SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'7 Yıl Malatya'da Askerlik Yaptım..'

A- A+ PAYLAŞ

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Osman Çomak, kitap okuyarak hayata bağlanmaya çalışıyor.

Kabasakallı Mahallesi'nde oturan Çomak, ilerlemiş yaşına rağmen gazete haberlerini gözlüksüz ve hızlı okuyarak, görenleri hayrete düşürüyor. Felçli olmasına rağmen hayata küsmeyen, her gününü kitap ve gazete okuyarak geçiren Çomak, "Hayat çok güzel" diyor.

Kitap okumasını çok sevdiğini ifade eden Çomak, "12 yıldır felçli olduğum için yatağa bağlı yaşıyorum. Kulaklarım da iyi duymadığı için televizyondan gündemi takip edemiyorum. Türkiye'de olanı biteni gazete okuyarak öğreniyorum. Okumasını çok seviyorum. Hem Arapça hem de Türkçe okuyabiliyorum. Kuran-ı Kerim'i de 3 günde hatmediyorum" dedi.

Cumhuriyet İlkokulu'nun ilk öğrencilerinden olduğunu belirten Çomak, "Okuma-yazma öğrenebilmek için her gün 8 kilometrelik yolu gidip geliyordum. 1927 yılında Malatya Darende'de 7 sene askerlik yaptım. Bu 7 sene ailemden ayrı kaldığım süreçte kitaplara olan ilgim arttı ve boş zamanlarımı kitap okuyarak geçirdim. Okumayı bu süreçte çok sevdim. O günden sonra da sürekli okudum ve okumaya da devam ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız