SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''7 Milletvekili Biraraya Gelip Lobi Oluşturamadık..''

A- A+ PAYLAŞ

TBMM KİT Komisyonu üyesi ve CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini iddia etti.

CHP Malatya Milletvekili Aslanoğlu, Malatya Altın Kayısı Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki konulara değinen Milletvekili Aslanoğlu, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini, halkın daha da yoksullaştığını ileri sürdü.

"Bir kişinin 5 yıl sonra asgari ücretle iş bulup yerleşmesine sevineceğiz" diyen Aslanoğlu, "Üretim yok. İthal ikamesiyle bir yere gidemeyiz. İthalat ekonomisine dayalı sistem bizi yok eder. Üretim çok az" diye konuştu.

Aslanoğlu, "Türkiye nüfusu 72 milyon. 15 milyon kişi yeşil kartlı. Bu 6 kişiden 1'inin yeşil kartlı olduğu anlamına geliyor. Haneye ayda 120 YTL'den az para giriyorsa yeşil kart veriliyor. Bu kadar yeşil kartlı olması iyi değil. Bu ülkenin iyi yolda olmadığını gösteriyor" dedi.

Malatya'nın sorunlarına da değinen Aslanoğlu, 7 milletvekili olarak biraraya gelemediklerini ve Malatya lobisi oluşturamadıklarını kaydederek, "Bunda eğer ben hatalıysam özür diliyorum. Özür dilemek bir erdemdir. Kol kola girememenin üzüntüsünü yaşıyorum. TBMM'de Malatya doğumlu 15 milletvekili var. Bunlarla da konsensüs kuramadık. Hata hepimizin. Zaten yeterince verimli olmadığımı düşünüyorum. İstediklerimi yapamadığımı söylüyorum." şeklinde konuştu.

Aslanoğlu, şöyle devam etti:

"Ankara’da bir Malatya Lobisi oluşturamadık. Oluşturamadığımız için de yeterli hizmeti alamadık. Bunun en bariz örneğini kooperatiflerde yaşadık. AB hibesi için başvuru yapan 23 proje olduğu halde ancak 2 kooperatifimizin projesi kabul edildi. Gönül isterdiki en azından yarısı kabul edilsin. Ama olmuyor, hizmetlerin gelmesi için güç birliği şart. Ama maalesef bugüne kadar yedimiz biraya gelemedik. Bundan ben sorumluysam cezamı çekmeye razıyım. dilerim önümüzdeki dönem seçilecek 7 milletvekili el ele ve kolkola vererek Malatya’ya gerekli hizmeti getirirler”

Aslanoğlu; bir daha seçilmek gibi bir kaygıyı taşımadığını, hizmetlerini her türlü ortam ve koşulda vermeye devam edeceğini belirterek “Malatya’ya yaklaşık 20 yıldır kendi gücüm oranında hizmet ediyorum, bu hizmetlerimi bundan sonra da devam ettireceğim, benim için milletvekilliği etiketinin özel bir anlamı yok” diye konuştu.

“Partisinin kendisini aday göstermemesi durumunda ne gibi bir yol izleyeceğini" soran gazetecilere Aslanoğlu, “Sizlere gelirim, Malatyalıya gelirim, onlar ne karar verirse ona göre hareket ederim”yanıtını verdi.

Aslanoğlu konuşmasının son bölümünde ise Parti içi konulara değinerek, partisi ile bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadığını, bundan sonraki 1.5 yıllık süre içinde böyle bir sorunun da olmayacağını belirterek “Ama, bazı yöneticilerle anlaşmazlığımız olabilir. Bu demek değildir ki partiye küserim giderim. Emaneti nasıl aldıysam öyle teslim ederim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız