’da 40 gün sürecek. Hayatları beyaz perdeye aktarılan evliyaları anlatan kısa filmler 11-28 Eylül tarihlerinde Bursa ve Konya’da yazlık sinemalarda gösterime sunulacak. 

İlk Üftade Hazretlerinin hayatı çekiliyor. Büyük velinin hayatını anlatan film, Uludağ'ın eteklerindeki tekkede çekiliyor. Üftade Hazretlerini canlandıran tiyatro sanatçısı Fikri Solmaz, “Ben Üftade Hazretlerini oynuyorum. Bu rol için yapım şirketine çok müracaat olmuş. Ben çok şanslıyım ki bu role beni layık gördüler. O bakımdan çok sevinçli ve heyecanlıyım. Umarım bu görevimi layıkıyla yerine getiririm. Benim için bu bambaşka bir duygu; tarif edilemez. Üftade Hazretlerinin tekkesinde, hazreti temsil eden elbiseleri giydikten sonra, insan gerçekten bambaşka bir kimliği bürünüyor” dedi. 

Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerini canlandıran Cem Boza ise, “Ben Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri rolünde oynuyorum. Kendisi mühim bir zat. Üftade Hazretlerinin talebesi olmuş. Bursa kadısı iken kadılığı ve bütün mal varlığını bırakıp, hocasının emriyle Bursa sokaklarında ciğer satmaya başlamış, Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri önemli talebeler yetiştirmiş. Birçok Osmanlı padişahının danışmanlığını yapmış. Böyle bir projede olmak keyif verici. Böyle büyük velilerin hayatını örnek almamız gerekiyor. Böyle büyük zatlardan öğreneceğimiz çok şey var” şeklinde konuştu. 

Film festivalinin koordinatörü Eda Sürmeli, “Biz arkadaşlarla bir kısa film festivali düzenlemeye karar verdik. 7 şehrin 7 velisini anlatan kısa film çekiyoruz. Bu proje Türkiye için de bir ilk. İlk defa kendi öz değerlerimizle bir proje yapılıyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Çektiğimiz kısa filmler 11-28 Eylül tarihleri arasında Bursa ve Konya’da yazlık sinemalarda gösterime sunulacak. Anadolu’nun 7 büyük evliyasının hayatını anlatan 7 kısa filmi Bursa’da çekiyoruz. 7 filmi de Bursa’da çekmemizin maksadı, Bursa'nın evliyalar şehri olması" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız