SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Üniversiteliye Hapis Cezası

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:18:05
7 Üniversiteliye Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi’nde bölücü terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasında yer alarak terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamalarıyla yargılanan 7 üniversiteli sanığa 7.5 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezaları verildi. 

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Sohbet Yıldız, Zeki Baltacı, İbrahim Bakır, Nevzat Tekel ve Pınar Atlaş ile tutuksuz sanık Uğur Ahmet Yaşar ve avukatları ile aileleri katıldılar.

Duruşmada sanıklar son savunmaları için Kürtçe konuşunca, bu durum mahkeme tutanağına “Mahkememizce anlaşılmayan bir dilde cevap verildiği görüldü” şeklinde geçti.

Savunmaları esnasında zaman zaman Türkçe ve Kürtçe konuşan terör örgütü üyesi sanıklar, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın cezaevi durumunun iyileştirilmesi, ana dilde eğitim ve savunma gibi taleplerinde bulundular.

Sanıklar cezaevinde terör örgütü mensuplarını başlattığı açlık grevinin 36. gününe girdiğini de belirttiler.

Son sözleri sorulan sanıklar mahkeme heyetine Kürtçe cevap verdiler.

Mahkeme Heyeti, sanıklar Zeki Baltacı, İbrahim Bakır, Nevzat Tekel, Pınar Atlaş, Uğur Ahmet Yaşar ve Sohbet Yıldız’a PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmaktan 9’ar yıl hapis cezası verdi. Mahkeme Heyeti sanık Deniz Özçayır’a PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmaktan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanık İbrahim Bakır ve sanık Nevzat Tekel’e PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yapmaktan 1’er yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti dava da tutusuz yargılanan sanık Uğur Ahmet Yaşar’a almış olduğu ceza nedeniyle hakkında tutuklama kararı verildi. Mahkeme Heyeti, diğer tutuklu 5 sanığında tutukluluk haline karar verdi.

Mahkeme Heyeti, duruşma esnasında verdikleri ifadelerden dolayı Sohbet Yıldız, Zeki Baltacı, İbrahim Bakır, Nevzat Tekel ve Pınar Atlaş hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, aynı davada yargılanan ancak firarda olan sanık Hayrettin Biçen ile Mukaddes Çelik’in dosyasını ayırarak, “Terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak” suçlarıyla yeni bir dosya açılmasına karar verdi. Firarda olan Mukaddes Çelik’in babası Abdulkadir Çelik’in kızının kayıp başvurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığınca yapılan araştırmada Mukadder Çelik’in fotoğraflarının terör örgütüne ait sitelerde bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız