SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Ülkeden Katılım Olacak

A- A+ PAYLAŞ
1. Uluslararası Şah İbrahim Veli Sempozyumu hazırlıkları sürüyor. Yedi ülkeden katılımcılar belli oldu.
 
Koordinatör H. Gazi Öğütçü 4 Eylül günü Şah İbrahim Ocağı Ballıkaya (Mezirme) köyünde ilgililerle görüştü, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 30 Eylül 2011 günü İnönü Üniversitesinde yapılacak olan bilgi şölenine katılıcılar da belli oldu.
 
Saat 12.00’de Karadirek Cem Kültür Evi Yazlık Yemekhanesinde yapılan toplantıda köy muhtarı Abidin Koç, Araştırmacı-Gazeteci Süleyman Özerol, Ballıkaya Köyü Kalkındırma ve Turizm Derneği Başkanı Ali Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Musa Arı bulundular. Toplantıda Öğütçü üç gün sürecek olan etkinlikler hakkında şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 30’un üzerinde kurum ve kuruş, 200’ün üzerinde kişi ile görüşmeler yapıldığından söz etti, bilgi şölenine katılacak olanları açıkladı. Özellikle 1 Ekim 2011 günü Ballıkaya köyünde yapılacak olan cem töreni üzerinde duruldu.
 
29 Eylül 2011, Bicir Köyü
 
Bilgi şölenine katılacak olanların tümü burada bir araya gelecek. Buna tanışma, kaynaşma, bilgilendirme toplantısı diyebiliriz. Toplantı öncesinde Yazıhan Fethiye Beldesinde Abuseyif Dede, Avlar köyünde Kabak Abdal ve Gürgür Dede türbeleri ziyaret edilecek.
 
30 Eylül 2011, İnönü Üniversitesi
 
Saat 10.00’da başlayacak olan etkinlik öncesinde müzik ve semah gösterisi yapılacak. Ev sahibi İnönü Üniversitesinden bir görevli, H. Gazi Öğütçü ve M. Seyfi Oktay birer konuşma yapacaklar. Gün boyu oturumlar gerçekleştirilecek.
 
Bilgi şöleninde ABD, Almanya, İngiltere, Pakistan, İsveç, Norveç, İran ve Türkiye’den 25 katılımcı bulunuyor.
 
1. Ass. Prof. Fariba Zarinebaf (Riverside, CA, ABD)
2. Prof. Dr. Michael Ursinus (Heidelberg, Almanya)
3. Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak (Ankara)
4. Prof. Dr. Fuat Bozkurt (Antalya)
5. Doç. Dr. Gıyasettin Aytaş (Ankara)
6. Prof. Dr. Hande Birkalan-Gedik (İstanbul)
7. Prof. Dr. Süheyla Önal (Malatya)
8. Dr. İsmail Kaygusuz (London)
9. Dr. Hasan Ali Khan (Karachi, Pakistan)
10. Coşkun Kökel, M.A. (Konstanz, Almanya)
11. Dr. Robert Langer (Heidelberg, Almanya)
12. Hasan Gazi Öğütçü (Meersburg, Almanya)
13. Dr. David Shahkland (Bergen, Norveç)
14. Dr. McElwain Thomas (Stocholm, İsveç)
15. Prof. Dr. Shabo Talay (Bergen, Norveç)
16. Doç. Dr. Ahmet Taşgın (Ardahan)
17. Ass. Prof. Harun Yıldız (Samsun)
18. Doç. Dr. Ali Yaman (Bolu)
19. Yard. Doç. Dr. Rıza Yıldırım (Ankara)
20. Jhonnaes Zimmermann, M.A. (Heidelberg, Almanya)
21. Süleyman Özerol (Malatya)
22. Dr. Esedabad Ali Soltani (Tahran)
23. Esra Doğan, M.A. (Tahran)
24. Caroline Tee, M.A. (Tahran)
25. Atilla Çetin (Ankara)
 
Yaklaşık 9-10 saat sürmesi beklenen bilgi şöleninin ardından Battalgazi ilçesi Atabey köyünde bulunan Zeynel Abidin Türbesine gidilecek, akşam yemeği orada yenecek.
 
1 Ekim 2011, Ballıkaya (Mezirme) Köyü
 
Şah İbrahim Ocağı Merkezi Ballıkaya (Mezirme) köyünde cem töreni gerçekleştirilecek.
 
Hava yağışlı olmadığı takdirde yazlık yemekhanede yapılması düşünülen cem törenini duyuran afişler köyün giriş ve çıkışlarına, Malatya, Hekimhan ve Arguvan’da uygun görülen yerlere asılacak, ayrıca el ilanları hazırlanıp dağıtılacak, ayrıca basına bilgi verilecek.
 
Saat 10.00 sırasında gelecek olan konuklara kahvaltı verildikten sonra köy gezdirilerek tanıtılacak. Yusuf Başaran’ın yürüteceği cemden sonra konuklara yemek verilecek.
 
HABER-FOTO: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız