SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 İle Hizmet Veriyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:20
7 İle Hizmet Veriyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın da içerisinde bulunduğu 16 şehirde Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterler can kurtarmaya devam ediyor.

Sadece gün doğumu ile gün batımı saatleri arasında uçuş yapabilen ambulans helikopterde, bir doktor ve bir Acil Tıp Teknisyeni (ATT) görev yapıyor. Medikal donanımı ile adeta küçük bir yoğun bakım ünitesini andıran ambulans helikopter bugüne kadar Malatya ve çevre illerde birçok hayat kurtardı.

Airbus firması ürünü olan ve iki motora sahip bu teknolojik helikopter, iki buçuk saat havada kalabiliyor. Saatte 200 kilometre yol alan ambulans helikopter Malatya’dan kalkış yaptığında; kuzeyde Karadeniz, doğuda Muş, güneyde Suriye sınırı, batıda Nevşehir’e kadar yakıt ikmali yapmadan gidebilme özelliğine sahip.

Malatya 112 Komuta Merkezi tarafından görevlendirilen ambulans helikopterinin sorumluluk sahasında ise Malatya, Elazığ ve Adıyaman’ın bütün ilçeleri, Tunceli’nin Pülümür hariç tüm ilçeleri, Kahramanmaraş’ın Nurhak, Ekinözü, Afşin ve Elbistan ilçeleri, Erzincan’ın Kemah, Kemaliye, İliç ve Refahiye ilçeleri, ile Bingöl’ün merkez ve Genç ilçesi yer alıyor. Helikopterin bu saha dışındaki görevlendirilmesi ise Ankara Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans Operasyon Merkezi tarafından yapılıyor.

Sağlık kuruluşları, çevre illerin 112 Acil teşkilatı, polis, jandarma ve itfaiyenin hava ambulansını talep edebileceği gibi vatandaşlar da 112 hattı yardımıyla, ambulans helikopteri talep edebilme imkânına sahip. Hâlen geçici olarak Cevat Paşa Mahallesi’ndeki Tulga Askerî Meydanı’nda konuşlu bulunan hava ambulansının bir kullanım maksadı da hastaya doktoru ulaştır. Özellikle olay yerine kara ambulansının ulaşmasının uzun zaman alacağı trafik kazalarında hayat kurtarıcı rol oynayan hava ambulansı zorlu arazi yapısına sahip uzak ilçelerdeki hastaların, konforlu ve emniyetli bir şekilde sağlık merkezlerine nakledilmesi maksadıyla da kullanılıyor. Sadece bir hasta kapasiteli hava ambulansı ile yeni doğmuş hasta bebeklerin küvöz ile nakli ve organ nakli görevlerinde de oldukça etkin kullanılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız