SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Polise Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayıyla ilgili görevi kötüye kullanmaktan haklarında dava açılan 7 emniyet mensubu, 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya'da Hristiyan Protestan Cemaati ile yakın ilişki içerisinde olduğu ileri sürülen Zirve Yayıncılık'ta 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürüldü. Olaydan 2 gün önce 3 adet kurusıkı tabanca satın alan olayın zanlıları Emre G., Salih G. ve Abuzer Y., Orduzu Pınarbaşı mesire alanında atış talimi yaparken ihbar üzerine şehir merkezinde polis ekiplerince yakalandı. Polis araçta yaptığı aramada 3 tabancadan 1328 seri nolu olanı ele geçirirken, zanlılar da üzerinde 1312 seri no yazan faturayı ibraz etti. Polis faturadaki ve silah üzerindeki seri noların birbirini tutup tutmadığını kontrol etmeyince tutanağa, 1312 seri nolu silahın ele geçirildiğine dair bilgiyi ekledi. Bu nedenle zanlıların üzerindeki 2 adet tabanca alınamadı. Yayınevi cinayetinin ardından ise tutanakta ele geçirildiği belirtilen 1312 seri nolu tabanca zanlıların üzerinden çıktı.

Malatya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Başkomiser Şerafettin A., Ekip Şefi İbrahim T. ve polis memurları Akif K., İsmail M., Murat A., Ahmet Ş. ile Hayrettin D. hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan açılan dava sonuçlandı. Başkomiser Şerafettin A.'nın fezleke evrakını imzaladığı sırada dosyayı detaylı incelemediği ve silahın seri numarasını kontrol etmediği, diğerlerinin de silahın seri numarasına bakmayarak özensiz davrandıkları gerekçesiyle sanık polis memurları 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız