SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Kattan 13 Kata İzin

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:24:55
7 Kattan 13 Kata İzin
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi,  son bir yıldır özellikle Uçbağlar Mahallesi’ndeki parsellerde kat artışını içeren imar plan değişiklik taleplerini büyük oranda onaylamaya devam ediyor.  Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan ve mevcut imar planında Blok nizam 7 kat olan 3929 ada 1 No’lu parselin 13 kata çıkartılması yönündeki teklif, 2 blok yerine 1 blok ve 12 kat olması koşuluyla kabul edildi. Yine aynı mahallede bulunan 3949 ada 1 Nolu Parsel için istenen 7 kattan 10 kata çıkartılması yönündeki imar plan değişikliği de kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

Battalgazi Belediye Meclisi,  Başkan Vekili Zafer Kırçuval Başkanlığında toplanarak Nisan ayı meclis çalışmalarına başladı.

Toplantının başında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan meclise gelerek oturumu açtıktan sonra başka bir toplantıya katılmak üzere meclisten ayrıldı.

Gürkan ayrılmadan önce, önceki gün Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi ile sonuçlanan saldırıyı kınadı.  Gürkan, “Terör kimden gelirse gelsin, ne amaçla olursa olsun her türlüsünü kınıyoruz. Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine, yargı camiasına ve bütün Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz’ dedi.

Başkan Gürkan bu kısa konuşmasının ardından başka bir toplantıya katılacağı gerekçesiyle meclisten ayrılırken, Nisan ayı toplantısına Birinci Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlık etti.

Ağırlıklı olarak imar maddelerinden oluşan gündemdeki konuların büyük çoğunluğu ilgili komisyona havale edilirken,  özellikle Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan bazı parseller üzerinde kat artışını içeren imar plan değişikliği kabul edildi. Buna göre, Uçbağlar Mahallesi 3929 ada 1 Nolu Parselin 7 kattan 12 kata çıkartılması ve parselde 50 metre karelik bir alanın trafo alanı olarak ayrılması talebi ile 3949 ada 1 No’lu parselin 7 kattan 10 kata çıkartılması yönündeki teklifler, ‘Ortak kullanım ve yeşil alanların artacağı, ada ve plan bütünlüğüne uygun olduğu’ gerekçesiyle komisyonun raporu doğrultusunda kabul edildi.  Yine Uçbağlar Mahallesi 3918 ada 1 Nolu Parselin 7 kattan 8 kata çıkartılması talebi ise parselin bulunduğu ada bütünlüğündeki imar yapılaşmasına aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Saray Mahallesi 45 ada ve Selçuklu Mahallesi’ndeki bazı parseller üzerinde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi de karara bağlandı.

 

Perşembe günü saat 10.00’de devam edecek olan Battalgazi Belediyesi Nisan ayı toplantısının ikinci oturumunda  Battalgazi Belediyesi 2014 Mali yılı gelir ve gider ile hesap ve işlemler hakkındaki Denetim Komisyonu Raporunun okunmasının yanı sıra Encümen ve ihtisas komisyonu üyeliklerinin seçimi yapılacak.  Bugünkü toplantıda ayrıca Battalgazi Belediyesi’nin 2014  yılı faaliyet raporu da görüşülecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız