SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Gaziye Övünç Madalyası

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:44
7 Gaziye Övünç Madalyası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen Devlet Övünç Madalyası töreninde 7 Gazi’ye Devlet Övünç Madalyası verildi. Tören aynı anda 44 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Hilton Otel de düzenlenen törende Jandarma Uzman Çavuş Özkan Özer ve Piyade Er Hamza Adıyaman ile Polis Memurları Mekselin Eraydın, Savaş Maral, Abdulvahap Akgül, Alpay Hark ve Mikail Göven'e devlet övünç madalyası verildi.

Törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan,  İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdür V. Dr.Ömer Urhal, Askeri Erkan, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, gaziler ve gazi aileleri katıldılar.

“MİLLETİMİZ DEFALARCA İSPAT ETMİŞTİR”

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Dünya hayatının bir gereği olarak her insan zaman zaman tercihler yapmak zorundadır. Bu tercihler kişinin lehine sonuçlandığı gibi aleyhine de sonuçlanabilir. Bir tercihte bulunmak, bazen hayatın en zor kararını vermek demektir. Söz konusu vatan savunması,  milli birlik ve beraberliğimiz ve vatana hizmet olduğunda, Aziz Türk Milletinin tercihini daima Vatan ve Milletten yana kullandığı tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Necip Milletimiz, tarih boyunca yazdığı destanlarla bunu defalarca ispatlamıştır” dedi.

Vali Kamçı şunları söyledi, “Türk Milleti, Vatan ve Millet uğruna önüne konulan şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını feda etmekten asla çekinmemiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, Gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir.”

“HEPİMİZİN GURURU OLDUNUZ”

Gazilere gıpta ile bakıldığına işaret eden Vali Süleyman Kamçı, Gazilere şu şekilde mesaj verdi, “Kahraman Gazilerimiz. Yüce gazilik makamıyla onurlandığınız ve herkese nasip olmayacak bu unvana sahip olduğunuz için sizlere gıpta ile baktığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler Aziz Vatanımıza ve Necip Milletimize karşı vazifenizi hakkıyla ifa ettiniz ve hepimizin gururu oldunuz. Hizmetlerinizin hatırasını ebedileştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Övünç Madalyası ile taltif edildiniz. Sizlere duyulan minnetin nişanesi olan madalyalarınızı bir ömür vakarla taşıyacağınıza olan inancımla, aileniz ve sevdiklerinizle bir ömür boyu sağlık ve esenlik içerisinde yaşamanızı diliyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum.” 

7 GAZİYE MADALYA VERİLDİ

Törende yapılan konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından Malatya’daki gaziler Jandarma Uzman Çavuş. Özkan Özer, Piyade Er Hamza Adıyaman, ve Polis Memurları Mekselin Eraydın, Savaş Maral, Abdulvahap Akgül, Alpay Hark ile Mikail Göven’e Devlet Övünç Madalyası verildi.

Tören sonunda törene katılanlar ve Gaziler toplu fotoğraf çektirdi.

Malatya ile birlikte 44 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen törende toplam 212 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız