SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Milyarıncı Doğdu, 6 Milyarıncı Aç !

A- A+ PAYLAŞ
 
Son 12 yıl içinde dünya nüfusu tam 1 milyar arttı. BM, 7 milyarıncı bebeğin Filipinler'de doğduğunu ve ailesine iş kurmak için destek vereceğini açıkladı. 1999'da doğan 6 milyarıncı bebek ise açlık sınırında yaşıyor. Baba kanser, annesi ise temizlikçi olarak çalışıyor.
 
Dünyanın sabırsızlık beklediği bebek Filipinler'de hayata merhaba dedi. Birleşmiş Milletler temsilcileri, Filipinler'in başkenti Manila'da bir hastanede doğan bir bebekle dünya nüfusunun 7 milyara çıktığını açıkladı. Dünya nüfusunu 7 milyar gibi sembolik bir rakama ulaştıran bebek gece yarısı dünyaya geldi. Doğan kız bebeğe Danica May Camacho ismi verildi.
 
ANNE ÇOK MUTLU 
 
"Dünyanın 7 milyarıncı bebeğini dünyaya getirdiğimi bir türlü inanamıyorum" diyen anne Camille Dalura, "O kadar muhteşem görünüyor ki" diye duygularını dile getirdi.
 
Yedi milyarıncı bebeği dünyaya getiren Camille Dalura'yı ziyaret eden BM temsilcileri, hastaneye hediye olarak pasta getirdi.
 
BM, Danica bebeğin eğitimine bursla destek vereceğini ve aileye kendi işlerini kurmaları için destek vereceğini açıkladı.
 
Filipinler'de gece yarısından iki dakika sonra dünya gelen Danica bebek gibi dünyanın birçok ülkesinde sembolik olarak 7 milyarıncı bebekler dünyaya geldi.
 
12 YILDA 1 MİLYAR ÇOĞALDIK 
Filipinler'de doğan Danica bebekle birlikte dünya nüfusu sadece 12 yıl gibi kısa bir süre içinde 1 milyar arttı. Birleşmiş Milletler 1999'da dünyanın 6 milyarıncı bebeğinin Bosna'nın başkenti Saraybosna'da dünyaya gelen Adnan Mevic olarak açıklamıştı.
 
6 MİLYARINCI BEBEK AÇLIK SAVAŞIYOR 
Alman Die Welt gazetesi, 6 milyarıncı bebek olarak dünyaya gelen Adnan Mevic'in açlık sınırda yaşamını sürdürdüğünü yazdı. Şu anda 12 yaşında olan Adnan Mevic günde sadece 1.25 dolarla geçinmek zorunda.
 
BABA KANSER OLDU 
Adnan'ın babası iki yıl önce mide kanserine yakalandıktan sonra apartman görevlisi olarak çalıştığı işini kaybetti. Bu olayın Bosna televizyonunda haber olmasının ardından yetkililer, Adnan Mevic'in annesine temizlikçi olarak çalışması için iş verdi ancak aile açlık sınırında yaşamaya devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız