SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7 Haziran, 1071 Kadar Önemli!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Topsöğüt'te konuştu.

“Vatandaşlarımız içerisinde muhalefet partisine destek verenler dahi iktidara AK Parti’nin gelmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü biliyorlar ki milletin dertlerini, sorunlarını bertaraf edecek yegâne parti AK Parti’dir. CHP, MHP, HDP seçmeninin yüzde 50’si kendi partisine güvenmiyor. Bugüne kadar samimiyetle atmış olduğumuz her adımı Hakk’ın ve halkın rızasını kazanmak için attık, onun dışında hiçbir amacımız olmadı, olmayacak. AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunlukla yine gümbür gümbür geliyor. Muhalefet partilerinin tamamının paniği bu yüzden. MHP’yle HDP sarmaş dolaş olmuş, her iki parti birbirini ziyaret ediyor. Birbirlerine zıt olmalarına rağmen onları bir araya getiren AK Parti’dir, AK Parti’yi bitirme çabalarıdır.”

ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “7 Haziran tarihi Yeni Türkiye’nin ilk adımıdır ve 1071 tarihi kadar önemlidir. 8 Haziran sabahı Yeni Türkiye için ilk gündür” dedi. 

Çalık, “Bugün 81 ilde siyaset yapan, bugün 81 ilde halkla bütünleşen tek parti AK Parti’dir.  7 Haziran seçimleri tatlı su balığı milliyetçiliği yapanlar ile halkı sokağa dökerek çocukların ölümleri üzerinde siyaset yapanların ve iktidarı darbelerle ele geçirmek isteyenlerin bitiş tarihi olacaktır. Bu nedenle; sandığa giderek oy kullanmak, iradeyi ortaya koymak, şer ittifaklar karşısında dimdik durmak önemlidir, kıymetlidir. Anadolu’yu Türk-İslam Medeniyeti ile buluşturan 1071 Zaferinin ortaya koymuş olduğu ruh ve manevi güç bugün için daha önemlidir. Milli savaş uçağını, milli yolcu uçağını,  milli savaş gemisini, milli savaş tankını, milli helikopterini yapan, milli projeleri ile dünyaya kafa tutan bir Türkiye elbette dünyayı rahatsız edecektir. Bunu anlıyoruz, ama muhalefet adı altında gavur ağzı ile milletimize hakaret edenleri anlamakta zorlanıyoruz ve muhalefet adı altındaki şer ittifaklara milletimizin ders vereceğine de gönülden inanıyoruz. Bu nedenle halkımızı sandık başına gitmeye davet ediyorum. Evet, herkes sandığa gitmeli. Cumhurbaşkanlığı seçiminde katılım Türkiye genelinde yüzde 74 olması nedeniyle seçilme oranı yüzde 52 oldu. Eğer katılım yüzde 90 olsaydı, Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilme oranı yüzde 60 olacaktı. 7 Haziran günü Malatya’da tarihi bir katılım bekliyoruz. Malatya’da tarihi katılım olur ve oy kullanma oranı yüzde 90’ı bulursa Malatyalılar AK Parti’ye ve Sayın Başbakanımıza yüzde 70’leri aşan tarihi bir rekor kırarak destek vermiş olacaktır.  Malatyalılar bu dönemde milli iradenin ve milletin adamlarının yanında olacaktır” diye konuştu. 

“ANALARIN ARTIK AĞIT YAKMAMASI MUHALEFETİ RAHATSIZ ETMİŞTİR”

Çalık, “AK Parti’ye ve AK Parti kadrolarına yaklaşık 2 yıldan beri sistematik bir şekilde algı operasyonu yapıldığını milletimiz görüyor. Milletimize şunu hatırlatmak isterim; Barış ve Kardeşlik Projesini biz ortaya koyarak, elleri kınalı askerlerimizin tabut içinde Doğu’dan Batı’ya getirilmemesi ve bu tabloların son bulması,  kandan beslenen ve dış kumandalı muhalefeti rahatsız etmiştir ve muhalefetin seçim döneminde terör belasının ortadan kaldırılmasına dair ciddi ve elle tutulur bir projesi ortaya konmamıştır.  Anaların artık ağıt yakmaması derin güçlerin sesi olan başta HDP ve CHP ile birlikte milliyetçi geçinenleri rahatsız etmiştir. Muhalefet halen, kardeşin kardeşi vurduğu silahlara şarjör olmayı sürdürmektedir. AK Parti’nin yerli ve milli olan çözüm süreci, Türkiye’de barış dönemini başlatmıştır. Ancak muhalefet halen Eski Türkiye’deki çatışma ortamlarını yeniden yaşatmak istiyor. Milletimiz ya eski Türkiye’deki kanlı çatışmalardan yana olacaktır, yada barışın ve huzurun olduğu yeni dönemi destekleyerek AK Parti’nin yanında darbelere karşı dimdik ayakta duracaktır. Cumhuriyet tarihinde darbelere karşı dimdik ayakta duran AK Parti 2023 ve 2071 hedefleri için milletimiz ile birlikte yürümeye devam edecektir” ifadelerini kaydetti. 

“MHP SOL TRENİN VAGONU OLMUŞTUR”

Çalık şunları söyledi: “Milliyetçilik bu ülkeye hizmet etmektir ve 81 ilin tamamında var olmaktır.  Milliyetçilik Gezi Olayları Darbesi esnasında darbecilerle kol kola olan CHP'ye vagon olmak değildir. MHP'nin 9 ışığı vardı. Ama Bahçeli bunu 10 yaptı. MHP'nin 10. ışığı ise solun trenine vagon olmaktır. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her dönem MHP içinden aday çıkartmaya cesaret edemeyerek sol ve derin güçlerle ile birlikte hareket etmiştir. O Bahçeli, İmam Hatip ve başörtüsü düşmanlığı yapan, asker ve polis katillerini af ederek yeniden ellerine silah verdiren Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı olmasını da sağlamış ve partisi içinde Cumhurbaşkanlığına aday olan Sadi Somuncuoğlu’nu utanmadan dövdürmüştü. Milletimiz, milliyetçi geçinen Bahçeli’nin IMF'nin 5. sınıf memurlarının karşısında emir subayı gibi hazır ol vaziyette kaldığı ve kendi genel müdür atayamadığı ve buna tepki olarak bakanlık yapan kendi milletvekilinin partisinden istifa ettiği günleri de unutmasın. Esnafımız, milliyetçi geçinip de ülkeyi IMF’ye teslim edenlerin hükümet ortağı olduğu dönemde Cumhuriyet tarihinde ilk defa sokağa döküldüklerini ve yazar kasayı Başbakanlık binasına fırlattıkları günleri bir kez daha düşünsünler.  Ev hanımları, 2002 öncesinde milliyetçi geçinenlerin iktidarında alyanslarını kuyumculara götürüp bozdurdukları günleri hiç ama hiç unutmasınlar.” 

“MÜJDELER İÇİN 8 HAZİRAN SABAHI ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLAYACAKTIR”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 28 Mayıs günü Malatya’daki tarihi mitingde Malatyalılara ve Malatya için önemli müjdeler vermiştir.  Bu müjdeler Yeni Türkiye’de Yeni Malatya’nın atılım projeleri olacaktır.  Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması, kayısıya ihracat desteği verilmesi, dondan zarar gören kayısı üreticilerinin zararlarının karşılanması, yüksek hızlı trenin Sivas-Malatya - Elazığ güzergahının yapılması ve Malatya’nın bölgede merkez yapılması, Onkoloji Hastanesi kurulması ile Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alana yeni bir hastane yapılması konularında müjdeler vermiştir. Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu bu müjdelerin en kısa sürede  hayata geçirilmesi için 8 Haziran sabahından itibaren girişimlerimiz başlayacaktır” dedi.

MALATYA’DAKİ 40 PROJE İÇİN 180 MİLYON TL ÖDENEK

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kentte 40 proje için 2015 yılında bütçeden yaklaşık 180 milyon TL ödenek aktarıldığını söyledi.

Çalık, Malatya’daki Kapıkaya, Boztepe ve Yoncalı barajları için 41 milyon TL ödenek aktarıldığını belirtti. Öznur Çalık, Malatya’daki 1. Organize Sanayi Bölgesi’ne, yatırım talepleri nedeniyle bin 220 hektarlık ilave alan kazandırıldığı ve ilave alan içindeki 173 hektarlık birinci etabın mevzuat çerçevesinde kamulaştırma ve altyapı inşaatları işi için bu yıl 7 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

Karayolları tarafından yatırım planına alınan projelere ayrılan ödeneklere de değinen Çalık, “Malatya-Elazığ arasındaki bölünmüş yol çalışmasına 5 milyon TL, Malatya-Adıyaman Gölbaşı arasındaki bölünmüş yola 3 milyon TL, Malatya-Adıyaman Gölbaşı arasındaki Darende bölünmüş yola 5 milyon TL, Malatya-Arapgir ve Sivas-Divriği ayrımı bölünmüş yola 5 milyon TL, Kangal Alacahan Hekimhan Malatya bölünmüş yolu için 40 milyon TL, Nemrut Dağı turistik yolları için de 500 bin TL ödenek ayrıldı” dedi.

Öznur Çalık, Sağlık Bakanlığı yatırımları olarak da Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nin 45 yataklı kapasiteli ek bina inşaatına 2 milyon 500 bin lira, 60 üniteli ve 5 yatak kapasiteli ağız ve Diş Sağlığı ek binası için 1 milyon 500 bin lira, 30 yatak kapasiteli Doğanşehir İlçe Devlet Hastanesi için 4 milyon 500 bin lira, Akçadağ Sağlık Evi için 50 bin lira, Doğanşehir Aile Sağlığı Merkezi için 200 bin lira, Yeşilyurt Sağlık Evi için 150 bin lira, Pütürge Sağlık evi için 150 bin lira, Battalgazi 10 yataklı hastane için 330 bin lira ödenek ayrıldığını kaydetti.

Çalık, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Hastanesi için 18 milyon 100 bin TL ve açık ve kapalı spor tesisleri için de 2 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade etti. Çalık, Malatya Büyükşehir belediyesinin araç alımları için 11 milyon 827 bin TL, SGK Malatya il binası yapımı için 3 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

Çalık, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 16 derslikli Doğanşehir Anadolu Lisesi için 2 milyon lira, 16 derslikli Şahnahan Anadolu Lisesi için 1 milyon lira, TOKİ spor Lisesi için 3 milyon 500 bin lira, 2 adet 32 derslikli Yeşilyurt Anadolu Liseleri için 4 milyon 575 bin lira, 300 öğrenci kapasiteli Akçadağ Anadolu Öğretmen lisesinin pansiyonu için 3 milyon lira,200 öğrenci kapasiteli Pütürge Ortaöğretim pansiyonu için 2 milyon lira, Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip lisesi pansiyonu için 1 milyon lira,16 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli Darende İmam Hatip Lisesi için 5 milyon lira,24 derslikli ve 2 atölyeli Yeşilyurt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için 4 milyon lira, 24 derslikli Yeşilyurt Mesleki Teknik Lisesi için 1 milyon 950 bin lira, 16 derslikli Battalgazi Mesleki Teknik Lisesi için 1 milyon 613 bin lira, Akmercanlar Anadolu Lisesi’nin Spor Salonu için 450 bin lira, Battalgazi Kız İmam Hatip Lisesi Spor Salonu için 225 bin lira,20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin atölyesi için 275 bin lira ödenek ayrılmıştır” dedi.

“SON 13 YILDA 13.1 MİLYAR  TL YATIRIMLARA KAYNAK AKTARILDI”

Malatya’ya 2003 yılından 2015 yılları arasında AKP iktidarları döneminde yapılan hizmetleri de aktaran Çalık,  “Son 13 yılda Malatya’ya 13.1 milyar TL tutarında yatırım ve destek sağlandı. Ulaştırma ve Haberleşme projelerine 2 milyar 512 milyon TL, Milli Eğitim projelerine 1 milyar 188 milyon TL,  Sağlık projelerine 346 milyon TL, Adalet projelerine 8 Milyon TL, Orman ve Su İşleri projelerine 792 milyon TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar projelerine 606 milyon TL, Çevre ve Şehircilik projelerine 1234 milyon TL, TOKİ projelerine 1 milyar 310 milyon TL, İLBANK projelerine 2 milyar 435 milyon TL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık projelerine 942 milyon TL,  Aile ve Sosyal Politikalar projelerine 1 milyar 65 milyon TL, Gençlik ve Spor projelerine 540 milyon  TL, Kültür ve Turizm projelerine 31 milyon TL, Vakıflar projelerine 33 milyon TL,  Bilim, Sanayi ve teknoloji projelerine 61 milyon TL, KOSGEB projelerine 47 milyon TL, TÜBİTAK projelerine 91 milyon TL, KÖYDES projelerine  230 milyon TL, Kalkınma Ajansları projelerine 19 milyon TL, Üniversite projelerine 462 milyon TL, Araştırma Merkezi projelerine 10 milyon TL, SODES projelerine 43 milyon TL, AFAD projelerine 93 milyon TL, ve İŞKUR projelerine 123 milyon TL kaynak aktarılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

'İSTİKAMETİ DEĞİŞMEYEN TEK BİR HAREKET VAR, O DA AK PARTİ'

AKP Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, istikameti değişmeyen tek bir hareketin olduğunu, onun da AKP olduğunu söyledi. 

Yaşar, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Pütürge ve Doğanyol İlçeleri'ni ziyaret etti. İlçe ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Yaşar, "Biz, siyaset yapmıyoruz. Memlekete bir şeyler yapmak istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Benim, bize benzeyen arkadaşlarımın yapmak istedikleri, bu memleketi bağımsız kılmak, memleketin iktidarlarını yabancı kaynaklardan alıp, yerli insanımıza vermek. Bunun için 7 Haziran dönemeç. Siyasi parti çekişmesinden çok farklı şeyler oluyor" dedi. 

Yaşar, muhalefet partilerinin AK Parti'ye karşı bir araya geldiklerini ifade ederek, "Bir parti var. Menderes'ten bu yana devam eden bir hareket bir de karışık bir topluluk var. Ayrı ayrı siyasi partilerin programları yarışmıyor. Birbiriyle bazen dövüşen, bazen barışan, bazen karşı tarafta olan, bazen yan yana olan, bazen biri diğerinin yanında olan karışık bir topluluk var. Bunlar üç aşağı beş yukarı birbirlerine benziyor. Onlarla, millet arasında bir mücadele var. Bunların hepsinin arkasında yabancı ve yerli birileri var. 30-40 yıldır hepsinin görüşleri zaman zaman değişir. Ama istikameti değişmeyen bir hareket var, o da AK Parti hareketi" diye konuştu. 

“MUHTARLAR, TOPLUMSAL YAPIMIZIN SİNİR UÇLARI”

Başbakanın Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, “Muhtarlarımız bizim siyasal sistemimizin ve toplumsal yapımızın sinir uçları. AK Parti döneminde muhtarlarımızın hem özlük haklarında hem de genel olarak şartları iyileştirildi. Muhtarlarımız ilan edilmemiş birer belediye başkanı, vali, emniyet müdürüdür. Malatya’da 700 civarında muhtarımız var. Bin bir güçlükle elde edilecek bilgilere, muhtarlarımız sayesinde kolayca ulaşabiliyoruz. Bu hizmetler bundan sonra da devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

7 Haziran seçimlerine bir gün kaldığını ve kritik bir seçimin gerçekleşeceğini de vurgulayan Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu seçim partiler arasında değil eski Türkiye’yle yeni Türkiye arasında yapılacak bir seçim. 13 yıllık hizmetlerin ardından hem fiziki hizmetler hem de siyasal olarak Türkiye belirli bir olgunluk noktasına ulaştı. Bundan sonra bir derinlik kazanacak. Biz milletimizin basiretine güveniyoruz.9 seçimdir bu basiret nasıl çok milimetrik bir şekilde, mükemmel bir mühendislikle milletin hayrına ortaya çıkmışsa bu seçimde de çıkacağına inancımız tam.”

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği ziyaretinin ardından Nasuhi Caddesi esnafıyla bir araya gelen AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, esnafların tek tek elini sıkarak dua ve destek istedi.  

'MİLLETİMİZ İSTİKRARDAN YANA TERCİHLERİNİ KULLANACAKLAR'

AKP Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci," İnşallah 7 Haziran istikrardan yana olur" dedi. 

Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü, Tapu Kadastro İl Müdürlüğü ile Akçadağ Bağköy Mahallesini ziyaret etti. Tüfenkci, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana birilerinin 'AK Parti çiftçiye gerekli desteği vermiyor' sözlerine karşı, biz çiftçimizi her alanda desteklediklerini kaydederek, 52 kalemde çiftçiye destek verdiklerini söyledi.

Tüfenkci, Türkiye'nin tarımda Avrupa'da birinci, dünyada da ilk 10 arasında yer aldığını anımsatarak, "Malatya için kayısının önemini biliyoruz. Sayın Başbakanımız, dondan etkilenen çiftçilerimizin zararının karşılanmasıyla ilgili müjdeyi Malatya mitinginde verildi. Çalışmalar kısa sürede bitecek ve zararlar karşılanacak. Bunun yanında kayısı ihracatına da destek verilecek. Soğuk hava ve lisanslı depoculuğu hayata geçirip, entegre tesisi de hayata geçireceğiz. Alternatif ürünleri de çeşitlendirmemiz gerekiyor. Çiftçilerimizi bilinçlendirme adına da önemli çalışmalar yapılır" dedi. 

Genel seçimin çok önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, "İnşallah 7 Haziran istikrardan yana olur. İnşallah 7 Haziran'da insanlar, Türkiye'yi yeni bir maceraya sürüklemezler. Hele hele koalisyon gibi, Türkiye'nin 15-20 yılını alan koalisyonlar döneminin verdiği zararlar göz önüne alınırsa, bu dönemleri ülkemize bir daha yaşatmamalıyız" ifadelerini kullandı. 

Tüfenkci, AKP ile birlikte demiryollarının ikinci şahlanışını yaptığını belirterek, "Cumhuriyetin ilk yılları hariç, ondan sonraki 'Cumhuriyetçiyim' diyen insanların dahi ihmal ettiği bir dönemi yaşayan demir yolları, adeta iflasın eşiğine gelmişti. Artık zihinlerde demir yollarının gereksiz olduğu gibi düşünceler oluşmaya başlamıştı. Demir yolları, hava yolları ve deniz yolları bir ülkenin olmazsa olmazları ve zenginlikleridir. Bu bilinçle AK Parti, ülke sevdasını da başa koyarak, bütçesinin çok ciddi bir kısmını demir yollarının yeniden ayağa kalkması ve şahlanması noktasında kullandı ve bunu gerçekleştirdi. İnşallah önümüzdeki dönemlerden itibaren hızlı trenin de devreye girmesiyle beraber Malatya ulaşımına ciddi katkı sağlanacak. Bunu hızlandırmak da bizim en başta gelen görevlerimizden birisi" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız