SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Yeni Üniversite Geliyor

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Kayseri ve Erzurum'da yeni 7 devlet üniversitesi kurulmasını öngören tasarı bakanların imzasına açıldı.

Ntv Ahmet Ergen'in haberine göre; başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan ilk tasarı için teklifin YÖK’ten geldiğini söyledi.

Çiçek, şöyle konuştu: “İstanbul'da Medeniyet Üniversitesi, Ankara'da Yıldırım Bayezit Üniversitesi, İzmir'de Turgut Reis Üniversitesi, Bursa'da Orhan Gazi Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri ve Erzurum'da da bu illerimizin isimlerini taşıyan yedi tane üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun tasarısı da imzaya açılmıştır.”

Eğitimle ilgili ikinci tasarı ise Milli Eğitim Temel Yasasında değişiklik içeriyor.

Başöğretmen ve uzman öğretmen olma esasları, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda yeniden belirleniyor.

Avrupa Birliği'yle ilgili gelişmeleri de değerlendiren Bakanlar Kurulu, 4 başlıkla ilgili tasarıların Meclis'te öncelikli görüşülmesini kararlaştırdı.

Bu kapsamda, “Rekabet Politikası ve Kamu Alımları", "Gıda Güvenliği", "Veterinerlik ve Bitki Sağlığı", "Sosyal Politika ve İstihdam" konularındaki tasarılar Meclis'te öncelikli ele alınacak.

Kapatılan belediyelerdeki 15 bin 600 personelin başka kamu kurumlarına alınmasıyla ilgili çalışma da başlatan Bakanlar Kurulu, belediyelerin takibe düşen 6,5 milyar liralık alacağını da yeniden yapılandırıyor.

Bu alacaklar için ana para korunacak. Ana para üstüne enflasyon farkı eklenerek yeni tutar belirlenecek.

Kurul, adalet personelinin yol tazminatlarıyla ilgili yasa tasarısını da imzaya açtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız