SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 Yıllık Üniversitede 42 Bin Öğrenci

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:24:41
7 Yıllık Üniversitede 42 Bin Öğrenci
A- A+ PAYLAŞ

2007 yılında kurularak eğitim öğretime başlayan Karabük Üniversitesi (KBÜ) 7 yıllık süre zarfında öğrenci sayısını 42 binlere ulaştırdı. Türkiye’de ilk ve tek olan bölümleri açarak yeni kurulan üniversiteler arasında farkındalığını ortaya koyan ve tüm bölümlerinde İngilizce hazırlık sınıfı bulunduran Karabük Üniversitesini bu yıl 11 bin 729 öğrenci kazandı. 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 32 bin öğrencilerinin olduğunu ve bu yıl yapılan Üniversite sınavlarında ise 11 bin 729 öğrencinin Karabük Ünviersitini tercih ettiğini söyledi.

Bu sayıyla yüzde 97.84 oranında doluluğa ulaştıklarını kaydeden Rektör Uysal, “ Geçen sene yedinci tercih edilen bir üniversiteydik. Bu yıl inşallah istatistikler yayınlandığında bu sayının biraz daha yukarılara çıktığını göreceğiz. Yeni gelen öğrencilerimizin kaydı ile birlikte 41 bin 341 öğrenci KBÜ’de okuyor olacak. Bunların içinde yatay ve dikey geçişler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri bulunmamakta. Bu öğrencilerin de üniversiteye katılması ile 42 ila 43 bin öğrenciye ulaşmış olacağız. Bizim ki sadece sayısal büyüme değil. Türkiye’de olmayan bölümleri KBÜ bünyesine kazandırdık. Biz bütün bölünlerimizde İngilizce hazırlık sınıfını bulunduruyoruz. Özellikle mühendislik alanlarında yüzde yüz İngilizce eğitimi veriyoruz. Gençler hayata bir adım önde başlamak için KBÜ’yü tercih ediyor. Sayı kadar nitelikte önemli. Mühendislik fakültesini tercih eden öğrencilerimiz isteseler ülkemizdeki tıp fakültelerine de gidebilirlerdi. Bu sayı bizim için çok önemli. Tercih edilen bir üniversiteyiz. Çevre illerdeki üniversiteler ile mukayese edildiğimizde onların iki katı büyümeyi gerçekleştirdik. Bu başarıda emeği geçen en büyük emek sahibi olan Karabük halkına şükranlarımızı sunuyorum. Her fidan her coğrafyada yetişmez. Karabük eğitim coğrafyasına sahip bir kent. Burada eğitim fidanı en güzel şekilde yetişiyor. Sadece Üniversitede değil ilk ve orta öğretimde bu başarı tescillendi.” dedi.

TIP FAKÜLTESİ BİNASINDA TADİLAT BAŞLADI

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tarafından Tıp Fakültesi olarak kullanılmak üzere kendilerine tahsis edilen belediye binasında tadilat çalışmalarına başladıklarını da söyledi.

Karabük Üniversitesi’nin Tıp Fakültesini daha önce kurduğunu ve kurulur kurulmaz da öğrencileri Bülent Ecevit Üniversitesi ile yaptıkları protokol ile eğitimlerini orada görmeye başladıklarını belirterek, “ Bu öğrencilerimiz şŞuan 4. Sınıfa geldiler. Tıp Fakültesinin gerçek manada eğitim verebilmesi için bir Araştırma ve Uygulama Hastanesi gerekiyordu. Bizim gönlümüzdeki Karabük Üniversitesine ait bir Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmasıydı. Biz bunu başaramadık ama Sağlık Bakanlığı ile protokol çerçevesinde Karabük’te bulunan Hastaneler Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüldü. Bu geçen zaman zarfında da öğretim üyelerini temin ettik. Bugün itibari ile 50 tane tıp öğretim üyelerimiz var. Bugün Türkiye’de ender yapılan ameliyatları bile Karabük’te yapmaya başladık. Tıp Fakültesinin birde eğitim binasına ihtiyacı var. Belediye başkanımız Belediye binası olarak yapılan binayı bize tahsis etti. Hastanenin bitmemesi ile bu binaya geçmek zor oldu. Bize tahsis edilen binanın tadilatına başladık ve hızlıca elden geçirerek öğretim üyelerimizi bu binaya geçerek orayı eğitim ve öğretime açmış olacağız. İçersinde boya ve badanalar yapıldı. Dökülmüş ve bozuk alanlar değiştiriliyor. Artık öğrencilerimize dersleri burada vermeye başlayacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız