SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'7 Yılda 500 Milyonluk Yatırım'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca, 2003- 2010 yılları arasında yapılan yatırımların tutarının 500 milyon 320 bin TL olduğu, bu dönemde Malatya'da 11 bin 670 dekar alanın sulamaya açıldığı bildirildi.
Bakanlıktan konuya ilişkin verilen bilgi şöyle:
"Türkiye’de önemli tarım arazilerine sahip iller arasında yer alan Malatya’ya, Çevre ve Orman Bakanlığı eliyle gerçekleştirilen yatırımlar bütün hızıyla devam ediyor.
Malatya iline ayrı bir önem gösteren Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun öncülüğünde yeni yatırım stratejileri belirlenmiş, planlamalar ivedilikle uygulamaya konulmuş ve yarım kalan yatırımların ülke ekonomisine kazandırılması adına çok önemli neticeler elde edilmiştir.
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2003-2010 yılları arasında Malatya’ya 500.320.965 TL yatırım yapılmıştır. Bu yatırımın 467.057.003 TL’si DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.
Çevre ve Orman Bakanlığı, 2003-2010 yılları arasında Malatya’da toplam 11.670 dekar alanı sulanabilir hale getirilmiştir.
Ayrıca, Malatya ilinde 20 adet taşkın koruma tesisi yine 2003-2010 döneminde tamamlanarak birçok yerleşim yeri ve arazi taşkın zararlarından korunmuştur.
Malatya ilinde, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından projeler süratle tamamlanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunulurken, çok sayıda önemli sulama projelerinin inşaatı devam etmektedir. Bu projeler; tamamlandığında toplam 592.120 dekar arazi sulu tarıma geçecektir.
Ağaçlandırma çalışmalarında ise 2003-2010 yılları arasında 420.790 dekar arazide çalışma yapılarak 37.508.000 adet fidan dikilmiştir. Malatya merkezde 1 adet kent ormanı kurulmuştur.
Katı atık, atık su arıtma gibi alt yapı projeleri için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından maddi destekte bulunulmuş, ayrıca Malatya iline toplam 19 adet Çöp Kamyonu hibe edilmiştir.
Daima orman köylüsünün yanında olan Çevre ve Orman Bakanlığı,  2003-2010 döneminde; 661 aileye 2.921.815 TL ferdi proje kredisi vermiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız