SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Gün Sonra Tekrar!...

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK) Başhekimliği görevine Bölge İdare Mahkemesi'nin "yürütmeyi durdurma" kararıyla dönen Dr. Nail Derelioğlu'nun, ikinci Başhekimlik dönemi 7 gün sürdü.. Sağlık Bakanlığı, Dr. Derelioğlu'nu yeniden görevden aldı.

Dr. Derelioğlu, Beydağı Devlet Hastanesi başhekimi iken Mayıs ayında görevden alınmış, yerine Bingöl'de görevli Dr. İlhan Geçit vekaleten atanmıştı. Dr. Derelioğlu, AKP döneminde getirildiği ve 1.5 yıl sürdürdüğü Başhekimlik görevinden alınca, bu kararın yürütmesinin kaldırılması ve iptali için İdare Mahkemesi'ne gitmişti. İdare Mahkemesi, bu istemi reddedince, bu kez Bölge İdare Mahkemesi'ne giden Dr. Derelioğlu'nun, görevden alınmasına ilişkin bakanlık tasarrufu hakkında "yürütmeyi durdurma" kararı verilmiş, bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde bu kararı uygulayarak Dr. Derelioğlu'nu yeniden başhekimliğe atamıştı. O sırada görevde olan ve bu atama kararıyla Bingöl'deki görevine iade edilen Dr. İlhan Geçit ise, kararın Başhekimliğe ulaştığı günün sonunda görevden ayrılmış, Derelioğlu Kurban Bayramı'ndan hemen sonra 4 Ocak Perşembe günü göreve başlamıştı.

Dr. Derelioğlu'nun, ikinci kez görevden alınma kararının, göreve başladıktan 7 gün sonra Malatya'ya ulaştığı bildirildi. Bingöl'den Malatya'ya atandıktan sonra Derelioğlu hakkında soruşturma yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı'ndan müfettiş isteyen Dr. Geçit'in bu talebi üzerine yaz aylarında Malatya'ya gönderilen müfettişin, bazı iddiaları soruşturduğu ve Derelioğlu'nun ikinci kez görevden alınmasına bu raporun dayanak oluşturduğu haber alındı.

Beydağı Malatya Devlet Hastanesi'nde, bir süre önce yapılan bir ihale ile ilgili çok ciddi iddialar ve tartışmaların yapıldığı ve Dr. İlhan Geçit'in bu iddialara muhatap olduğu bir dönemde Dr. Derelioğlu'nun görevden alınma yazısı Malatya'ya ulaşırken, başhekimlik görevine bir atama yapılmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız