SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'7 Talipli Var..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz TSO Meclisi'ndeki konuşmasında, "Çevre yolunun Kuzeyde geçmesi demek, oraların imara açılacağı anlamını taşımamalıdır. Şehrin yapılacak olan çevre yolunun etrafında oluşması doğru değildir. Mümkün olsaydı da çevre yolunun tümünü Beydağı'nın sırtlarında taşısaydık" dedi.

TSO Meclisi Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında toplanarak Eylül ayı toplantını yaptı. Toplantıya AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz de katıldı.

Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "KOSGEB iş düşüncesi olup ta, maddi durumu iyi olmayanlara iş kurmaları için destek veriyor. Yaklaşık 90 kişiye KOSGEB ile birlikte eğitim veriyoruz. Eğitimden sonra KOSGEB, eğitime girenlere destek verecek. İŞGEM ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor" dedi.

"2. OSB'DE ALT YAPI BİTTİ"
Erkoç şunları söyledi:

"2. Organize Sanayi Bölgesindeki alt yapı çalışmaları bitti ve geçici kabulü yapıldı. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya pırıl pırıl bir organize sanayi bölgesi oldu. 3. Organize Sanayi Bölgesi içinde planlama ve parselasyon çalışmaları geçen ay ihale edildi ve çalışmalar devam ediyor. Malatya'nın yatırım yönünden önü açık. Malatya'da önümüzdeki 20 yıl içinde yatırım yapmak isteyenlere 'yerimiz yok' demeyeceğiz 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'nin 20 milyon TL tutarındaki projesi 30 Eylül'de ihale edilecek. Sanayileşirken çevreyi kirletmeye hakkımız yoktur. Çevreyi gelecek nesillere en iyi şekilde devretmeliyiz. Mevcut arıtma tesisinin kapasitesi kadar bir arıtma tesisi yapılacak. 3. Organize Sanayi Bölgesi içinde arıtma tesisi planlama yapılıyor."

"TSO BİNASININ TEMELİ EKİM'DE ATILACAK"
Erkoç, "TSO binasının kaba inşaatı için 7 firma başvuruda bulundu. Başvuruları değerlendirdik. Ekim ayının başında temelini atmayı düşünüyoruz. Şeffaf olmayı arzuluyoruz. Sonucu 27 Eylül Pazartesi günü firmalara tebliğ edeceğiz. TSO binasının gecikmesini tek nedeni gelirlerinin az olmasıdır. 2 milyon 813 bin TL paramız var. Kaba inşaat içinde 1 milyon 900 bin TL ile 2 milyon TL arasında teklifler geldi" dedi.

"ŞEHRİN KUZEYE KAYMASI DOĞRU DEĞİL"
Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, TSO Meclisi'ndeki konuşmasında, "Bu anayasa değişikliği sürecinde bireysel hak ve özgürlüklerine, dış politikaya ne getirip, götürdüğü tartışılsaydı daha faydalı sonuçlar getirecekti. Referandumda oy kullananlar ile boykot edenlerin hepsi değişikliklerin faydasını görecektir.

Öz, şunları söyledi:

"Çevre yolunda yapılan tartışmalarda Güney mi, Kuzey mi konusunda çok tartışmalar yapıldı. Biz Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettiğimizde kuzey çevre yolu yapılacak dedi. Valimizin başkanlığında yolun geçeceği yol güzergahındaki belediyelerin başkanları ile bir çalışma yapılıyor. Kuzey çevre yolunun yapılması demek, yol üzerinde yeni alt merkezlerin yapılacağını akla getirmemelidir. Kesinlikle Kuzey'e doğru gelişmesini doğru bulmuyorum. Eğer gelişecekse de Melekbaba, Yeşiltepe gibi yerlerin belli noktalarında alt merkezler oluşturulmalıdır. Kuzey çevre yolu üzerinde alt merkezlerin oluşturulması pek doğru değildir. Benim gönlümden geçen proje Güney Çevre yoluydu. Ama Karayollarını teknik ekibi baktığında gerek orada bir fay hattının geçmiş olması, gerek yapılacak olan tünel ve kavşakların ve viyadüklerin kış şartlarında çok olumsuz sonuçlara neden olacağından Kuzey Çevreyolu Projesi kabul edildi. Çevre yolunun Kuzeyde geçmesi demek, oraların imara açılacağı anlamını taşımamalıdır. Tek katlı evler
yapılabilinir. Şehrin yapılacak olan çevre yolunun etrafında oluşması doğru değildir. Mümkün olsaydı da çevre yolunun tümünü Beydağı'nın sırtlarında taşısaydık."

"YAZIŞMALARDAN DOLAYI SIKINTI VAR"
Türkiye'de bürokratik sistemin olduğunu belirten Öz şunları söyledi:

"Türkiye'deki bürokrasi bir işin nasıl yapılmayacağını çok iyi izah ediyor. En basit bir örneğini anlatayım, bizim Pütürge'ye 25 yataklı bir hastane yapılacaktı. 2 yıl önce yatırım programına alındı. Geçen sene ihalesi yapılacaktı. Sağlık Bakanımız sayın Başbakanımız Malatya''ya gelmeden önce bunu sayın başbakanımıza bu yıl içinde Pütürge devlet Hastanesi'nin temelini atılacağını söylemiş. Sayın Başbakanımızda bunu kamuoyu ile paylaştı. Ben TOKİ'yi aradım, 'ne oldu' dedim. TOKİ dedi ki, 'Sağlık Bakanlığı
yazıyı göndermedi' Sağlık Bakanlığını arıyorum diyor ki, 'yazıyı TOKİ'ye gönderdik yazıyı' Ödeneği var, her şeyi var, yazışmalardan dolayı sıkıntı var."
Bu arada, TSO Meclisi'nin Ekim ayı toplantısının 30 Ekim günü Şanlıurfa'da yapılması kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız