SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"7 Haziran'da Kurtulacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:07
A- A+ PAYLAŞ

MHP'nin milletvekili adayları çeşitli ziyaretlerde bulundular. 

Çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"MHP Malatya Milletvekili adayları, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında hal esnaflarını ziyaret ettiler. Hal esnafları, her gün sıkıntılarla boğuştuklarını belirterek, MHP’ye tam destek vereceklerine söz verdiler. . 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili adayları, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Sebze ve Meyve Komisyonu Dernek Başkanı Celal Akbay ve hal esnafıyla bir araya geldiler. MHP Milletvekili adayları, ilk olarak Sebze ve Meyve Komisyonu Dernek Başkanı Celal Akbay, yönetim kurulu üyeleri ve hal esnafıyla kahvaltı yaptılar. Kahvaltıdan sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Dernek Başkanı Akbay, MHP’ milletvekili adaylarının çıktığı yolda başarılar diledi. MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek, hal esnafının kendilerini sıcak karşıladığını ve bundan dolayı dernek başkanı ve hal esnafına teşekkür etti. 

“7 HAZİRANDA YÜKTEN KURTULACAĞIZ”

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, sabahın erken saatinde çok güzel karşılayan ve kendilerin moral veren, aşka getiren dernek başkanı ve tüm esnaflara teşekkür etti. Erdem, bir ay içinde iki defa hal esnafını ziyaret ettiklerini anımsatarak, ziyaretlerde sevgi, saygı ile karşılandıklarını belirtti. “Allah hepsinden razı olsun” diyen Erdem, şunları söyledi: “Milletimizin omzunda, sırtında bir yük var. Bu yük gerçekten vatandaşlarımız ezmeye başladı. Cenabı Allah’ın izniyle, 7 Haziran’da sırtımızdaki yükten kurtulacağız, inşallah.” 

“ESNAFLA BİRLİKTE HİZMET ÜRETECEĞİZ”

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Sebze ve Meyve Komisyonu Dernek Başkanı Celal Akbay ve tüm yönetim kuruluna ve Hal binasında bulunan tüm esnaflara teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Gezdiğimiz her yerde olduğu gibi burada da çok güzel bir karşılandık” diyen MHP’li Yıldız, şunları kaydetti: “Hal esnafı da bizleri bağrına bastılar. Bundan dolayı da çok mutluyum. Başkanıma, yönetim kurulu üyelerine ve tüm esnaflara çok teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket milletvekili adayları olarak, 7 Haziran genel seçimlerinde Malatyalıların teveccühüyle milletvekili olduğumuz zaman dernek başkanımızla ve tüm esnaflarla birlikte çalışacağız. Yaşanan tüm sorunları biliyorum, ama her zaman fikir alışverişinde bulunarak hizmet edeceğime söz veriyorum.”

ESNAFIN TEVECCÜHÜ, TAKTİRE ŞAYAN

MHP Malatya ikinci sıra milletvekili adayı Ziraat Mühendisi Hakan Yılmaz, esnafın teveccühünün taktire şayan olduğunu vurgulayarak, “Ziraat mühendisiyim. Hal esnafının meslek sorunlarını iyi biliyorum. Hem hal esnafımızın hem de çiftçilerimizin çok ciddi sıkıntıları var. Bu sıkıntıları sizler çok iyi biliyorsunuz. Hükümetin desteği maalesef hem çiftçilerin hem de esnafların yanında değil. Hükümet, zenginin yanında, devleti soyup soğana çevirenlerin yanındadır. Esnaflarımızın sıkıntıları büyüktür. Vergilerinizi bile ödeyemiyorsunuz. Yanınızda çalışan kişilerin sigortalarını bile ödemekte zorluk çekiyorsunuz. Çok iyi biliyoruz ki, kredilerle işlerinizi çeviriyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. Milliyetçi Hareket iktidarında hem hal esnafının hem de çiftçilerin sesi olacağız. Hep birlikte hırsızlığın, uğursuzluğu olmadığı günler yaşayacağız” dedi. 

MHP’LİLER, TÜM HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİLER

Hakan Kalkan ise Milliyetçi Hareket iktidarında başta hal esnafı olmak üzere tüm esnafların sorunlarını çözme gayreti içinde olacaklarını belirtti. Yapılan konuşmalardan sonra MHP Malatya Milletvekili adayları tek tek tüm Hal binasındaki esnafları ziyaret ettiler. MHP’li milletvekili adayları hem esnafların yaşadıkları sorunları dinlediler hem de Milliyetçi Hareket iktidarında esnaflara yapacakları hizmetleri anlattılar. Hal esnafları da ülkenin ve Malatya’nın gidişatının kötü olduğunu, her gün farklı sıkıntılarla boğuştuklarını söyleyerek, MHP’li milletvekili adaylarına 7 Haziran genel seçimlerinde tam destek verme sözü verdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran gene seçimleri çalışmaları kapsamında Sıtmapınarı esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında adalette, demokraside, güvenlikte, kardeşlikte, ahlakta, kalitede, güvende, itibarda ve ekonomide ortaya çıkan fiyasko, çöküş ve bozulmaları yok edeceklerini belirterek, açıkları kapatacak program ve projeleri ile Türkiye’yi içinde bulunduğu kısır döngüden kurtaracak ve refah içinde bir toplum inşa edeceklerini kaydetti. MHP’li Yıldız, “Ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlenmesi, istihdam yaratılması, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması, sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin giderilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla esnaf ve sanatkâr kesiminin faaliyetleri destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

“MİLLİYETÇİ HAREKET İKTİDARINDA ESNAFLARI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket iktidarında ekonominin ve toplumsal yapının temelini oluşturan esnaf ve sanatkâr kesimi güçlendireceklerine dikkat çeken Yıldız, şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket iktidarında esnaf kesiminin teknoloji kullanma düzeyi ve ürün kalitesi yükseltilecek, verimliliği artırılacağız. Esnaf camiamızın bilgiye erişimleri kolaylaştırılacak, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri etkinleştirilecek, ana ve yan sanayi ile bütünleşmeleri sağlanacak, elektronik ticaret imkânları geliştirilecek, işletmeler arası işbirliği mekanizmaları kuracağız. Ar-Ge faaliyetlerine destek verileceğiz.  İstihdam edilen işgücünün eğitim ve beceri düzeyi iyileştirilecek, tahsis edilen kaynaklar artırılacaktır. Meslek standartları geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturulacaktır. Bankacılık kesiminin reel sektöre mali kaynak yönünden sürekli destek verebilir hale getirilmesi sağlanacağız.” 

“KREDİ TEMİNATI SORUNU KALDIRACAĞIZ”

Esnaf ve sanatkârımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirileceklerini belirten MHP’li Yıldız, bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçileceklerini vurguladı. Milliyetçi hareket iktidarında AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenileneceklerini söyleyen Yıldız, şunları kaydetti: “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin sermaye yapıları güçlendirilmek suretiyle hazine kaynaklı krediler dışında kalan krediler için de kefalet vermelerini sağlayacağız. Esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılmasına ve yeni pazarlar bulunmasına katkı sağlayıp fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştirileceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız