SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'7 Milletvekili.. Malatya'nın Emrindeyiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ile Öznur Çalık bulundukları Malatya’da çeşitli ziyaretler bulunuyor. İki milletvekili Valilik, Belediye, TSO ve ESOB'u ziyaret ettiler.

VALİLİKTE..
Fındıklı ve Çalık ilk olarak Valiliği ziyaret ederek Vali Vekili Bayram Öz ile bir süre görüştüler.

Bu ziyaret sırasında konuşan Vali Vekili Bayram Öz,”Her iki Milletvekilimizde Malatya’yı yakından bilen kişiler. Dolayısıyla mevcut sorunların çözümüne yönelik olarak hep birlikte çalışacağız. Ankara’da sorunların çözümü konusunda çaba göstereceklerine inanıyoruz” dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Malatya ziyareti kapsamında Valilik ve Belediye ziyaretinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini belirtti. Çalık, “Parlamento çalışmaları dışında Malatya’ya sürekli gelip sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri hep birlikte belirleyip çaba göstereceğiz. Malatya’nın sorunlarının çözümü noktasında biz AK Partili 6 Milletvekili, ayrıca CHP’li Milletvekili olmak üzere 7 milletvekili Malatya’nın emrinde olacağız” dedi.

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, "Malatya’nın sorunlarının çözümü noktasında Valilik, Belediye ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek bunların çözümüne çalışacağız. Biz TSO Başkanlığımız döneminde de aynı durumda sorunların çözümü için elbirliği ile çalışması gerektiğini söylemiş ve bunu uygulamaya da koymuştuk. “ diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının Battalgazi ilçesinde kanalizasyon suyuyla bahçelerin sulanmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Milletvekili Öznur Çalık,"Çiftçiler kuraklıktan dolayı son çare olarak kanalizasyon suyunu kullanıyor. Sorunun kesin çözümü için çalışmalarımızı başlattık"dedi.

Milletvekili Çalık, Battalgazi ilçesinde çiftçilerin sebze ve meyve bahçelerini kanalizasyon suyu ile sulamasının gündeme gelmesi üzerine, bazı çiftçiler ile AKP il binasında bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye ve dünyada etkisini gösteren kuraklık, Battalgazi ilçesinde daha çok gün yüzüne çıkmış vaziyette. Milletvekilimiz Mücahit Fındıklı, parti teşkilat yöneticileri ve çiftçilerle birlikte partide bir toplantı yaptık. Bu toplantı esnasında Battalgazi Kaymakamımız, DSİ Müdürümüz, DSİ Bölge Müdürümüz ve DSİ Genel Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Güllü ile görüştük. Battalgazi ilçesinin sulama sorununun kökten çözümü için geliştirilecek bir revizyon programını paylaştık. Bu konuda çok ciddi kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerini görüştük. Reel vaziyette bir çözüm üretmek için bugünden itibaren faaliyete geçmiş vaziyetteyiz" dedi.

Çalık konuşmasında, "Kanalizasyon suyu ile sulama, vatandaşlarımızın susuzluktan dolayı son olarak başvurdukları, kaçak olarak kullandıkları bir yoldur. Bunun da mutlaka önüne geçeceğiz. Bakanımız ile de görüşeceğiz. Sağlıklı su ile bahçe ve tarlaların sulanması için çaba göstereceğiz. Sorunu görmezlikten gelemeyiz. Kaçak olarak kanalizasyon hattı kırılarak sulama suyunda kullanıyorlar. “ diye konuştu.

Çalık, ayrıca MKYK toplantısında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasını istediğini ilettiği 118 yaşındaki partilinin AKP Arguvan ilçe başkanının dedesi olduğunu söyledi.

BELEDİYEDE..
Milletvekilleri Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Görüşmeye ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten özetle şöyle:

"13 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında milletvekillerini Belediye’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, 22 Temmuz seçim sonuçlarının özelde Malatya için genelde de Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileyerek, Belediye olarak başta Milletvekilleri olmak üzere bütün parti teşkilatıyla birlikte Malatya’ya hizmet etmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Bu dönemde fert başına düşen milli gelirin artacağını, işsizliğin azalacağını, gelir dağılımının daha adil bir duruma geleceğine inandığını da belirten Başkan Akın, Milletvekilleri Fındıklı ile Çalık’a hayırlı olsun temennisinde bulunarak “Cenab-ı Hakk yar ve yardımcıları olsun” dedi.

TBMM Meclis Başkanlığı seçiminden sonra Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlaması ve müracaat süresinden dolayı Meclis’in 19 Ağustos tarihine kadar tatile girdiğini, bu vesileyle de ziyaretlerde bulunmak için Malatya’ya geldiklerini belirten Milletvekili Mücahit Fındıklı ise Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile gerek seçim döneminde gerekse de TSO başkanlığı döneminde birçok faaliyette beraber çalışma imkanı bulduklarını söyleyerek, Başkan Akın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Fındıklı ayrıca Belediye Başkanı Akın ile Malatya’nın problemleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Cumartesi gününden beri Malatya’da olduklarını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini belirten Milletvekili Öznur Çalık ise milletvekilleri, Belediye Başkanı ve teşkilat ile birlikte bundan sonra Malatya’nın her karesinde birlikte olacaklarını söyledi.

Elbirliğiyle Malatya’nın sorunlarının çözümü için çalışacaklarını kaydeden Çalık, alınan sonuçları da basınla paylaşacaklarını belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız